به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیین اکران فیلم سینمایی «خاکستر و برف» با حضور مادران شهدا شب گذشته 25 مهرماه در دارالشهدا تهران برگزار شد. در این مراسم کارگردان، تهیهکننده و دیگر عوامل فیلم حضور داشتند. در ابتدای این جلسه پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، دقایقی مداحی انجام شد، سپس فیلم به نمایش درآمد.
پس از نمایش فیلم فضای خاص بر سینما حاکم بود، چون قصه فیلم که با محوریت شهدا بیان میشود به شدت مادران شهدایی را که در سالن حضور داشتند تحت تاثیر قرار داد. در این مراسم مادر داود منصوری روی صحنه حاضر شد و بیان کرد: پسرم را در راه امنیت و اعتلای کشورم از دست دادم، کشوری که معطر به نام امام زمان (عج) است. پسرم در راهی شهید شد که رضایت خدا و امام (ره) در آن بود برای همین من نیز از وی راضی هستم و امیدوارم وی نیز از من رضایت داشته باشد.
وی افزود: من داودم را در راه دفاع از کشور و اسلام از دست دادم، اما داودهای بسیاری را به دست آوردم. من در این فیلم در نقش خودم ایفای نقش کردم. درضمن ضروریست که از کارگردان این فیلم روحالله سهرابی و تهیه کننده فرهاد گلی تشکر کنم که فیلمی ساخت که در آن محور شهدا هستند؛ آثاری که تعدادشان باید بیش از بیش باشد.
مادران شهدا را دریابیم
این مادر شهید در انتهای سخنانش تاکید کرد: این فیلم روایتگر زندگی تک تک مادران شهید است و نشان میدهد چه رنجی را مادران شهدای گمنام تحمل میکنند، البته مطمئن کسی که فرزندش را از دست نداده نمیتواند حال مادارن شهدا را آنگونه که باید درک کند. نکته دیگر اینکه میخواهم تشکر کنم از جوانانی که سعی میکنند با زبان هنر، گوشهای از بزرگی مادران شهدا را ترسیم کنند.
پس از سخنان این مادر شهید، روحالله سهرابی نیز پشت تریبون قرار گرفت و گفت: متاسفم که این روزها جامعه ما از ارزشهایی که به خاطر آن به شهادت رسیدهاند فاصله گرفته و به نوعی رو به مادیات آوردهاند، درصورتیکه ما باید به یاد داشته باشیم که چه جوانانی برای آرامش امروز ما جان خود را از دست دادند. با این توضیح توصیه میکنم که بیشتر به اطراف خود نگاه کنیم تا ببینیم کسانی را که عزیزانشان برای آرامش ما به شهادت رسیدند.
وی افزود: سینمای دفاع مقدس تا سالهای متمادی حرف برای گفتن دارد، پس بیاییم از آن حمایت کنیم؛ حمایتی که تنها از کلام بر نیاید، بلکه در عمل همه چنین مشارکتی را مشاهده کنیم. در ضمن سینمای دفاع مقدس نوعی قدردانی از شهداست که باید تمام همت را برای ارتقای آن آثار انجام دهیم.
تهیهکننده این فیلم نیز در سخنانی تصریح کرد: وقتی سخن از سینمای دفاع مقدس میشود، حرفهای قشنگ بسیار شنیده میشود، اما در عمل معمولا نمودی از آن را نمیشنویم. این مسئله را من عینا در تولید این فیلم مشاهده کردم، زیرا هیچ جا راضی به کمک نشد، تنها بنیاد روایت و سردار جباری بود که از هیچ کوششی برای تولید این فیلم دریغ نکردند.
وی در پایان گفت: برای من سعادتی است که در این حوزه کار کردم و از این جهت به خود میبالم، اما همین اندازه میگویم که با این شیوه حمایت هیچ تهیهکننده بخش خصوصی قادر به فعالیت در این حوزه نیست.
لازم به ذکر است این فیلم سینمایی سه هفته است که در گروه سینمایی «هنر و تجربه» به نمایش درآمده است.