به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به قم، سیامین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در حالی از روز گذشته، 19 آبان و با برگزاری مراسم افتتاحیه آغاز شده است که در این دوره شاهد حضور چهرههای مطرحی در رشته های قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن هستیم که حضور آنها در هر رقابتی میتواند سطح آن را به بالاترین حد برساند.
حضور نفرات برتر مسابقات رشته قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن در رقابتهای انتخابی «مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان» باعث شده است تا رقابت در این دو رشته سختتر و فشردهتر از سایر رشتهها باشد. حضور قاریان و حافظانی همچون سعید پرویزی، مهدی غلامنژاد، جواد سلیمانی، امید حسینینژاد، سعید حاجیان، مصطفی صولتی، مجید فقیه، بابک ولیزاده، فرهاد رشوندی، موسی معتمدی، رضا نژادتبریزی، مجتبی فردفانی، مرتضی محمدنژاد و ... باعث شده تا در این دوره از مسابقات شاهد رقابتهای فشردهای باشیم.
در این گزارش به معرفی برخی چهرههای مطرح که شانس کسب رتبه در رشته خود هستند، پرداختهایم، البته در هر رقابت قرآنی بیشترین توجه کارشناسان و علاقهمندان به فعالیت های قرآنی بر روی دو رشته قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن متمرکز است، این گزارش نیز بیشتر سعی کرده است تا نفرات برتر این دو رشته را بررسی کند.
سعید پرویزی، نفر دوم رشته قرائت تحقیق، دوره گذشته این مسابقات است که امسال نیز در این رقابت ها حضور یافته است تا شانس خود را یک بار دیگر امتحان کند. وی سال گذشته رتبه اول تلاوت معنامحور در مسابقات سراسری قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه که در تبریز برگزار شده بود در کارنامه خود دارد.
وی متولد 29 آذرماه سال 66 در تهران است، در مقطع کارشناسی در رشته نرم افزار و در مقطع کارشناسی ارشد نیز در رشته علوم قرآن و حدیث تحصیل کرده است و در مسابقات مختلفی حضور داشته و رتبه های مختلفی را نیز کسب کرده است.
پرویزی، در سال 1387 و 1389 در مسابقات قرآن مدهامتان موفق به کسب رتبه اول شده است، همچنین در سال 1389 نیز در مسابقات قرآن بسیجیان سراسر کشور موفق به کسب رتبه اول شده است. کسب رتبه اول مسابقات قرآن دانشجویان وزارت علوم در سال 91، رتبه اول مسابقات ابتهال در سال 93، رتبه اول مسابقات قرآن دارالقرآن امام علی(ع) در سال گذشته و ... از دیگر رتبههایی است که این قاری جوان تاکنون به دست آورده است.
وی در گفت و گویی کوتاه با خبرنگار ایکنا در مورد پیش بینی خودش از این مسابقات، می گوید: واقعاً مسابقه غیر قابل پیش بینی است و هر کسی می تواند رتبه بیاورد، عوامل زیادی در رتبه آوردن مؤثر است که آماده بودن خود قاری، سطح تلاوت، آماده بودن در روز اجرا، ترکیب هیئت داوران، قرعه ای که برای قاری میافتد، سلیقه داوران، تجربه قاری و بسیاری دیگر از جمله آنها است.
پرویزی نحوه چینش هیئت داوران را بسیار مهم عنوان میکند و میافزاید: به اعتقاد من مهدی غلامنژاد در این دوره از مسابقات از آمادگی بسیار خوبی برخوردار است و امکان کسب رتبه را دارد.
سعید پرویزی امسال در مسابقات قرآن دانشگاه پیام نور بعد از مهدی غلامنژاد رتبه دوم را به دست آورد تا به عنوان نماینده این دانشگاه در مرحله کشوری جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور حضور یابد.
مهدی غلامنژاد، متولد 18 شهریور 64 دانشجوی کارشناسی علوم قرآن و حدیث است، وی تا 15 سالگی در تبریز بوده و هم اینک ساکن شهرستان شهریار است، وی نیز از طریق مسابقات قرآن دانشگاه پیام نور به جشنواره ملی راه یافته است و امید زیادی به کسب رتبه در این مسابقات دارد.
غلامنژاد، اولین رتبه قرآنی خود را در سال 1385 و در مسابقات قرآن دانش آموزان کشور به دست آورد. وی در ادامه موفق به کسب رتبه های مختلف دیگری شد که کسب رتبه چهارم مسابقات کشوری اوقاف در دو سال قبل از جمله آنهاست، وی در مسابقات قرآن کشور روسیه نیز حائز رتبه دوم شده است.
مهدی غلام نژاد سال 1385 ازدواج کرده و دارای دو فرزند است، وی در این دوره از مسابقات، امید بسیار زیادی به کسب رتبه برتر رشته قرائت تحقیق دارد.
نکته جالب در مورد غلام نژاد این است که وی نیز سعید پرویزی را یکی از شانس های اصلی کسب رتبه برتر مسابقات در این دوره عنوان میکند.
یکی دیگر از شرکت کنندگان رشته قرائت تحقیق که از چهرههای شناخته شده بوده و دارای رتبه بین المللی نیز هست، سیدجواد سلیمانی است، وی متولد 26 خرداد سال 1370 در مشهد مقدس است که از سن هفت سالگی شروع به فعالیت قرآنی کرده است. وی رتبه های قرآنی زیادی را کسب کرده است که آخرین آنها رتبه سوم مسابقات بین المللی قرآن کشور اندونزی بوده است.
