به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حسینعلی قبادی، سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: این جلسه فرصتی مناسب برای گسترش همکاریهای علمی و فکری میان دو مؤسسه است زیرا زمینه رشد و تعالی فرهنگ انسانی در سطح بینالمللی را فراهم میکند.
وی سیاستهای وزارت علوم در زمینه گسترش همکاریهای علمی در حوزه بینالمللی و استقبال قابل توجه مراکز و مؤسسات پژوهشی و آموزشی از این سیاستها را زمینهساز رشد همکاریهای علمی و پژوهشی عنوان کرد.
قبادی گفتوگوی میان فرهنگها را یکی از مهمترین خدمات به جامعه بشری دانست و افزود: گفتوگو و تبادل فرهنگها در کشور ما از ریشههای تاریخی و تمدنی برخوردار است که با واکاوی تاریخ و تمدن ایران میتوان دریافت ایرانیان همیشه در استقرار صلح در جهان پیشقدم بودند.
وی با اشاره به توانایی و ظرفیتهای پژوهشگاه علومانسانی و مطالعات فرهنگی، آمادگی این مؤسسه را برای همکاریهای علمی و بینالمللی با مراکز علمی جهان اعلام کرد.
در ادامه پروفسور هوبرت، رئیس مدرسه عالی پاریس همکاری با پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی را فرصتی مغتنم برای توسعه همکاریهای پژوهشی با ایران دانست و بر این باور است که تبادل استاد و دانشجو در حوزههای مختلف علوم انسانی میتواند در مسیر این همکاری، بسیار مثمرثمر باشد.
وی ضمن معرفی مدرسه عالی پاریس بهعنوان یکی از مراکز مهم ایرانشناسی گفت: این مؤسسه در سال ۱۸۶۸ میلادی در زمان ناپلئون سوم تأسیس شد و یکی از معتبرترین مؤسسات در فرانسه و جهان است.
رئیس مدرسه عالی پاریس با بیان اینکه در این مؤسسه کسب تجربه عملی دانشجویان در امر پژوهش در کنار مبانی نظری و کاربردی علوم مورد تأکید است، گفت: مدرسه مطالعات عالی پاریس زیر مجموعهای از مجموعه دانشگاهی «علوم و ادب پاریس» است که در سال ۲۰۱۰ میلادی از تجمیع ۲۵ دانشگاه معتبر شگل گرفته و در این مرکز تلاش میشود تا در حوزه علوم انسانی مفاهیم نوینی عرضه و از علوم انسانی و پیشبرد آن حمایت شود.
وی افزود: این مدرسه از نظر مطالعات ایرانشناسی از مهمترین مراکز ایرانشناسی در فرانسه و جهان است و هماکنون ۱۱ کرسی در خصوص زبانهای ایرانی، فرهنگ و ادیان ایران باستان و ایران اسلامی را به خود اختصاص داده.
یادآور میشود، در این مدرسه کرسیهای اسلام معاصر، تفسیر و الهیات تشیع، عرفان اسلامی، باستانشناسی، فقه و عقاید اسلامی تا قرن هشتم، فلسفه اسلامی، تاریخ و زبانشناسی تاریخی ایران باستان، مطالعات گنوسی، زبانشناسی هند و اروپایی، ادیان ایران باستان و دنیای عیلام و هخامنشی وجود دارد.