جعفر دهقان، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره فیلم سینمایی «محمد رسول الله(ص)» چنین اظهار نظر کرد: وقتی این فیلم سینمایی را دیدم از دو جهت بسیار خوشحال شدم. ابتدا به این دلیل که سینمای ما به لحاظ کمی چنان پیشرفتی کرده که در این حوزهها میتوانیم با فیلمهای روز جهان برابری کنیم، البته ممکن است برخی این ایراد را وارد کنند که تمام عوامل فنی، خارجی بودهاند، برای همین نباید به روی کیفیت فیلم آنچنان که باید تکیه کرد! جواب این سؤال کاملا واضح است. در همه جای دنیا تولید مشترک رسم است، پس اگر برخی میخواهند به هر توجیهی از فیلم نقد کنند، بهتر است دنبال بهانهای دیگر باشند.
وی افزود: مطلب دیگر به بحث مفهومی و تاثیراتی که این فیلم قادر است در جهان داشته باشد بر میگردد. منظورم این است که در این فیلم زیباییهایی را شاهد هستیم که تا به حال در سینما به آن پرداخته نشده و آن هم مهربانی و زیبایی حضرت رسول (ص) است، حتی در فیلم «الرساله» که 40 سال پیش ساخته شد بیشتر به غزوههای پیامبر پرداخته میشود، اما در این کار ما هم با شخصیت رحمانی ایشان آشنا میشویم، هم اینکه از کودکی وی که تا به امروز کمتر درباره آن حرف زده شده، سخن رانده میشود.
بازیگر فیلم «بوی پیراهن یوسف» به توضیح فوق اضافه کرد: من در چند سریال تاریخی نقشآفرینی کردهام که «مردان آنجلس» و «یوسف پیامبر(ع)» از جمله این کارهاست. با توجه به این سابقه درک میکنم که خلق چنان تصاویری تا چه حد مشکل است، اما خوشبختانه وقتی اراده باشد هر اتفاقی را میتوان در سینما رقم زد. در ضمن به عنوان بازیگر آنچه که در کار دیدیم، اتفاقی بسیار خوب بود. در این میان ممکن است برخی معتقد باشند که از بازیگران چهره کمتر در این فیلم استفاده شده است که من با آن موافق نیستم، چون هر کاری شرایط خاص خود را دارد که کارگردان بهتر از هر کس به آن واقف است.
وی با بیان اینکه دو قسمت بعدی این فیلم باید با کیفیت و امکانات بهتری جلوی دوربین برود، گفت: حال که در قسمت اول فیلم «محمد رسول الله» چنین کیفیتی را شاهد هستیم، تماشاگر انتظار دارد تا در قسمت دوم و سوم، تصاویری چشمگیرتر ببیند. برای همین وظیفه کارگردان در دو قسمت بعد دشوارتر میشود. برای همین باید به هر طریق که میشود به فیلم کمک کرد. مطلب دیگر اینکه در ساخت فیلمی با محوریت حضرت رسول (ص) هیچ خستی پذیرفتنی نیست، آیا نمیبینیم که در سینمای جهان برای یک موضوع خیالی تا چه حد پول خرج میشود؟ پس چگونه توقع داریم ما در این حوزه در حد توان خود خرج نکنیم؟
دهقان در پایان تاکید کرد: مهمترین اصل در حوزه فرهنگ و هنر این است که بتوانیم حرف و خواسته خود را به بهترین شکل ممکن به مخاطبان بزنیم. برای همین سرمایهگذاری در حوزه فرهنگ امری ضروری و واجب است. در کلامی دیگر اگر ما مبلغ حرف خود نباشیم اجازه دادهایم تا دیگران درباره ما فیلم بسازند. اتفاقی که به راحتی در سینمای این روزهای جهان رخ میدهد، حتی اخیراً شایع شده که هالیوود درصدد ساخت فیلمی با محوریت حضرت رسول (ص) است. کاری که مطمئنا با تفکرات ما همخوانی لازم را نخواهد داشت.