مهم ترین رتبه ای که تا کنون کسب کرده است رتبه اول رشته قرائت ترتیل در مرحله کشوری مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه در سال 1392 بوده است، وی در سال 1393 نیز در رشته قرائت تحقیق مسابقات قرآن اوقاف رتبه پنجم را به دست آورده است.
سیدجواد سلیمانی که هماکنون به امر آموزش قرآن در مدارس مشهد مشغول است دارای رتبه های دیگری همچون رتبه سوم مسابقات قرآن اوقاف در مقطع زیر 16 سال، رتبه سوم مسابقات قرآن دارالقرآن امام علی(ع)، رتبه اول مسابقات قرآن بنیاد شهید و امور ایثارگران و ... است.
در رشته قرائت تحقیق چهرههای دیگری همچون جواد رفعتی، امید حسینینژاد، سعید حاجیان و مصطفی صولتی به چشم می خورد که هر کدام به نوبه خود و اگر در اوج آمادگی باشند می توانند در پایان مسابقات به عنوان رتبه اولی دست یابند، در این بین جواد رفعتی نیز از طریق دانشگاه پیام نور موفق به کسب سهمیه شده است، وی در مسابقات قرآن دانشگاه پیام نور بعد از مهدی غلامنژاد و سعید پرویزی موفق به کسب رتبه سوم آن رقابتها شد.
رشته حفظ کل قرآن
در رشته حفظ کل قرآن کریم نیز رقابتها به اندازه قرائت و شاید هم سختتر از آن در جریان باشد. نگاهی به اسامی شرکتکنندگان در این رشته اسامی آشنایی را در جلوی روی ما قرار میدهد، فرهاد رشوندی، موسی معتمدی، رضا نژاد تبریزی، مجتبی فردفانی، مرتضی محمدنژاد و ... تنها بخشی از این افراد هستند.
موسی معتمدی را شاید یکی از اصلی ترین شانس های کسب رتبه در این رشته به حساب آورد، وی که هنوز طعم شیرین کسب رتبه اول مسابقات بین المللی قرآن کشور روسیه را از یاد نبرده است، آمده تا با کسب عنوان در این رقابت ها خود را برای حضور در سی هشتمین دوره مسابقات کشوری قرآن که یک ماه آینده در کرمانشاه برگزار می شود، آماده کند.
معتمدی متولد اولین روز فرودین ماه سال 1367 است که از سال سوم راهنمایی وارد جامعةالقرآن شد و در مدت یک سال توانست کل قرآن کریم را حفظ کند. بعد از حفظ قرآن کریم وارد دروس حوزوی شده و بعد از آن نیز در مسابقات بسیار زیادی شرکت کرده است.
وی تا کنون دو بار رتبه اول مسابقات طلاب سراسر کشور را به دست آورده است، در مسابقات استانی قم و اصفهان نیز موفق به کسب رتبه اول شده است. کسب رتبه در مسابقات کشوری قرآن وزارت علوم در دو سال و نیز کسب رتبه سوم مسابقات سراسری کشور در سال گذشته نیز از دیگر رتبه های این حافظ برجسته کل قرآن بوده است.
موسی معتمدی در مسابقات سراسری قرآن که در شیراز برگزار شد نیز موفق به کسب رتبه دوم شد. وی همچنین در مسابقات قرآن دارالقرآن امام علی(ع) اول و در مسابقات وزارت کار نیز رتبه دوم را به دست آورده است.
در رشته حفظ کل نیز در بین شرکت کنندگان اسم مرتضی محمدنژاد به چشم می خورد، وی دارنده رتبه نخست مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران است و سال گذشته نیز در این مسابقات حضور یافته است که البته موفق به کسب رتبه نشد.
فرهاد رشوندی نیز یکی از امیدهای کسب رتبه در رشته حفظ کل قرآن در این دوره از مسابقات است، وی سال گذشته و در بیست و نهمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور که به میزبانی دانشگاه پیام نور و در اصفهان برگزار شد، رتبه دوم را کسب کرد.
مجتبی فردفانی نیز که از طریق دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم سهیمه حضور در این جشنواره را به دست آورده است، امسال تلاش دارد تا در این رشته دانشگاه خود را صاحب عنوان کند. فردفانی سال گذشته با اختلاف بسیار ناچیزی از کسب رتبه در جشنواره بیست و نهم باز ماند.
در رشته قرائت ترتیل نیز شاهد حضور یک چهره بین المللی هستیم، در این رشته مجید فقیه، نفر اول رشته قرائت تحقیق دو دوره قبل مسابقات بین المللی قرآن دانشجویان مسلمان نیز حضور دارد.
وی دارنده رتبه در مسابقات بین المللی قرآن کشور عربستان و همچنین رتبه اول جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در رشته قرائت تحقیق است که امسال قصد دارد تا شانس خود را در رشته قرائت ترتیل آزمایش کند.
بابک ولیزاده نیز یکی دیگر از شرکت کنندگان رشته قرائت ترتیل است که می تواند حرف های زیادی را برای گفتن داشته باشد. به هر حال باید منتظر ماند و دید شامگاه رو پنج شنبه 21 آبان ماه رتبه برتر رشته های مختلف به کدام یک از شرکت کنندگان خواهد رسید.