محمود خدادوست معاون طب سنتی و اسلامی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه در حال حاضر سیاست معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت و درمان این است که خدمات تایید شده طب سنتی در شبکه بهداشت و درمان را تسهیل کند، اظهار کرد: برخی از شهرستانهای کشور مانند دانشگاه علوم پزشکی شهر فسا به صورت پایلوت انتخاب شدهاند تا برخی از آموزهها و توصیههای طب سنتی را در این شبکه بهداشت و درمان وارد کرده و در ادامه آن ما بتوانیم با رفع نقاط ضعف آن، طرح را به صورت فراگیر و سراسری گسترش دهیم.
وی با اشاره به بند 12 سیاستهای کلی سلامت ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب عنوان کرد: در سیاستهای کلی که توسط مقام معظم رهبری مطرح شد، در بند دوازدهم در رابطه با طب سنتی احیا و گسترش آن است در این راستا، وزارت بهداشت تکالیف بسیاری را بر عهده خود گذاشته است که باید انجام گیرند تا بتوانیم دغدغههای معظمله را در رابطه با طب سنتی رفع کنیم.
معاون وزیر بهداشت تأکید کرد: اگر ما بتوانیم از ظرفیتهای طب سنتی به دلیل ریشه دار بود در باور و فرهنگ مردم استفاده کنیم با توجه به جدید بودن و هزینههای خدمات آن میتوان به صورت شایستهای در نظام سلامت و شبکه بهداشت و درمان کشور آن را به کار گیریم.
وی با اشاره به دوره 150 ساله طب سنتی و عدم استفاده از ظرفیتهای آن عنوان کرد: ظرفیتهای طب سنتی ظف مدت کوتاهی وارد شبکه بهداشت ودرمان شوند در حال حاضر باید بسترهای ورود خدمات آن را به طب سنتی فراهم آوریم.
خدادوست تصریح کرد: باید تأکید کنم اینکه بگوییم طب سنتی قادر است همه مشکلات و بیماریها را درمان کند درست نیست چون چنین چیزی امکان پذیر نمیباشد، طب سنتی میتواند به بخشی از این نیازها آن هم در کنار طب رایج پاسخ دهد، به صرف اینکه عدهای ادعا کنند ما با طب سنتی همه مشکلات نظام سلامت را حل میکنیم اشتباه و در حد یک ادعا است، حرف من این است که جامعه پزشکی امروز ما خدمات طب سنتی را به خوبی نمیشناسد و باید این یادگیری و شناخت در غالب همایشها، بازآموزیها و واحدهای مصوب باشد که در حال اتفاق افتادن است.
وی ادامه داد:مشکل ما این است که به درستی طب سنتی را به پزشکان و مسئولین معرفی نکردهایم و با توجه به جدیدالتأسیس بودن مراکز آموزشی ما باید با گذر زمان این بسترسازیها را فراهم کنیم، ما حدود 8 سال است که مراکز آموزشی طب سنتی را دایرکردهایم و باز تاکید میکنم که این موضوع نیازمند زمان است.
معاون وزیر بهداشت یادآور شد: طب سنتی و طب جدید هر کدام به تنهایی نمیتوانند خدمات کلی ارائه دهند و باید این دو طب در کنار یکدیگر باشند، در حال حاضر بخشی از پایان نامههای دستیاران تخصصی طب سنتی، از اساتید طب رایج بهره برده است که این اتفاق خوبی هم برای طب سنتی و هم برای طب جدید است تا با مفاهیم طب سنتی بیشتر آشنا شوند.