کد خبر: 3443232
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۳
تمهیدات دانشگاه‌ها در سی‌امین جشنواره ملی قرآن؛

دورخیز دانشگاه علوم و معارف برای ارتقاء جایگاه خود در بین دستگاه‌های دانشگاهی

گروه فعالیت‌های قرآنی: دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با قبول میزبانی سی‌امین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاه‌های کشور دورخیز خوبی را برای ارتقاء جایگاه خود در بین دستگاه‌های دانشگاهی در زمینه فعالیت‌های قرآنی آغاز کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به‌عنوان میزبان سی‌امین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور است در ادامه معرفی و بررسی وضعیت دستگاه‌های دانشگاهی حاضر در این جشنواره مورد بررسی قرار گرفته است.
این دانشگاه نیز در کنار دانشگاه پیام نور یکی از اولین مراکزی بود که اردیبهشت‌ماه امسال مرحله کشوری جشنواره داخلی خود را برگزار کرد و نماینده‌های آن برای حضور در جشنواره ملی معرفی شدند. در مرحله کشوری مسابقات قرآن این دانشگاه که در گراش استان فارس برگزار شد، نزدیک به 200 شرکت‌کننده در بخش شفاهی حضور داشتند.
با توجه به میزبانی این دانشگاه در دوره سی‌ام جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور نه تنها انتظار برگزاری سریع‌تر و منظم‌تر مراحل مقدماتی  می‌رفت بلکه انتظارات از آن برای ارتقاء وضعیت این دانشگاه در بین دستگاه‌های دانشگاهی نیز فراتر رفته است.
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در دوره بیست و نهم جشنواره ملی ضعیف‌ترین عملکرد را در بین دستگاه‌های دانشگاهی داشت، این دانشگاه بدون کسب هیچ رتبه‌ای در بخش اصلی که همان بخش شفاهی بود و تنها با کسب یک رتبه دوم و یک رتبه سوم در کل جشنواره به کار خود در این مسابقات پایان داد و در انتهای جدول رده‌بندی دستگاه‌های دانشگاهی قرار گرفت.
سیدقوام قاسمیان، مدیر معاونت قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در مورد دلایل عدم موفقیت این دانشگاه در دوره گذشته به بحث کم‌شانس بودن نماینده‌های این دانشگاه اشاره می‌کند و می‌گوید:‌ «در دوره گذشته واقعاً با کم‌شانسی مواجه شدیم، مجتبی فردفانی در رشته حفظ کل تنها با اختلاف 12 صدم نمره رتبه چهارم را کسب کرد و در رشته‌های دیگر نیز کمی کم‌شانسی چاشنی کار بود».
حالا این دانشگاه از دوره گذشته این مسابقات درس‌های لازم را گرفته و با برگزاری دوره‌های آمادگی مختلف برای نماینده‌های خود در جشنواره سی‌ام قصد دارد تا رتبه‌ خوبی را در بین دانشگاه‌های دیگر و در انتهای جشنواره از آن خود کند.
سیدقوام قاسمیان، در مورد تمهیدات اندیشیده شده این دانشگاه برای نماینده‌های خود در جشنواره سی‌ام نیز می‌گوید: «دوره ارتقاء سطح آمادگی شرکت‌کنندگان در جشنواره سی‌ام را اوایل هفته آینده برگزار خواهیم کرد. علاوه بر این، دوره‌های آمادگی برای شرکت‌کنندگان بخش کتبی که حساب ویژه‌ای بر روی آنها باز شده است نیز برگزار خواهد شد».
قاسمیان با بیان اینکه دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم امسال بیشترین تمرکز خود را صرف برگزاری مطلوب جشنواره ملی کرده است، می‌افزاید: «البته در بخش‌های مختلف تلاش شده است تا شرکت‌کننده‌های دانشگاه را به اوج آمادگی برسانیم و در انتهای جشنواره نیز در رده خوبی قرار بگیریم».
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم امسال و در جشنواره سی‌ام در بخش‌ها و رشته‌های مختلف 50 نماینده دارد، مسئولان این دانشگاه امید زیادی به کسب رتبه توسط شرکت‌کنندگانشان در بخش کتبی دارند و این انتظار دور از ذهنی نیست چرا که در دو دوره قبل این جشنواره که دانشگاه آزاد میزبان بود، بیش از 20 درصد کل رتبه‌های بخش کتبی را شرکت‌کننده‌های دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به خود اختصاص دادند و امسال نیز این امید در بین مسئولان دانشگاه جوانه زده است.
این دانشگاه در رشته قرائت و حفظ کل که توجه بسیاری از اساتید و علاقه‌مندان قرآنی به این دو رشته بیشتر از سایر رشته‌ها است، به ترتیب «مجتبی‌ فردفانی» و «حسین نصر» را دارد که البته «فردفانی» چهره‌ای شناخته شده‌تر است. وی دارای تجربه رقابت‌های بین‌المللی نیز هست، این شرکت‌کننده رشته حفظ کل، ماه رمضان سال گذشته در مسابقات قرآن کشور اردن نیز حضور داشت که به دلیل آنچه که ناداوری خوانده شد از کسب رتبه باز ماند، وی در رشته حفظ 20 جزء در این مسابقات حضور یافته بود. از سوی دیگر نیز «حسین نصر» امسال برای اولین بار است که در مسابقات قرآن دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم حضور یافته و موفق به کسب رتبه اول شده است که می‌تواند رقابت تنگاتنگی با سایر شرکت‌کنندگان در این رشته از دانشگاه‌های دیگر داشته باشد.
در پایان این گزارش از سیدقوام قاسمیان در مورد پیش‌بینی جایگاه دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در بین هشت دستگاه دانشگاهی در روز پایانی جشنواره سی‌ام می‌پرسیم که می‌گوید: «امید ما بیشتر به بخش‌ کتبی و بعد هم شفاهی است. دانشگاه‌هایی همچون علوم و معارف و یا علوم پزشکی شرکت کنندگان قدری در بخش‌های هنری و ادبی و ... ندارند و همین راه را برای کسب رتبه توسط دانشجویان دانشگاه‌های دیگر که در این زمینه فعالیت دانشگاهی دارند باز می‌کند. برنامه‌ریزی‌های خوبی انجام شده است تا در این دوره بتوانیم رتبه‌های خوبی را به دست بیاوریم. البته از دیدگاه ما همین که دانشجویان در مسیر قرآن کریم قرار بگیرند یک نوع برد به حساب می‌آید».

تیمور کاکایی

captcha