به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، احمد حلت و حمید کوثری یکی از مدیران مجله انرژی مثبت، عصر روز گذشته در نشستی که در نمایشگاه مطبوعات برگزار شد با مهم خواندن تغییر نگاه رسانهها و توجه به سلایق مردم در حوزه خبر اظهار کرد: اگر رسانهها با روند فعلی و بدون توجه به نیازهای مردم در حوزه خبر بمانند به طور قطع شبکههای اجتماعی در آینده نزدیک جایگزین این گونه رسانهها خواهند شد.
وی با انتقاد از مسئولانی که در حوزه رسانههای مکتوب فعالیت میکنند، ابراز کرد: در جامعهای که فرهنگ کتابخوانی نقش خود را با مردگان همراه کرده جای بسی تأمل است که این تعداد کتاب چاپ میشود.
تهدید و فرصتهای شبکههای اجتماعی
این روانشناس در ادامه با اشاره به نقش شبکههای اجتماعی در جوامع مدرن بیان کرد: رسانههای ما رفته رفته از رسالت خود فاصله گرفتهاند، این سبب شد تا گرایش مردم به شبکههای اجتماعی بیشتر شود، به طوری که تلگرام امروز با بیش از ۱۲ میلیون نفر در دنیا به فعالیت خود ادامه میدهد.
وی تأکید کرد: شبکههای اجتماعی به عنوان اصلیترین رسانهها در دنیای کنونی سبب شدهاند تا ایرانیها فرهنگ خواندن را کنار گذاشته و آمار مطالعه ایرانیها پایین بیاید.
حلت تصریح کرد: در شرایط کنونی گسترش تکنولوژی دسترسی آسان به اطلاعات از طریق فضای مجازی را فراهم میکند و شکی نیست که امکان مقابله و ایستادن در برابر زمینههای ارتباطی وجود ندارد.
وی ادامه داد: خانوادهها نیز نقش اساسی در کاهش آسیبهای ناشی از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی دارند، واضح است برخورد درست با مشترکان این شبکهها آسیبهای این فضا را کمتر کرده و اثرات مثبت این فضا را بیشتر خواهد کرد.
این مدیر مسئول با اشاره به مهمترین آفتهای شبکههای اجتماعی در یک جامعه مدرن متذکر شد: سرگرم شدن با شبکههای اجتماعی و تمایل افراد به درونگرایی خود سبب اختلافات بین خانوادهها و ایجاد فاصله بین افراد شده که این میتواند اسباب طلاق را در یک جامعه فراهم کند.
وی افزود: حتی سرگرمی این گونه افراد و وبگردیهای آنان در صفحههای مختلف خود وقت خواب را از افراد گرفته که این نوع نیز در بیخوابی میتواند مؤثر واقع شود.
وی کلیدهای شادی میان خانوادهها و افراد را نیز برشمرد و خاطرنشان کرد: یک ساعت خاموشی فضای مجازی داشته باشید، رابطه بین اعضای خانواده را بیشتر کنید، حداقل روزی 20 دقیقه برای هر یک از افراد خانواده وقت بگذارید، گفتوگو رو در رو داشته باشید، کانالها و امواج منفی را حذف کنید، 20 دقیقه در روز کتاب خواندن را به هیچ وجه ترک نکنید و فریب فالوورهای شبکههای اجتماعی را نخورید این موارد کلیدهای شادی در میان خانوادهها بهشمار میآید.
طاهره میرزایی