کد خبر: 3446868
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۴

آئین افتتاحیه جشنواره ملی قرآن دانشجویان برگزار شد

گروه فعالیت‌های قرآنی: مراسم افتتاحیه سی‌امین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور امشب ۱۹ آبان ماه در قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به قم، مراسم افتتاحیه سی امین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور امشب 19 آبان ماه در مدرسه علمیه امام موسی کاظم(ع) و به میزبانی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با حضور جمعی از شرکت کنندگان و مسئولان دانشگاهی کشور برگزار شد.

بر همین اساس در ابتدای این مراسم، جمعی از خادمان آستان مقدسه حضرت معصومه(س) برنامه حمل قرآن به صحنه را اجرا کردند و پس از آن نیز سیدجواد حسینی، قاری بین المللی کشورمان به تلاوت آیاتی از کلام الله وحی پرداخت.

پخش بیانات مقام معظم رهبری درباره انس با قرآن کریم، پخش بخش‌هایی از دیدار مسئولان ستاد اجرایی مسابقات با آیات عظام نوری همدانی و مکارم شیرازی، قرائت پیام آیت الله العظمی سبحانی توسط حجت الاسلام سیدمحمد نقیب، معاون پژوهش دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم از دیگر بخش‌های این مراسم بود.
در ادامه این مراسم نیز علی اصغر شعاعی، دبیر سی امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور با اشاره به اینکه در این دوره از مسابقات 450 دانشجو رقابت سه روزه‌ای را انجام خواهند داد به بیان برخی از ویژگی های این مسابقات پرداخت و گفت: از مهم ترین ویژگی های این دوره از مسابقات چه در این دوره و البته چند دوره اخیر قرین بودن آن با عترت است.
وی افزود: در گذشته در ماه محرم و صفر فعالیت‌های قرآنی تا حدودی کم می شد، اما جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور نشان داد که می شود در ماه محرم و صفر نیز علاوه برعزاداری به قرآن نیز پرداخت تا به این ترتیب قرآن و عترت در کنار هم قرار گیرند.


دبیر سی امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور بیانیه پایانی مسابقات علاوه بر بیانیه هیئت داوران را یکی دیگر از ویژگی های این دوره از مسابقات عنوان کرد و گفت: در پایان این مسابقات، همه ما هم‌قسم خواهیم شد که تا گامی محکم در راستای گسترش فرهنگ قرآن و عترت داشته باشیم.
شعاعی در پایان به توجه ویژه به آموزش در این دوره از مسابقات اشاره و اظهار کرد: در پایان این مسابقات یک دوره آموزش دو ساعته قرآن کریم که در آن نکات این دوره از مسابقات گوش‌زد خواهد شد با حضور اساتید برجسته برگزار خواهد شد.
در ادامه این مراسم کلیپی از صحبت‌های محسن حاجی حسنی کارگر و حسن دانش، دو نفر از قاریان بین المللی مهاجر الی الله پخش شد که برای لحظاتی فضای سالن محل برگزاری این مراسم را تحت تأثیر خود قرار داد. اجرای دو اثر توسط گروه تواشیح میعاد، بخش دیگری از برنامه های مراسم افتتاحیه بود.


بخش پایانی این مراسم نیز سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین احمد عابدی، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بود، وی در سخنان خود با اشاره به اینکه در مراحل قبلی مسابقات قرآن دانشجویان در سراسر کشور بیش از 300 هزار نفر حضور داشته اند، گفت: افرادی که در مرحله کشوری این مسابقات هستند به نوعی چکیده این جمعیت هستند.
وی افزود: اگر چه در این مسابقات، نقش قرآن کریم برجسته شده است اما به عترت نیز توجه شده است و در بخش هایی همچون بخش هنری، مقاله نویسی و فناوری و ... به بخش عترت نیز توجه ویژه ای شده است.
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در ادامه با تأکید بر اینکه ائمه اطهار(ع) توجه ویژه ای به قرآن کریم داشته اند، بیان کرد: حضرت امام حسن عسکری(ع) تفسیر قرآنی در 21 جلد داشته اند که از بین رفته است و امام صادق(ع) نیز یک تفسیر چهار جلدی از قرآن کریم داشته اند.


عابدی در بخش دیگری از سخنان خود در مراسم افتتاحیه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور، به قرآن خواندن سر مبارک امام حسین(ع) بعد از بریده شدن اشاره کرد و گفت: زمانی که سر مبارک را از کربلا به شام بردند در تمام مسیر، آیاتی از قرآن کریم را تلاوت می کردند. شخصی با دیدن این صحنه ابراز تعجب کرد، در آن زمان سر مبارک امام(ع) آیاتی از سوره مبارکه کهف را تلاوت می کردند، آن شخص در پاسخ به این تلاوت گفت که داستان اصحاب کهف عجیب است اما قرآن خواندن شما عجیب تر است.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که سر مبارک امام حسین(ع) از عسقلان به قاهره منتقل شد نیز در تمام طول مسیر سر مبارک آیاتی از قرآن کریم را تلاوت می کرد.
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در ادامه به بیان حدیثی از امیرالمومنین(ع) اشاره کرد و افزود: امام علی (ع) در حدیثی فرموده‌اند: «آنچه قرآن درباره خدا، صفات خدا، معرفت خدا و  ... بیان می کند به همان اکتفا و بسنده کنید». این یعنی اگر قرآن نبود، معرفت خدا نبود و معرفت خدا برای همیشه بسته بود.
وی در پایان با بیان اینکه عجیب ترین چیز این است که در کنار سفره قرآن بنشینی ولی از آن بهره ای نبری، ادامه داد: حضرت علی(ع) نیز می فرمایند: «هرکسی حتی اگر آدم خوبی هم باشد، اما قرآن نداند به بهشت نمی رود و در قبر می ماند تا زمانی که قرآن را در قبر یاد بگیرد و قرآن‌دان به بهشت برود».

captcha