حجتالاسلام علی محمدی، امامجمعه تکاب در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، گفت: تهمت زدن، یکی از اعمالی است که اسلام به شدت آن را محکوم ساخته و خداوند در قرآن کریم عذابی از آتش را به کسانی که تهمت میزنند وعده داده است.
وی با اشاره به آیه مبارکه «من یکسب خطیئة أو إثما ثم یرم به بریئا فقد احتمل بهتنا و إثما مبینا» تصریح کرد: متهم کردن شخصی به ناحق باعث افروختن خشم خداوند شده و شخص خطاکار علاوه بر عذاب الهی بر بار گناهانش نیز افزوده خواهد شد.
محمدی ادامه داد: تهمت، باعث از بین رفتن ایمان شخص شده و یکی از گناهان کبیره به حساب میآید؛ لذا عواقب شدید دنیوی و اخروی درپی داشته و خداوند انتقام خود را از شخص گناهکار در دنیا، و او را به عذاب شدید الهی دچار خواهد کرد.
وی با اشاره به آیه مبارکه «وَ الَّذینَ یَرْمُونَ الْمُحْصَناتِ ثُمَّ لَمْ یَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَداءَ فَاجْلِدُوهُمْ ثَمانینَ جَلْدَةً وَ لا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهادَةً أَبَدًا وَ أُولئِکَ هُمُ الْفاسِقُونَ إِلاَّ الَّذینَ تابُوا مِنْ بَعْدِ ذلِکَ وَ أَصْلَحُوا فَإِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَحیمٌ» بیان کرد: تهمت زدن به افراد پاکدامن و نسبت دادن گناهی به شخصی که آن عمل را مرتکب نشده باعث از بین رفتن اعتماد میان اشخاص شده و حرمتها از بین خواهد رفت.
محمدی با اشاره به اثرات منفی تهمت ادامه داد: تهمت زدن باعث از بین رفتن برکت در زندگی و جامعه شده و شخص نمی تواند ارتباطی خوب و پاک با اطرافیان برقرار کند؛ زیرا قلب خود را با این عمل ناپسند سیاه کرده و زندگی خود را به تباهی میکشاند.
وی با روایت حدیثی از امام صادق (ع) مبنی بر«الْبُهْتَانُ عَلَى الْبَرِیِّ أَثْقَلُ مِنَ الْجِبَالِ الرَّاسِیَاتِ» تصریح کرد: تهمت زدن یکی از اعمالی است که حقالناس محسوب شده و خداوند این عمل را نادیده نمیگیرد؛ بنابراین انسان خطاکار باید به موقع از اعمال خود توبه و از پروردگار طلب آمرزش کند.
محمدی ادامه داد:توبه و استغفار از گناه روح را تسکین داده و قلب را آرام میکند؛ لذا شخص گناهکار با استغفار میتواند بارگناهان خود را کمتر و خداوند مهربان و غفور نیز او را خواهد بخشید.
امامجمعه تکاب در پایان با تأکید بر نقش مؤثر خانوادهها اظهار کرد: خانوادهها نیز باید با تربیت صحیح، فرزندان خود را با آثار زیانبار اعمال ناپسندی مانند تهمت زدن آشنا کرده و با رفتار صحیح خود الگوی مناسبی برای این قشر نوبارور جامعه باشند.