به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، موضوع ادغام معاونتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها و ایجاد معاونت جدیدی با عنوان معاونت بینالملل چندی قبل بر روی خروجی خبرگزاریها مخابره شد. دانشگاههای صنعتی امیرکبیر، خواجه نصیر، شهید بهشتی و اصفهان، از دانشگاههایی نام برده شدند که این معاونتها در آنها ادغام شده است. در همین رابطه به سراغ مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران رفتیم تا نظر وی را جویا شویم. مشروح این گفتوگو را در ادامه بخوانید:
مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در گفتوگو با (ایکنا)، در مورد ادغام معاونتهای فرهنگی و دانشجویی اظهار کرد: این چیزی نیست که در آموزش عالی تصمیم گرفته شده باشد.
وی افزود: بعضی از دانشگاهها به خاطر کوچک بودن و به دلیل اینکه حوزه کاری آنان خیلی گسترده نیست یک چنین کاری را انجام دادهاند یا تصمیم دارند که انجام بدهند.
سرسنگی گفت: ما همیشه اعتقادمان بر این بوده که اینها دو حوزه جداگانه هستند و ادغام حوزه فرهنگی با دانشجویی صحیح نیست. خود حوزه دانشجویی یک کار بسیار سخت است. تأمین مایحتاج دانشجوها، بحث خوابگاهها، سلف سرویسها و ... بحث بسیار زمانبری است.
تغییر ساختاری، توجه به بخش فرهنگ را به وجود آورده است
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران اظهار کرد: فکر میکنم ادغام این دو معاونت باعث شود که یک مقدار نسبت به حوزه فرهنگی کمتوجهی شود؛ لذا تفکیک این دو معاونت به نظرم میرسد که درست بوده و در واقع یک توجهی را به حوزه فرهنگی دانشگاه آورده، هر چند هنوز بودجه لازم برای این توجه نیامده، ولی خود همین تغییر ساختاری یک توجهی را ایجاد کرده است.
سرسنگی عنوان کرد: در شورایی که معاونان فرهنگی 13 دانشگاه بزرگ کشور حضور دارند و دبیرخانهاش در دانشگاه تهران هست، آنجا هم که اغلب دوستان صحبت میکنند در واقع موافق این هستند که این تفکیک بین معاونتهای فرهنگی و دانشجویی همچنان باشد.
وی همچنین در رابطه با بحث کرسیهای آزاداندیشی گفت: اینکه دانشگاه باید کرسیهای آزاداندیشی را راهاندازی کند و شرایطی را فراهم آورد که رونق بگیرند هیچ شکی در آن نیست. کرسیهای آزاداندیشی در واقع فرمایش صریح مقام معظم رهبری است و مطالبه صریح ایشان است، تا جایی که میدانم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و بسیاری از رؤسای دانشگاهها هم روی این قضیه تأکید کردهاند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران اظهار کرد: ما در دانشگاه تهران این قضیه را برای خودمان یک کار جدی میدانیم که حتماً باید انجام شود؛ اما اعتقاد داریم که این کار باید با مشورت و همکاری تشکلهای اسلامی انجام شود، یعنی نباید یک کار دستوری، بخشنامهای و ابلاغی باشد که ما از اینجا ابلاغ کنیم که باید کرسیهای آزاداندیشی برگزار شود.
وی ادامه داد: فکر میکنیم که باید این کار با همکاری دانشجویان صورت بگیرد و خود دانشجویان باید محور باشند. دانشجویان ما خوشبختانه به بلوغ فکری رسیدهاند. به تعقل اجتماعی دست پیدا کردهاند و میتوانند محور چنین کار بزرگی باشند.
آمادهسازی طرحی برای کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه تهران
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران افزود: تاکنون چند جلسه با همه تشکلهای اسلامی دانشگاهیمان داشتهایم و روی بحث کرسیهای آزاداندیشی یک طرحی را آماده کردیم و فکر میکنم ظرف کمتر از یک ماه آینده این طرح نهایی شود و در شورای فرهنگی دانشگاه به تصویب برسد.
سرسنگی گفت: با تصویب این طرح، ما کرسیهای آزاداندیشی را با محوریت تشکلهای اسلامی دانشجویان در دانشگاه تهران بهصورت جدی برگزار خواهیم کرد.