به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) بیش از چهار سال از مطرح شدن توسعه فرهنگ قرآنی در حوزه سلامت میگذرد، پس از مطرح شدن این موضوع و استقبال پزشکان فعال در حوزه قرآن و همچنین روحانیون علاقمند به مباحث پزشکی، قرار شد در هر یک از دانشگاههای علوم پزشکی سالانه کنگرههای قرآن و طب برگزار شود علاوه بر آن خانهها و مراکز تحقیقاتی جهت قرآن پژوهی و طب ایجاد شوند اما با وجود گذشت این سالها و تغییرات در وزارت بهداشت هنوز این مقوله ابتر مانده است.
ایکنا سلسله گفتوگوهایی با بانیان و فعالان این حوزه برای بررسی بیشتر موضوع ترتیب داده است که نخستین آن با دکتر مصطفی قانعی رئیس کنونی انستیتو پاستور ایران و معاون وقت تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت است که در آن زمان متولی فعالیتهای قرآنی در این وزارتخانه بود.
قانعی با اشاره به نحوه شکل گیری فعالیتهای پژوهشی در عرصه قرآن و سلامت اظهار کرد: پس از تصمیماتی که در شورای عالی فرهنگی مبنی بر توسعه فرهنگ قرآن در عرصه سلامت گرفته شد و اینکه ما هر چیزی را که در حوزه سلامت داریم باید از قرآن آغاز کرده و مبتنی بر آن جلو بریم این فعالیتها جنبه رسمی به خود گرفت.
وی افزود: از آنجایی که چارچوبها و شالوده سلامت در قرآن کریم ذکر شده و دغدغه اصلی وزارت بهداشت موضوع سلامت بود ما تصمیم گرفتیم بحث قرآن پژوهی و طب را در دستور کار تحقیقات این وزارتخانه قرار دهیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) ادامه داد: در وهله اول کارهایی که افراد خود بنابر ذوق و سلیقه فردی انجام داده بودند ارائه و جمع شد و این را در اذهان متبادر کرد که علاقمند به این حوزه در دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارند که مایل به فعالیت بیشتر نیز هستند.
قانعی بیان کرد: سازوکار تهیه و اعتباری پیشبینی کردیم همچنین وبسایتی اینترنتی و مجلهای برای این موضوع طراحی شد تا بتوانیم به موضوع قرآن پژوهی و سلامت نگاهی علمی داشته باشیم.
نبود نگاه کشوری و ملی به قرآنپژوهی و طب
معاون پیشین وزیر بهداشت با بیان اینکه او بانی طرح موضوع در وزارت بهداشت بوده است، عنوان کرد: این استراتژیی بود که تنها با تصمیم یک معاونت وزارت بهداشت شکل گرفت و زمانی که من تصدی این کار را بر عهده داشتم تصمیم بر این شد که این کار آغاز شود.
وی اذعان کرد: این طرح به وزیر وقت بهداشت خانم دکتر دستجردی منعکس شد و خوشبختانه از جانب ایشان مورد اقبال هم قرار گرفت؛ اما چون این موضوع کشوری یا ملی نبود با جابهجایی مدیران تلاشها هم تداوم نیافت و کار متوقف شد.
مشاور وزیر بهداشت در رابطه با راهاندازی خانهها و مراکز تحقیقاتی قرآنپژوهی و طب نیز اظهار کرد: در آن زمان تصمیماتی برای ادامه راه گرفته شد که ما برای این کار نیاز به مراکز تحقیقاتی داریم فقط مقدمات این کار به وجود آمد اما هرگز جنبله عملی پیدا نکردند.
وی در رابطه با برگزاری کنگرههای قرآنپژوهی و طب در دانشگاههای علوم پزشکی نیز یادآور شد: نحستین کنگرهای که در این باره برگزار شد در شهر قم و با حضور آیتالله مکارم شیرازی کار خود را آغاز کرد، موفقیت هر کنگرهای در این است که افراد علاقمند و فعال در این حوزه شناسایی شوند، خوشبختانه در اولین کنگره ما به موفقیتهایی دست یافتیم و بالاخره ارتباط حوزه و دانشگاه مطرح شد و این موضوع مورد اقبال حوزه علمیه قرار گرفت که آمادگی خود را برای مشارکت در این کار اعلام کردند.
قانعی تصریح کرد: پس از این کنگره قرار شد اعتباری به دانشگاهها داده شود که روی این موضوع تحقیق کنند و مسائل مختلف را در کنگرهها بازگو کنند که متأسفانه این امر نیز محقق نشد.
وی ابراز امیدواری کرد: موضوع قرآنپژوهی در حوزه سلامت موضوع مهمی است امید میرود که این پژوهشها توسط هر مجموعهای که بر مصدر امور است همچنین شورای فرهنگی وزارتخانه، دوباره آغاز شود این حرکت بسیار خوبی بود اما متأسفانه به همان دلیلی که ذکر آن رفت ادامه پیدا نکرد.