کد خبر: 3443821
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۶
آیت الله استادی:

مردم باید معنویت یک روحانی را لمس کنند/ تبیین ویژگی‌های انوارالفقاهه

گروه حوزه‌های علمیه: عضو شورای عالی حوزه با تاکید بر توام کردن علم و معنویت تاکید کرد: اگر می‌خواهیم در مردم اثرگذار باشیم باید مردم معنویت ما را با تمام وجود لمس کنند وگرنه کمکی به دیانت آنان نکرده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت الله استادی، عضو شورای عالی حوزه در سخنانی گفت: مرحوم کاشف الغطاء علاوه بر ملایی و علم وخاندان و ریاست عام حوزه نجف، در دیانت و معنویت زبانزد و معروف بوده است و همین امر باعث اخلاص در کار او بوده و اگر امروز برای رونمایی از کتاب ایشان مراسمی گرفته می شود ناشی ازهمین اخلاص است.
وی افزود: حوزه و نهادهای حوزوی در کنار چاپ و تصحیح آثار خوبی که انجام می دهند باید ترویج کتابخوانی در میان فضلا و طلاب را مدنظر داشته باشند و طوری نباشد که با هزینه زیاد و وقت صرف کتاب خوبی تولید و منتشر شود ولی کسی آن را مطالعه نکند البته این مشکل در سراسر کشور وجود دارد و باید رفع شود.
استادی اظهار کرد: برخی خوشحال می‌شوند که کتابشان در 30هزار شماره چاپ شده است ولی باید دید آیا این مقدار خواننده هم داشته است متاسفانه وضع مطلوبی در این زمینه نداریم و باید روی این مقوله کار شود.
استادی با بیان اینکه تصحیح انوار الفقاهه کار خوبی است که انجام شده تصریح کرد: اینکه گفته می شود این اثر از جواهر برتر است باید بررسی شود و به گفته دیگران اکتفا نکنیم.
روند فقاهت تسهیل شده است

عضو شورای عالی حوزه ادامه داد: تا قرن 11 دوران دشواری بر فقه و فقها گذشته است ولی از این قرن به بعد با پیدایش کتاب های حدیثی و رجالی و منابع اصلی ارزش کار علما به نوآوری و یا تکثیر فروعات در فقه و کیفیت استدلال آنان است چون زحمت افراد قبلی را نداشته اند.
وی افزود: برخی گفته‌اند امتیاز انوارالفقاهه این است که در موضوعات مختلف فروعات زیادی دارد که این مسئله نیز باید بررسی شود زیرا آقازاده خود مرحوم کاشف‌الغطاء مطلبی دارد که این کتاب یک دوره فقه است که فقط 6 موضوع آن جا افتاده ولی در کتاب فعلی، 30 مسئله بررسی شده که باید مطالب گم شده را پیگیری کنیم زیرا کتب فقه و اصول بی نام زیاد داریم.
استادی با بیان اینکه باید تحقیق شود کتاب دم دستی صاحب انوار چه بوده است گفت: برخی می گویند کتاب ذکری شهید بوده است ولی این مسئله نیز نیازمند بررسی است، همچنین خوب بود که وقتی کتاب فقهی ایشان منتشر می شود مبانی اصولی ایشان نیز نشر یابد.
عضو شورای عالی حوزه بیان کرد: این کتاب بسیار روان است و نشان می دهد که نویسنده تسلط زیادی بر فقه داشته است و ایشان جزء افرادی بوده است که به محض اینکه سؤالی از او پرسش می شد بلافاصله به علت تسلط علمی جواب می داد.
وی افزود: البته ما باید مراقب باشیم اگر چیزی را نمی دانیم بگوئیم بلد نیستیم متاسفانه برخی تا از منبر پایین می آیند و یا در خیابان مورد سؤال واقع می شوند می خواهند سریع جواب بدهند و همین باعث می شود مردم را در احکام اشتباه بیندازیم.
استادی تصریح کرد: یکی از مسایلی که رد این کتاب باید بررسی شود این است که وی فقه الرضا را جزء صحیح دانسته در حالی که در اصل و فرع آن بحث است و خیلی حرف تازه ای است که روایات فقه الرضا را صحیحه بدانیم بنابراین باید تتبع دقیق و زیادی بر روی صحت مطالب به نویسنده انجام دهیم همچنانکه مطالبی در این کتاب آمده است که نادرست است.
این استاد حوزه بیان کرد: همچنین وی راجع به ولایت فقیه حرف تازه ای زده وآن اینکه بحث وکالت امام را مطرح کرده که طبیعتا وکالت با وفات امام، تمام می شود ولی ما ولی فقیه را نایب امام و منصوب عام از جانب او می دانیم و در اذهان عمومی نیز این مسئله وجود دارد زیرا میان وکالت و ولایت تفاوت است و این موضوع هم نیازمند بررسی بیشتر است.
معنویت صاحب انوارالفقاهه

وی اظهار کرد: نویسنده کتاب انوارالفقاهه در کنار علم زیاد، به دینداری و معنویت شهره بود که این برای همه ما درس است، امروز فقهای ما هم با گذشته تفاوت زیادی دارند چه به ما برسد بنابراین اینکه فقط برای مردم حرف بزنیم و عمل نکنیم تاثیر چندانی نخواهد داشت همان طور که امروز این اتفاق افتاده است.
استادی عنوان کرد: این افراد طوری زندگی می کردند که مرگ برایشان آسان بود و این پایبندی آنان به دیانت مردم کمک می کرد بنابراین مردم باید دیانت و معنویت ما را به خوبی لمس کنند وگرنه اثری در آنان نخواهیم داشت و وای به روزی که مردم احساس کنند ما برای پول گرفتن روی منبر حرف می زنیم.
وی گفت: این قاعده که مردم به هر فردی که لباس روحانی دارد احترام بگذارند از بین رفته است مردم به روحانی ای احترام می کنند که در بین مردم با دیانت و معنویت زندگی کند و رمز موفقیت علمای بزرگ هم این بوده که هم علم داشتند و هم دین.

captcha