کد خبر: 3446704
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۲
محمدی عنوان کرد:

دغدغه‌های حوزه کتاب؛ مهمترین عامل شکل‌گیری همایش «کتاب و نشر»

گروه ادب: دبیر اجرایی همایش «کتاب و نشر» گفت: دغدغه‌هایی که در حوزه کتاب و صنعت نشر وجود داشت مهمترین عامل شکل‌گیری این همایش بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری همایش ملی «کتاب و نشر» صبح سه‌شنبه، 19 آبان‌ماه با حضور سیدحسن میرامین محمدی، دبیر اجرایی و داریوش مطلبی، دبیر علمی همایش برگزار شد.

مطلبی در این نشست با اشاره به اینکه تاکنون برگزاری همایش‌هایی با محوریت کتاب و نشر بسیار کم بوده و در صورت برگزاری نیز فراخوان مقاله نداشته‌اند، گفت: بیشتر این مقالات سفارشی بودند، اما در این همایش فراخوان عمومی انجام شد تا کسانی که در این حوزه دغدغه و یا تخصص دارند ورود کرده و مقالات خود را به همایش ارسال کنند.

وی افزود: سیاست‌گذاری در حوزه نشر یکی از موضوعات مهمی بود که در این همایش به آن پرداخته شد و از سوی دیگر در نظر داریم هر سال یک موضوع را در هر دوره مورد بررسی قرار دهیم و موضوع دومین دوره در پایان اختتامیه دوره نخست مشخص و اعلام خواهد شد.
مطلبی ادامه داد: درباره موضوع کتاب و نشر باید علاوه بر چاپ و نشر، موضوع کتابخوانی نیز مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که مطالعه یکی از موضوعات مهم این حوزه به شمار می‌رود و با افزایش مطالعه می‌توانیم تولید را نیز افزایش دهیم؛ از این رو در این همایش راهکارهای افزایش تولید و مطالعه را بررسی خواهیم کرد.

وی با اشاره به حضور داوران متخصص و کارشناس حوزه نشر و کتاب بیان کرد: در این دوره 45 داور آثار را مورد ارزیابی قرار داده‌اند و هر مقاله توسط دو داور خوانده شده است و برخی مقالات نیز توسط 4 داور مطالعه شده که این موضوع در راستای حمایت از نویسندگان بوده است.

مطلبی تصریح کرد: برگزارکنندگان این همایش براساس دغدغه‌ای که در حوزه کتاب و نشر داشتند اقدام به برگزاری این همایش کردند و مسئولیتی در جایی ندارند که بخواهند گزارش کاری ارائه دهند؛ از این رو این همایش متمایز از همایش‌های دیگر بوده و یکی از وجه‌های تمایز نیز این است که به شکل دستوری شکل نگرفته و ادامه کار نیز بر همین اساس نبوده است.

دبیر علمی همایش «کتاب و نشر» با بیان اینکه هیچ یک از مسئولان برگزاری همایش نفع مادی نمی‌برند و این اقدام در راستای کمک به حوزه نشر بوده و بحث کپی‌رایت نیز از موضوعاتی است که در سال آینده به آن پرداخته می‌شود، همان گونه که لایحه مالکیت ادبی با مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دست بررسی در مجلس شورای اسلامی است و نتایج آن در آینده مشخص خواهد شد.

محمدی، دبیر اجرایی همایش نیز در ادامه این نشست گفت: نخستین همایش «کتاب و نشر» از دو سال پیش شکل گرفت و با توجه به دغدغه‌هایی که در این حوزه وجود داشت، سعی شد همایشی با محوریت کتاب و نشر و بررسی مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد، راه‌اندازی شود.

وی افزود: از سال گذشته دبیرخانه این همایش آغاز به کار کرد و فراخوان مقاله انجام شد که از محورهای اصلی این همایش می‌توان به دو محور اقتصاد نشر کتاب در ایران و مؤلفه‌های تاثیرگذار در آن و الگوی بومی پیشرفت کتاب و کتابخوانی اشاره کرد.

محمدی با اشاره به زمان برگزاری این همایش گفت: این همایش همزمان با هفته کتاب برگزار می‌شود و زمان اختتامیه آن سه‌شنبه، 26 آبان‌ماه از ساعت 9 تا 11 است و سخنران اصلی نیز سیدرضا صالحی‌امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران هستند.

وی با اشاره به تعداد مقالات ارسال شده به این دوره از همایش بیان کرد: حدود 60 مقاله به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد 50 مقاله مورد ارزیابی و داوری قرار گرفتند که در مراسم اختتامیه 12 مقاله برگزیده در قالب پنل و 9 مقاله دیگر نیز به عنوان پوستر ارائه می‌شوند.

‌محمدی با اشاره به اهداف برگزاری این همایش گفت: بهره‌گیری از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها در راستای کمک به اقتصاد نشر و توسعه و ترویج کتاب و کتابخوانی از اهداف این همایش به شمار می‌رود و نهاد کتابخانه‌های عمومی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه علمی کاربردی از جمله مراکز و نهادهایی هستند که در برگزاری همایش کتاب و نشر مؤسسه جهاد فرهنگی حکمت را یاری کرده‌اند.
یادآور می‌شود، همایش ملی «کتاب و نشر» 26 آبان‌ماه از ساعت 9 تا 17 در مرکز همایش‌های کتابخانه ملی برگزار می‌شود.

captcha