به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات عصر امروز با حضور غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی به کار خود پایان داد.
آئین پایانی مراسم ابتدا با پخش نماهنگی از روند آمادهسازی غرفهها آغاز شد و پس از یه ربع و دقیقا رأس ساعت 16 با ورود حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و پخش سرود ملی آغاز شد.
پس از پخش سرود ملی، تلاوتی چند از قرآن کریم قرائت شد و سپس حسینیان که اجرای برنامه را برعهده داشت، به بخشهای مختلف برنامه اشاره کرد.
برگزاری دورههای آموزشی پاسداشت زبان و ادب فارسی برای مطبوعات
در ادامه روند برگزاری برنامه، حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: یکی از ویژگیهای مراسم اختتامیه نمایشگاه مطبوعات این است که به همت فرهنگستان زبان و ادب فارسی، شناسایی و قدردانی از رسانههایی که به زبان فارسی به عنوان یک میراث نگاه میکنند مورد توجه قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: شاید شناسایی و تجلیل از رسانههایی که به زبان فارسی توجه ویژه داشته و به عنوان یک میراث و سرمایه به آن نگاه میکنند مقدمهای باشد تا دورههای آموزشی گستردهای با مشارکت فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای مطبوعات داشته باشیم.
انتظامی با اشاره به شعار نمایشگاه بیست و یکم مطبوعات که نقد منصفانه پاسخ مسئولانه است، گفت: هیچ فرآیندی بهتر و موثرتر از اجرای دقیق بانون مطبوعات که در سال 88 به تصویب رسید، نیست و آنچه که برای دستگاهها حق و تکلیف ایجاد میکند باید از سوی دستگاههای حاکمیتی منتشر شود و در اختیار شهروندان قرار بگیرد که در این صورت به جنگ واقعی با فساد رفتهایم.
کاش دانههای دل مردم پیدا بود
در ادامه حسینیان؛ مجری برنامه با اشاره پوسترهای بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات گفت: پوستری که با تصویری از خانواده ترسیم شده است نشانه توجه به خانواده و افزایش تعداد محصولات در سبد محصولات خانواده است. همچنین پوستری که تصویری از انار ترسیم شده با ا شاره به شعری از سهراب سپهری است که در شعرهایش گفته" من اناری را، میکنم دانه، به دل میگویم :خوب بود این مردم، دانههای دلشان پیدا بود".
آزادی و قانون دو روی یک سکهاند
در ادامه غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه رسانه شاخصی برای قانونمنداری است، اظهار کرد: آزادی بدون قانونمداری مفید نخواهد بود؛ آزادی و قانون دو روی یک سکه هستند که بدون یکدیگر معنایی ندارند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تأکید کرد: رسانه شاخص گفتمانهای رایج در جامعه است؛ از بررسی مطبوعات میتوانیم ارزیابی کنیم که چه گفتمانهای رایجی در جامعه مطرح است و دیدگاههای احزاب و جریانهای سیاسی را درک کنیم.
وی گفت: از رسانه به این نکته دست پیدا میکنیم که جامعه به چه سمتی در حال حرکت است و میتوانیم تفاوت سطح سیاسی و فرهنگی شهرستانها با مرکز را بررسی کنیم.
حداد عادل افزود: وقتی روزنامههای استانی موفق داشته باشیم حکایت از آن دارد که ملت ایران به صورت متوازن و هماهنگ در حال رشد است.
منتخب مردم تهران در مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به خبر دستگیری چند تن از خبرنگاران اشاره کرد و گفت: شرایط کشور، انقلاب و منطقه و جایگاهی که ایران در دفاع از حقطلبی، مردم مظلوم و مخالفت با سیاستهای سلطهگرایانه رژیم صهیونیستی و پشتیبانان آنها دارد، به ایران وضعیت خاصی بخشیده و دشمنان راضی نیستند و فکر و برنامه دارند و توطئه میکنند و بعید ندانیم که آنها به دنبال سوءاستفاده از رسانه و یا برخی روزنامهنگاران افتاده باشند.
وی ادامه داد: کلیت این مطلب عجیب و محال نیست؛ این اتفاق قبل از 28 مرداد نیز افتاده است و دشمنان وقتی میخواستند در ایران کاری کنند به سراغ روزنامهنگاران میرفتند.
