به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی لاریجانی، صبح امروز، دوشنبه، 4 آبانماه در نطق پیش از دستور صحن علنی مجلس شورای اسلامی ضمن تسلیت سالروز شهادت امام حسین(ع) و امام سجاد (ع)، از حضور یکپارچه مردم در ایام سوگواری امام حسین(ع) و یارانش که نشان از عشق عمیق ملت به خاندان رسالت داشت، تشکر کرد.
وی افزود: لازم میدانم مجدداً از نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به ریاست جمهوری درمورد پرونده هستهای ایران تشکر کنم که به موقع، جامع و دقیق چه در بعد راهبردی و چه غیر آن، راه را روشن کردند.
رئیس مجلس تصریح کرد: موضوع هستهای ایران که بیش از دو دهه تلاش را در بر دارد، نمودی از روحیه علمی ایرانیان است که پس از انقلاب اسلامی در مسیر اعتلا قرار گرفت که در این تلاش نقش آیتالله خامنهای بسیار مؤثر و پیشبرنده بود.
وی خاطرنشان کرد: در دولتهای مختلف و حوادث گوناگون ایشان بود که با امید دادن و پشتیبانی موضوع هستهای را از نظر دانش علمی به پیش میراندند و در این 12 سال که غرب با ماجراجویی خود چالشهایی را در مسیر حرکت علمی هستهای ایجاد میکرد، رهبری معظم بود که با حمایت خود پایداری ملت را در مقابل این ستم غرب ساماندهی کرد و در مقطع فعلی نیز با نقش هدایتگر و به موقع در هدایت مذاکرات، چارچوبهای روشنی را تعریف و در نهایت با تأیید خود و ضوابط مشخص در اجرا، پرونده طولانی هستهای را به سرانجام رساندند.
لاریجانی با بیان اینکه قطعاً این نقش بیبدیل در ذهن ملت ایران و تاریخ خواهد ماند، گفت: توجه و تأکید رهبر معظم انقلاب به مصوبه مجلس شورای اسلامی و توجه به تلاشهای کمیسیونهای مربوطه و سایر کمیسیونها و همه نمایندگان مجلس و توصیف مصوبه مجلس به قانونی محتاطانه که راه درست را پیش پای دولت قرار داد، هم نشانگر ارزش کار ستودنی نمایندگان است و هم دقت نظر رهبری بر ارکان این امر مهم را نشان میدهد که باید در مسیر درستی در کشور به نتیجه برسد و منزل آخر آن تصویب در مجلس بود.
وی در ادامه با اشاره به نوشته یکی از نمایندگان اظهار کرد: این نماینده تصور کرده «محتاطانه» صفتی است که در آن تعریضی هست و به نحوی «جسورانه» را صفتی با فضیلت تلقی کرده است؛ بنده که در هیچ کتاب اخلاقی نیافتم که «محتاطانه» را صفتی از جنس رذائل بپندارند و در عوض «جسورانه» را صفتی از جنس فضائل و این از عجایب روزگار است که برخی جای رذیلت و فضیلت را اشتباه گرفتند.
رئیس قوه مقننه گفت: اشارات رهبر معظم انقلاب به بندهایی از قانون مجلس حکایت از اهمیت کار نمایندگان و تصمیم به موقع آنان دارد که از همت عالی نمایندگان تشکر میشود که در یک مقطع حساس و تاریخی که دشمنان اسلام به دنبال بهانهگیری بودند، با اقدامی سنجیده، هم راه گستاخی را بر آنان بستند و هم راه ملت را هموار کردند که از شرایط سخت تحریمها عبور شود.
وی ادامه داد: تدبیر رهبر معظم انقلاب در ابلاغ تأیید مصوبه شورای عالی امنیت ملی با ملاحظات آن، جایگاه پراهمیت رهبری کشور در مسائل استراتژیک کشور را نشان میدهد و این امر از ابتکارات برجسته در قانون اساسی کشور است که مسائل استراتژیک امنیت ملی کشور جایگاه طراحی و تصمیمسازی و تصمیمگیری و نهایتاً تأیید نهایی آن روشن و صرفاً با نظر رهبری قطعیت مییابد که نمونه آن موضوع هستهای بود که در همین مسیر به ساحل تصمیمگیری نهایی رسید.
لاریجانی با بیان اینکه طبعاً در مسئله هستهای قوای مختلف سهم داشتند و سهم قوه مقننه در این امر برجسته بود، اظهار کرد: دیده شد که برخی قبل از اظهار نظر رهبری در این امر، رد و آن را ظلم مضاعف دانستند که این مسئله خیلی تعجبآور بود.
وی تصریح کرد: با اقدام رهبر معظم انقلاب در این نامه علیالقاعده برای این حرفهای جایی باقی نمانده اما نص قانون اساسی این امر را روشن میکند که پروندههایی که در صف شورای عالی امنیت ملی مطرح است، جز با تصمیم نهایی رهبری قابل اجرا نیست.
رئیس مجلس افزود: در مسیر بررسیهای این طرح در مجلس که طی جلسات مختلف در خارج از صحن علنی و هماهنگیهای متعدد دو فراکسیون و هماهنگی با دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی مسائلی مطرح شد که در جای خود باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در مورد سخنان خود در جلسات مختلف گفت: آنچه را که این بنده مستقیماً برای نمایندگان نقل کردم همگی در کمال صحت و اتقان بود و برخی حرفهای رسانهای که عدهای آن را رد و تکذیب کردند به هیج وجه قابل قبول نبوده و نیست چون بنده ظاهراً یک موجود زنده هستم و نمیتوانم در جلسهای تخیل کرده باشم.
رئیس قوه مقننه افزود: گاه چیزهایی نقل میشود که انسان را دچار حیرت میکند؛ آنچه که قدری برای بنده سخت و غیر باور بود و آن اینکه در مقطع مهم تاریخی کشور که موضع حساسی که دو یا سه سال ذهن جامعه را گرفته و در رسانهها، در کمیسیون مربوطه و کمیسیونهای مختلف مورد بررسی قرار گرفته و در مجلس مطرح بوده، در گامهای نهایی نیازمند همکاری و همفکری و همراهی کلیه ارکان کشور بود، تمهیداتی هم در این زمینه انجام گرفت که در کلیت کشور تصمیم درست گرفته شود که منافع ملی حفظ شود، طبعاً برای این کار مهم احتیاج به بحثهای زیاد و توافقاتی در خارج از صحن بود تا بحثهای طولانی که در ظرف کار مجلس نمیگنجد آنجا صورت پذیرد.
لاریجانی با طرح این سؤال که چرا باید به تعهدات پایبند نبود، گفت: مگر توافق در متن صورت نگرفته بود پس چرا عدهای مطلب را طور دیگری جلوه دادند و چرا آنچه توافق شد به موقع به دوستان خود منتقل نکردند؛ برخورد اینگونه با مسائل مهم که با سرنوشت کشور مربوط میشود ضعف و بیاعتمادی ایجاد میکند.
ادامه دارد ...