به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست مطبوعاتی «حقوق اقلیتهای دینی در جمهوری اسلامی ایران» به همت شورای خلیفهگری ارامنه تهران و در پاسخ به اظهارات وزیر خارجه آمریکا و گزارش سال ۲۰۱۵ وزارت خارجه آمریکا در خصوص ابراز نگرانی نسبت به وضعیت حقوق اقلیتها در ایران، با حضور نمایندگان اقلیتهای مذهبی در مجلس شورای اسلامی، رهبران دینی و مسئولان جوامع اقلیتهای دینی، امروز، 19 آبانماه در کلیسای خلیفهگری ارامنه تهران برگزار شد.
کارن خانلری، نماینده ارامنه تهران و شمال کشور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به هدف از برگزاری این نشست، گفت: متوجه شدیم که در سالهای اخیر و مشخصا از سال 2014 سعی می شود با دادن اطلاعات غلط و نادرست از وضعیت اقلیتهای بومی در کشور ما، بهرهبرداریهای سیاسی شود.
وی افزود: ما این امر را با توجه به مصالح و منافع کشورمان یک حرکت اشتباه دانسته و سعی میکنیم تا با روشنگری و تعدیل این موضوع، با مفاسد سیاسی مقابله کنیم. در همین راستا با همفکری دوستان و همکاری شورای خلیفهگری ارامنه تهران این نشست را برگزار کردیم.
پیروی از دین در ایران آزاد است
مره صدق، نماینده کلیمیان کشور در مجلس شورای اسلامی در این نشست حضور و فعالیت روحانیون آشوری، کلیمی، زرتشتی و مسیحی را در کمال آرامش و برادری از نشانههای فرهنگ پربار تساهل و مدارا در ایران دانست.
وی افزود: ایران جزو معدود کشورهایی است که پیروی از یک دین در آن الزامی ندارد و افکار و آرای گوناگونی در آن آزادانه وجود دارد و این در حالی است که حتی کشورهایی که مدعی حقوق بشر هستند، افرادی را که با آنها از لحاظ دینی متفاوت هستند تحت آزار و اذیت قرار میدهند و فرهنگ ایران در این زمینه در سراسر جهان الگو است.
نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر جامعهای با مشکلاتی همراه است، گفت: جوامع اقلیتهای دینی ایران نیز همچون دیگر افراد این جامعه دارای مشکلاتی هستند که آن را در چارچوب نظام جمهوری اسلامی حل خواهند کرد و برای حل مشکلات خود نیازی به دخالت کشورهای خارجی ندارند.
وی با بیان اینکه ما به مداخله دایههای دلسوزتر از مادر احتیاجی نداریم، ادامه داد: اگر اقلیتهای دینی مشکلی داشته باشند با حمایت و هدایت رهبر معظم انقلاب قابل حل است و نیازی نیست کسی خارج از ایران برای ما نسخه بپیچد.
مرهصدق تأکید کرد: اقلیتهای دینی جزئی جداییناپذیر از بدنه ملت ایران هستند و هر کس علیه منافع ایران گام بردارد علیه ما نیز گام برداشته است و ما در برابر آنها خواهیم ایستاد.
همه بدانند ما یاد گرفتهایم مشکلاتمان را خودمان حل کنیم
اسفندیار اختیاری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست، گفت: همه ما ایرانی هستیم و از هر دین و نژاد و قومی به ایرانی بودن خودمان افتخار میکنیم؛ این افتخار کردن به ایران موجب تقویت تعامل و همزیستی ما شده است.
وی با بیان اینکه فرهنگ ایران و ایرانی بودن ما در برخوردها، رفتارها و خیلی از مسائل تأثیر گذاشته است، افزود: فرهنگ ایرانی به مشترکات اقوام مختلف توجه ویژه داشته و همواره سعی میکند به تفاوتها احترام بگذارد؛ در واقع با تحقق این امر بیشتر توانستیم به هم نزدیک شده و یکدیگر را بهتر بشناسیم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ما ایرانی هستیم و فرهنگمان ایرانی؛ هزاران سال است که با وجود برخی مشکلات با هم زندگی میکنیم چراکه یاد گرفتیم یک ایرانی باید مشکلش را با خودش حل کند.
اختیاری با تأکید بر اینکه برای پیشرفت کشورمان از جان هم میگذریم، گفت: وقتی دفاع از کشورمان مطرح میشود به دور از هر دین و نژاد و قومی در مقابل دشمن میایستیم و نمیگذاریم وجبی از خاک کشورمان به تصرف درآید؛ همانطور که در دوران هشت سال دفاع مقدس همه اقوام و ادیان در کنار هم جنگیدند و شهید دادند و کسی هم نپرسید که چه دین و قوم و نژادی دارید.
نماینده زرتشتیان کشور در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ملت ایران در کنار هم بوده و اجازه نمیدهند هیچ گروه یا سازمانی برای ایران و مردم این کشور دردسر درست کند. همه بدانند ما یاد گرفتهایم مشکلاتمان را خودمان حل کنیم.
اقلیتهای دینی در هیچ کجای دنیا همچون ایران آزادی ندارند
یوناتن بتکلیا، نماینده اقلیتهای آشوری در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست انتقال اتحادیه جهانی آشوری از آمریکا به ایران را بعد از 37 سال، یکی از افتخارات خود دانست و گفت: آزادیای که ما در ایران داریم، اقلیتهای دینی در هیچ کجای دنیا ندارند.
وی با بیان اینکه ما 1400 سال است که با مسلمانان بر مبنای دوستی، رفاقت و صمیمیت زندگی میکنیم و در کنار آنان زندگی مسالمتآمیزی داریم، افزود: امام خمینی(ره) بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در اولین دیداری که با پیروان ادیان توحیدی داشتند ، فرمودند ما ملت واحد و ید واحد هستیم و زندگی واحدی را در کنار هم خواهیم گذراند.
نماینده اقلیتهای آشوری در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ما همواره سعی کردهایم که خودمان را جدا از ملت ایران ندانیم، عنوان کرد: در سالهای اخیر تنها مسئله مطرح، مسئله دیه بوده است که با فتوای مراجع تقلید و آیات عظام نظام جمهوری اسلامی بعد از 1400 سال، در سال 1382 دیه مسلمان با سایر اقلیتها برابر شد و امروز خون من با خون یک مسلمان برابر است.
در این نشست مارنرسای بنیامین، اسقف اعظم کلیسای شرق آشوری، اردشیر خورشیدیان، رئیس انجمن موبدان تهران، خسرویانی، رئیس انجمن زرتشتیان تهران، خاخام گلستانی، رهبر دینی کلیمیان نیز حضور داشتند.