کد خبر: 3444277
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۲
در دیدار حجج اسلام احمدی و جزایری عنوان شد:

همکاری سازمان سمت با ۳۰ مرکز حوزوی/ لزوم بهره‌مندی حوزه از تکنولوژی جدید

گروه حوزه‌های علمیه: نشست دو جانبه مدیر مرکز تدوین متون درسی حوزه با مدیر سازمان انتشاراتی سمت، امروز ۱۶ آبان در این مرکز برگزار و بر لزوم همکاری بیشتر این دو نهاد و بهره‌مندی بیشتر حوزه از تکنولوژی آموزشی جدید تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در ابتدای این نشست حجت‎الاسلام والمسلمین جزایری در خصوص کتب جدید آموزشی در حوزه گفت: در نظام جدید آموزشی در حوزه، آموزش‎ دروس به شکل طبقه‌بندی شده و دقیق درآمده و هر یک از این برنامه‎های آموزشی در کارگروه‎های تخصصی مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
وی افزود: برای ورودی‎های جدید حوزه در ترم اول آموزشی سه نوع کتاب ویژه ورودی‎های با تحصیلات سیکل، دیپلم و تحصیلات عالیه دانشگاهی، در نظر گرفته که تا کنون شش کتاب در این زمینه منتشر شده است.
وی بیان کرد: این شش کتاب شامل دروسی چون، صرف، نحوه، اخلاق، قرآن و.. است که در نیمسال دوم نیز دروس دیگری برای این گروه آموزشی تدوین خواهد شد و به ترتیب کتب آموزشی در حوزه به این شکل طبقه‌بندی و تدوین خواهند شد.
مدیر مرکز تدوین متون درسی حوزه گفت: یکی از دروسی که در ترم تحصیلی آتی ارایه می‎شود، کتاب لغت است که برای اولین بار در حوزه به این شکل منتشر می‎شود؛ این کتاب دارای بخش‎های متعددی است که می‎تواند در دو واحد آموزشی مباحث علمی مرتبط به صرف و نحو زبان‌شناسی را به طلاب جوان منتقل کند.
وی بیان کرد: تدوین متون درسی نیز به این شکل است که در ابتدا سرفصل‎های آموزشی توسط یک گروه با 300 نفر ساعت کار تخصصی ارایه می شود و پس از آن، کارگروه‎های علمی این سرفصل‌ها به شکل جزیی تقسیم‌بندی می‎کنند.

جزایری عنوان کرد: سپس مرحله تالیف با حضور گروهی از مولفان که حداقل ده سال تجربه تدریس داشته و مدارک عالیه حوزه را نیز طی کرده‎اند انجام می شود و سپس ارزیابانی که برخی از آنها با اصل این شکل تدوین متون نیز مخالف هستند به ارزیابی جدی و بدون ملاحظه می‎پردازند و جلسات بسیار چالشی در این رابطه انجام می‎شود.
وی تصریح کرد: پس از انتشار کتب نیز، این کتب به صورت آزمایشی در 15 مدرسه علمیه آزمایش و پس از تایید نهایی این کتاب با ویرایش جدید منتشر می‎شود.
در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین احمد احمدی، مدیر سازمان سمت، گفت: خوشبختانه نگاه جدید و خوبی در حوزه ایجاد شده است و کتب آموزشی به شکل بسیار خوبی در حال نتظیم است.
وی تصریح کرد: یکی از عرصه‎هایی که حوزه باید نگاه جدی در این زمینه داشته باشد، زمینه زبان شناسی و لغت است که باید از تجربه اساتید دانشگاه نیز دز این زمینه استفاده کند.
لزوم استفاده از تکنولوژی‌های آموزشی جدید

وی گفت: یکی از مسایلی که باید در حوزه جدی گرفته شود، مسئله تکنولوژی آموزشی است؛ باید مشکلاتی که در گذشته در حوزه وجود داشت رفع شود تا طلاب بیشتر در فضای علمی و تخصصی قرار گیرند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سابقه فعالیت انتشاراتی خود تصریح کرد: بنده از سال 1337 شمسی با انتشار مجله مکتب اسلام کار نشر را آغاز کردیم و در سازمان سمت نیز، از سال 64 تاکنون صدها کتاب در زمینه‎های علمی و فرهنگی آموزش تدوین کرده‎ایم و آمادگی کاملی برای مشارکت با حوزه داریم که می‎توانیم از ظرفیت‎های طرفین در زمینه بهره‌وری آموزشی استفاده کنیم.
وی از آمادگی این سازمان برای مشارکت علمی در زمینه نشر مشترک متون درسی و یا کمک در زمینه ویرایش و تدوین متون خبرداد و گفت: هم اکنون این سازمان با 30 مرکز آموزشی و پژوهشی در حوزه فعالیت مشترک انجام می‏‌دهد و 35 رشته و گروه آموزشی و تالیفی در سازمان سمت فعالیت دارند که می‎توانند کمک شایانی در زمینه تدوین متون به حوزه داشته باشند.
وی در پایان بر لزوم بهره وری طلاب در قم گفت: باید از 85 هزار طلبه‎ای که در قم تحصیل می‎کنند برای جهانی کردن مباحث دینی در دنیا بهره ببریم.

captcha