کد خبر: 3443642
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۰
یک پژوهشگر سیما:

آثاری چون «کیمیا» روایت‌گر بخشی از تاریخ ایران هستند

گروه هنر: یک پژوهشگر سیما گفت: کارهایی نظیر «کیمیا» آثاری هستند که در آن بخشی از تاریخ کشورمان روایت می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی آتش‌زر، کارشناسی پژوهشگر رسانه و کارشناس سینما در گفت‌‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره کیفیت سریال «کیمیا» اظهار کرد: تلویزیون کشورمان چندین بار تجربه سریال‌های 90 قسمتی را پشت سر گذاشته است؛ کارهایی که نشان داده‌اند تا چد می‌توان با تکیه بر آنها در مقابل شبکه‌های متعدد خارجی مقاومت کرد. با این توضیح متاسفم که بگویم ما این حوزه را جدی نمی‌گیریم و دیگر کمتر مجموعه‌هایی با این تعداد قسمت تولید می‌کنیم. با این مقدمه به سریال «کیمیا» اولین سریال 110 قسمتی سیمای می‌پردازیم که تا حدودی توانسته در جذب تماشاگر موفق باشد.

وی افزود: «کیمیا» کاری است که پای خود را فراتر از سریال‌های ملودرام تلویزیون گذاشته و توانسته بخشی از تاریخ این سرزمین را روایت کند. در این کار کارگردان سعی کرده تا روایت یک خانواده را به نحوی انجام دهد که هم ساختار درام کار حفظ شود هم این‌که بار سیاسی و دفاع مقدسی کار محفوظ بماند. کاری که به عقیده من دشوار است، اما کارگردان توانسته از عهده انجام آن برآید به ویژه این‌که شخصیت‌پردازی که در قبال نقش‌های سریال انجام شده به عقیده من ساختاری منسجم و مطلوب دارد.

آتش‌زر ادامه داد: این کار به نوعی دفترچه از تاریخ انقلاب است که بسیاری از واقعیات آن زمان را به ما نشان می‌دهد. برای اتفاقاتی که پیش از انقلاب روی می‌دهد و رفتار برخی از گروهک‌ها به ما نشان می‌دهد که این دسته‌ها چگونه از ابتدا راه خود را به شکلی ناصحیح آغاز کرده و در پس از انقلاب نیز به همان مسیر نادرست خود ادامه دادند، البته نتیجه آن را هم دیدند و امروز یا نابود شده‌اند یا این‌که هیچ جایگاهی در بین مردم ندارند.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره سریال «نفس گرم» هم به اجمال چنین توضیح داد: با توجه به علاقه عسگرپور به موضوعات مذهبی به نظر می‌رسد که این کار هم به نوعی موضوعی دینی را مدنظر قرار داده است با این تفاوت که سعی شده این موضوع دینی در قالب یک داستان پرکشش به مخاطبان منتقل شود. نکته جالب در این سریال پرداختن به قشری بود که تا به امروز کمتر مورد توجه قرار گرفته بودند، آنهم روحانیون زن بودند که ما تصویر چندانی از آنها در سیما نداشتیم.

عسگرپور ادامه داد: مردم در این کار برای اولین بار با دغدغه‌ها و زندگی شخصی روحانیون زن آشنا می‌شوند و می‌بینند که در زندگی شخصی آن ممکن است با چه کشمکش‌هایی مواجه شوند، اما با اتکا به نور ایمان است که تمام آن معضلات بر طرف می‌شود. در این میان به برخی از آسیب‌هایی که ممکن چنین افرادی را تهدید کند، آشنا می‌شنویم. در کلامی می‌بینیم که هر انسانی با هر درجه ایمانی ممکن است در معرض آزمایش الهی قرار گیرد. در آنجاست که ایمان واقعی سنجیده می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به عقیده من کار در ریتم و فیلمنامه با مشکلات مواجه است. این اشکال نیز در کند بودن آن نمود پیدا می‌کند و به نوعی خستگی تماشاگر را به خود به همراه دارد.

captcha