کد خبر: 3388952
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۹

ساماندهی آرامگاه مرحوم قیصر امین‌پور در گتوند بررسی شد

گروه هنر: در نشستی طرح ساماندهی آرامگاه قیصر امین‌پور با حضور رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گتوند، رئیس شورای اسلامی شهر و پدر مرحوم امین‌پور در فرهنگسرای اندیشه گتوند بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری بین​المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، محمدعلی اسدی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گتوند، گزارشی از روند پایان پروژه آرامگاه مرحوم قیصر امین‌پور در گتوند ارائه کرد و از شهردار و شورای شهر درخواست کرد در خصوص حفظ و نگه‌داری این بنا همکاری لازم را با این اداره داشته باشند.

حاج مراد امین‌پور، پدر مرحوم قیصر امین‌پور نیز ضمن تشکر از ادارات و نهادهایی که در ساخت این پروژه همکاری داشتند خواستار حفظ و حراست آرامگاه امین‌پور شد.

محمدکریم آقاجانی، رئیس شورای شهر گتوند، در این باره گفت: استخدام نگهبان برای حفظ و نگه‌داری آرامگاه در جلسه شورا که در این هفته برگزار می‌شود به بحث گذاشته می‌شود تا نتیجه مطلوبی به تصویب برسد.

گفتنی است، قیصر امین‌پور در ۲ اردیبهشت ۱۳۳۸ در شهرستان شوشتر بخش گتوند استان خوزستان به دنیا آمد. دوره راهنمایی و متوسطه خود را دزفول گذراند و در سال ۱۳۵۷ در رشته دامپزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد ولی پس از مدتی از تحصیل این رشته انصراف داد.

قیصر امین‌پور در سال ۱۳۶۳ بار دیگر اما در رشته زبان و ادبیات فارسی به دانشگاه رفت و این رشته را تا مقطع دکترا گذراند و در سال ۱۳۷۶ از پایان‌نامه دکترای خود با راهنمایی دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی با عنوان «سنت و نوآوری در شعر معاصر» دفاع کرد. این پایان‌نامه در سال ۱۳۸۳ و از سوی انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شد.

وی در سال ۱۳۵۸ از جمله شاعرانی بود که در شکل‌گیری و استمرار فعالیت‌های واحد شعر حوزه هنری تا سال ۱۳۶۶ تأثیرگذار بود. وی طی این دوران مسئولیت صفحه شعر هفته‌نامه سروش را بر عهده داشت و اولین مجموعه شعر خود را در سال ۱۳۶۳ منتشر کرد. اولین مجموعه او «در کوچه آفتاب» دفتری از رباعی و دوبیتی بود و به دنبال آن «تنفس صبح» تعدادی از غزل‌ها و شعرهای سپید او را دربرمی‌گرفت.

دکتر قیصر امین‌پور تدریس در دانشگاه را در سال ۱۳۶۷ و در دانشگاه الزهرا آغاز کرد و سپس در سال ۱۳۶۹ در دانشگاه تهران مشغول تدریس شد. وی همچنین در سال ۱۳۶۸ موفق به کسب جایزه نیما یوشیج، موسوم به مرغ آمین بلورین شد. دکتر امین‌پور در سال ۱۳۸۲ به‌ عنوان عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزیده شد. وی در سال ۱۳۸۶ بر اثر بیماری کلیه و قلب دار فانی را وداع گفت.

captcha