حداد عادل گفت: اینکه حالا این اتفاق افتاده یا نه و چه کسی مصداق این اتفاق افتاد نمیتوانیم اظهار نظری کنیم اما از قوه قضائیه میخواهیم منصفانه، هوشمندانه و دقیق رسیدگی کند که اگر این اتهامات مستند است، مطابق قانون رسیدگی کنند و اگر نه، رفع اتهام و اعاده حیثیت شود.
نمایشگاه امسال آرام و اخلاقمدار است
در ادامه علی وکیلی، رئیس انجمن روزنامههای غیردولتی با اشاره به این موضوع که نمایشگاه فرصتی برای رسانههاست تا حرفهایشان را بزنند، گفت: نمایشگاه فرصتی برای رسانههاست تا بتوانند حرفهایشان را بزنند گرجه برخی از رسانهها، این فرصت را از خود دریغ کردند.
وی بیان کرد: طرح رتبهبندی مطبوعات یکی از طرحهایی است که توسط انجمن روزنامههای غیردولتی انجام شد و برای نخستین بار طرح رتبهبندی و رنکینگ مطبوعات انجام شد و ظرف مدت زمانی چند روز آینده، نتایج طرح روی سایت مطبوعاتی منتشر خواهد شد.
رئیس انجمن روزنامههای غیردولتی تصریح کرد: حوزه سیاستگذاری نمایشگاه در فرآیند سیاستگذاری تشکلها حضور مستمری داشتند و مجموعه سیاستهایی که به اجرا گذاشته شد این بوده که تخفیفهای ویژهای به تعرفهگذاری انجام شد تا جایی که بخش خصوصی از 50 درصد تخفیف و بخش شهرستانها از تخفیف 75 درصدی برخوردار بود.
وی بیان کرد: انتخاب برترینها در کمیتهای انتخاب شد که مسئولان تشکلهای صنفی حضور داشتند و آنها با مرجع داوری انتخاب انتخاب برترینها بودند.
وکیلی اظهار کرد: انتخاب غرفهها و جانمایی آنها بدون دخالت انسانی و کامل به صورت الکترونیکی انجام شد و از برخی جانماییهای نامناسب برای رسانههای برند تعجب کردم و برایم بسیار عجیب بود که امیدواریم این سیستم در آینده نظام مدیریتیمان را کارآمد کند.
وی بیان کرد: نمایشگاه امسال، نمایشگاهی آرام، اخلاقمدار و خانواده پذیرتری بود که مقدمهای برای انتخابات اسفندماه است تا در این زمان شاهد فضای مناسبی باشیم.
پس از سخنرانی، نماهنگی از ایام برگزاری نمایشگاه پخش شد که در آن بخشی از سخنرانیهای رئیسجمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره شده بود.
در ادامه آئین پایانی نمایشگاه مطبوعات، بیانیه درستنویسی توسط حسن ذولفقاری، مدیرگروه آموزش زبان فرهنگستان زبان و ادب فارسی قرائت شد.
در بخشی از این بیانیه آمده بود: فرهنگستان سومین جایزه خود را به رسانههایی میدهد که درستنویسی را انجام دادهاند.
در ادامه برنامه، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، 21 دقیقه به سخنرانی پرداخت و پس از سخنرانیاش یکی از اهالی رسانه پرسشی از وی انجام داد و نظر همه حاضران مراسم را به خود جلب کرد.
ایکنا؛ غرفه برتر در بخش دین و اندیشه
روزنامه خراسان، روزنامه خراسان شمالی، روزنامه ابرارورزشی، پایگاه خبری انتخاب به عنوان رسانههای برتر در اهتمام به زبان و ادب فارسی انتخاب شدند.
در بخش نشریات استانی؛ ماهنامه صفای سخن از خطه کرمانشاه، بخش عمومی وخانواده؛ نشریه چهارفصل، بخش دینی؛ خبرگزاری ایکنا و خبرگزاری حوزه، بخش فرهنگی و مذهبی؛ پایگاه فرهنگی، هنری شادشو، بخش عمومی، آموزشی، تخصصی؛ پایگاه وبدا، بخش سیاسی، اقتصادی؛ ماهنامه مهرنامه، بخش مؤسسات مطبوعاتی؛ مؤسسه مطبوعاتی اصفهان امروز، بخش روزنامه؛ روزنامه شهروند، بخش خبرگزاری؛ ایسنا و در بخش ادارات کل ارشاد هم اداده کل ارشاد استان اصفهان حائز رتبه برتر شدند.