به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیت الله العظمی حسین نوری همدانی امروز 20 آبان در درس خارج در مسجد اعظم گفت: قرآن ربیع و بهارفقها است و در دل آن مطالب فقهی بسیار است، اما متاسفانه در کتب فقهی ما کمتر به قرآن توجه شده است.
وی با اشاره به جایگاه قرآن در نهج البلاغه تصریح کرد: خطبه 188 نهج البلاغه، فرموده است که خداوند بر پیامبر کتابی نازل کرد که نوری است که هرگز مشعل های آن خاموش نمی شود، سراجی است که خاموش نمی شود و دریایی است که قعر آن درک نمی شود، فرقان بین حق و باطل است که کند نمی شود و بنایی است که ارکان آن هرگز خراب نمی شود و شفایی است که هیچ مرضی در برابر آن قرار نمی گیرد.
این مرجع تقلید ادامه داد: خدا قرآن را برای سیرابی عطش علما قرار داده و عطش علمای حقیقی را هیچ چیزی جز قرآن سیراب نمی کند به همین دلیل امام خمینی توجه خاصی به قرآن داشت و همه مبانی خود را بر آن استوار کردند.
این مرجع ادامه داد: امام در وصیتنامه خود ابتدا حدیث ثقلین را ذکر کرده است و بعد فرموده، قرآن این ودیعه الهی و ماترک پیامبر به مسایل اسف انگیزی مبتلا شد که باید برای آن خون گریه کرد و این مسایل از شهادت امام علی(ع) شروع شد و طاغیان قرآن را وسیله برای حکومت ضد قرآنی قرار دادند و آشنایان حقیقی با قرآن را با بهانه های مختلف کنار زدند.
آیت الله نوری همدانی عنوان کرد: آنچه در تاریخ بر قرآن گذشته اسف انگیز است و الان هم میلیون ها قرآن توسط سعودی ها چاپ و به نقاط مختلف دنیا منتشر می کنند ولی مفاد و مضامین قرآنی که باید مورد توجه قرار گیرد مورد توجه نیست.
وی اظهار کرد: روایات فراوانی داریم برای اینکه تفقه در دین کنید از امام جواد نقل است که تفقه، بهایی است که برای هر چیز گرانبهایی می دهند و نردبانی برای کمال و معرفت بالاتر است و تاکید ما هم تفقه در قرآن حتی برای فقه است.
نوری همدانی گفت: ما در کتب فقهی خیلی به فقها با نگاه تکریم و تعظیم نگاه می کنیم اما توجه به قرآن در کتب فقهی ما خیلی کم است در جواهر و .. به حدیث توجه بیشتر از قرآن است در حالی که امام در صحیفه نور 8 نوع جهاد از قرآن استنباط کرده در حالی که سایر مراجع 3 نوع جهاد ذکر کرده اند.
وی افزود: تفسیر المنار همه آیات قرآن را در دفاع خلاصه کرده و آن را منوط به دوره پیامبر دانسته ولی علامه و امام می فرمایند قرآن می خواهد لوث فقر و شرک و کفر را از سراسر دنیا بردارد و این رسالت جهانی برای همه مسلمین است تا پیش بروند و استکبار و ظلم را در همه دنیا از بین ببرند و این دو نوع فهم متفاوت از قرآن است.
وی تاکید کرد: کمرنگ کردن جهاد که عزت دین است با این توجیهات عملی می شود و می گویند چون زمان معصوم نیست نباید جهاد داشته باشیم. در حالی که 50 شخصیت سیاسی دنیا از زوایای مختلف انقلاب اسلامی را مطالعه کردند، در 497 یکی از این کتب آمده است که امام تنها در برابر طوفان ها قیام کرد و از زندان و تبعید و از دست دادن فرزند نترسید و جلو آمد و انقلابی را ایجاد کرد که مایه دردسر برای استکبار است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه امام روزی هشت مرتبه قرآن می خواندند و همه امورشان را براساس قرآن تنظیم می کردند تاکید کرد: یکی دیگر از دروس امام، شناخت زمان است در روایت داریم که عاقل کسی است که زمان خود را بشناسد.
وی اظهار کرد: امروز در دوره جنگ سرد هستیم و جنگ نرم و سرد بصیرت نیاز دارد ابزرا آلات جنگ گرم، تفنگ و ... بود ولی در جنگ سرد، بیداری و هوشیاری و بصیرت است. و علما هم نقش مهمی دارند زیرا مرزبانان دین هستند و باید از آن محافظت کنند.
این مرجع با تاکید بر مسئله نفوذ گفت: این به معنای آن نیست که ما ارتباطمان را با دنیا قطع کنیم البته با صهیونیستها چرا. ولی باید راه نفوذ دشمن را بشناسیم زیرا در کمین هستند، در سوره ممتحنه قرآن فرموده است که ارتباط با کفاری داشته باشید که در راه دین شما با شما مخالفت و مبارزه ندارند اما آمریکا و اروپایی ها با دین ما کار دارند و به جنگ ما آمده اند و صهیونیستها نیز فلسطین را اشغال کرده اند.
نوری همدانی افزود: با این کفاری که با دین مار کاری ندارند اشکال ندارد که مهربان باشید و آنان را جذب کنید ولی آنها که با شما جنگ دارند و تظاهر به این کار دارند نسبت به آنان تولی و محبت نداشته باشید.
این مرجع تقلید ادامه داد: امروز هم رهبری تاکید دارند دشمنان می خواهند نفوذ کنند، نفوذ اینها برای ما گران تمام می شود زیرا در همه عرصه ها نفوذ خواهند کرد البته برجام اشکالی ندارد ولی باید همیشه مدنظر داشته باشیم که از این طریق نفوذ نکنند.