به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نشست «بررسی جایگاه و اولویتهای رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی» سهشنبه، 19 آبانماه، پیش از اذان مغرب و عشا با حضور حجتالاسلام والمسلمین هادی قبادی، دبیر هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی مردمنهاد و حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآنی، با همکاری خبرگزاری ایکنا در سالن نشستهای بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات برگزار شد.
حجتالاسلام هادی قبادی در این نشست با اشاره به مقدمهای کوتاه درباه شکلگیری این هیئت و اولویتهای که هیئت فوق در نظر دارد، گفت: مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور از منابع و مراکز مختلف برای آغاز فعالیت و تأسیسشان مجوز دریافت کردهاند. اکثریت تشکلهای قرآنی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی مجوز دریافت کردهاند و اقلیت مؤسسات قرآنی هستند که از سایر مراکز و دستگاههای دولتی مجوز دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: با توجه به حرکتهایی که طی یک دهه اخیر از سوی تشکلهای قرآنی برای جلب حمایت سیستم بودجهای کشور داشتهاند این چالش به وجود آمده است که مؤسسات قرآنی مردمی از نظر نحوه فعالیت و شرایط و سیاستها باهم تفاوت دارند و دارای شرایط واحدی نیستند.
قبادی تصریح کرد: وجود دو اتحادیه ناهماهنگیهایی را در روند کار مؤسسات به وجود آورده است که به طور طبیعی مطالبات جامعه قرآنی و مؤسسات یکسانسازی وضعیت مؤسسات است.
وی با اشاره به ورود شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی، اضافه کرد: پس از جلسات متعدد، این امر به تصویب آییننامه وحدت رویه بین مؤسسات قرآنی منتج شد.
قبادی اظهار کرد: آییننامه شورا منجر به تشکیل این هیئت رسیدگی به امور مؤسسات شد که در 17 ابانماه دهمین جلسه این هیئت با حضور اعضای اصلی تشکیل شد که از جلسه پنجم به بعد این هیئت من به عنوان دبیر این هیئت در جلسات حضور پیدا کردم.
در ادامه جلسه محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآنی در خصوص تشکیل هیئت رسیدگی به امور مؤسسات، گفت: افرادی که با حوزه قرآنی آشنایی دارند میدانند که یکی از چالشهای این حوزه تشتت و چندگانه بودن صدور مجوز و پروانه مجوز فعالیت تشکلهای قرآنی است.
وی ادامه داد: به تبع آن مشکلاتی چون نگاه دستگاهی و تخصیص بودجه به صورت مختصر و عدم همافزایی بین دستگاههای مختلف بوده است.
محمدی بیان کرد: در ذیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، هیئت خاصی برای رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی تأسیس شد که این هیئت متشکل از 9 نفر از هفت دستگاه بود که آییننامه آن نیز ابلاغ شد.
وی با اشاره به اینکه تا کنون 10 جلسه این هیئت رسیدگی تشکیل شده است، تصریح کرد: طبق آییننامه رئیس هیئت مشخص شد و محل دبیرخانه نیز در سازمان تبلیغات مشخص شد و نایب رئیس نیز سازمان تبلیغات اسلامی معین شد و دبیر این هیئت رسیدگی به امور مؤسسات نیز حجتالاسلام قبادی معرفی شد.
محمدی اظهار کرد: امید داریم اگر هیئت کارهایش را به درستی انجام دهد مشکلات مؤسسات براساس اولویت رفع شود. اما از هنگامی که هیئت ابلاغ شد برخی از فعالیتها چون صدور مجوز مؤسسات متوقف شد و هفت ماهیست که این امر با توقف روبرو شده است که انشاءالله به زودی با همکاری دستگاهها و تدبیر دبیر این هیئت به زودی این امر انجام گیرد.
یادآور میشود، اخبار تکمیلی این نشست متعاقباً اعلام میشود. همچنین غرفه ایکنا در بیست و یکمین دوره نمایشگاه مطبوعات در شبستان اصلی مصلای امام خمینی(ره)، راهروی اصلی، شماره 188 واقع شده است.