به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی، حجتالاسلام والمسلمین زمانی، معاون بینالملل حوزه علمیه قم در ادامه برنامههای سفر خود در اندونزی با قمرالدین امین، معاون آموزشهای اسلامی وزیر دین اندونزی، در این وزارتخانه دیدار و گفتوگو کرد.
قمرالدین امین در این دیدار طی سخنانی ضمن تشکر از حضور حجتالاسلام زمانی در این وزارتخانه، گفت: قم دارای ارزش و جایگاه ویژهای است و کارهای علمی و پژوهشی زیادی انجام داده است.
معاون آموزشهای اسلامی وزیر دین اندونزی اظهار کرد: قم افتخار جهان اسلام است و میتواند الگو باشد و اگر مسئولیت سیاسی نداشتم مایل بودم ماهها به تلمذ در حوزه علمیه این شهر بپردازم.
وی با بیان اینکه 25 درصد از کل آموزش در اندونزی را آموزش اسلامی تشکیل میدهد، گفت: دانشگاههای کشور وابسته به وزارت علوم هستند؛ اما دانشگاههایی که آموزش اسلامی دارند وابسته به وزارت دین هستند.
قمرالدین امین با اشاره به اینکه مجموعا 680 دانشگاه زیر نظر وزارت دین فعالیت میکنند، افزود: مجموعا در دانشگاهها سه سبک اهل سنت، اهل تشیع و غربی برای آموزش وجود دارد که آموزش ما بر اساس سبک اهل سنت است؛ اما مایل هستیم برای توسعه علم و تقریب مذاهب سبکهای دیگر را هم در مراودات خود داشته باشیم.
حجتالاسلام زمانی نیز در این دیدار طی سخنانی با اشاره به فعالیتهای حوزه علمیه قم و دیگر مراکز آموزشی و پژوهشی اسلامی ایران، گفت: امروز به برکت انقلاب و رهبری، 300 مرکز آموزشی و پژوهشی در قم وجود دارد که در راستای علوم انسانی کارهای پژوهشی انجام میدهند.
وی با بیان اینکه پرداختن به موضوع علم حدیث و علوم قرآن کریم از مهمترین محورهای فعالیتهای مرکز حوزه علمیه قم است، افزود: از جمله فعالیتهای این مرکز تفسیر آیات قرآن کریم با استفاده از روشهای مختلف تفسیری است.
معاون بینالملل حوزه علمیه قم بیان کرد: روش ترتیبی تفسیر آیات قرآن کریم، یکی از روشهای مورد توجه عالمان دینی ایران است که از جمله آن میتوان به تفسیر «تسنیم» آیتاللهالعظمی جوادی آملی اشاره کرد.
حجتالاسلام زمانی افزود: تفسیر موضوعی آیات قرآن کریم که موضوعاتی همچون انسان در نگاه قرآن، زن در نگاه قرآن و اقتصاد در نگاه قرآن را در برمیگیرد از دیگر روشهایی است که در حوزه علمیه قم به آن توجه میشود.
وی اظهار کرد: تفسیر مقارن نیز از دیگر روشهای مورد استفاده در حوزه علمیه قم است که بیشتر در مقطع دکتری به آن پرداخته میشود؛ در این روش تلاش میشود که روشهای مختلف تفسیری به هم نزدیک شود.
حجتالاسلام زمانی افزود: همچنین از دیگر مباحث قرآنی مطرح در ایران، موضوع قرائت است، ایرانیان در این زمینه به حدی استاد شدهاند که موجب تعجب و شگفتی مصریها شده است.
وی عنوان کرد: یکی از دغدغههای ما موضوع قرآن و علوم است که در این راستا بیش از 10 رشته تخصصی از جمله قرآن و طب، قرآن و اقتصاد در دستور کار قرار گرفته است.
معاون بینالملل حوزه علمیه قم گفت: همچنین رشته قرآن و مستشرقان از جمله مواردی است که در آن به بررسی مستشرقانی که له یا علیه قرآن مطلب مینویسند، میپردازد.
حجتالاسلام زمانی با اشاره به انتشار کتب احادیث، اظهار کرد: تاکنون 20 جلد کتاب شامل مجموع احادیث شیعه و سنی توسط مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی چاپ شده است؛ همچنین مرکز «دارالحدیث» فعالیتهای ارزشمندی در این زمینه انجام داده است.
همچنین در ابتدای این دیدار حجتالله ابراهیمیان، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی طی سخنانی به مناسبات علمی و فرهنگی مراکز آموزشی و دانشگاههای اسلامی ایران و اندونزی اشاره و گزارشی را در این زمینه ارائه کرد.