مجید پیره، کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به تشریح جزئیات جلسه اخیر کمیته فقهی سازمان بورس پرداخت و اظهار کرد: این جلسه چهارشنبه، بیستم آذرماه در محل سازمان برگزار شد و در ابتدا مصوبه کمیته فقهی در مورد اوراق رهنی مبتنی بر تسهیلات اعطایی از طریق عقود مبادلهای بحث و بررسی شد.
وی ادامه داد: همانگونه که در جلسات قبل راجع به این موضوع صحبت شده و با کلیات آن موافقت شده بود در این جلسه متن مصوبه قرائت و در نهایت به امضای اعضای کمیته رسید.
پیره افزود: کمیته فقهی در جمعبندی خود به این موضوع اشاره کرد که قراردادن سبد مطالبات منتهی به تسهیلات اعطایی از طریق عقود مبادلهای برای انتشار اوراق رهنی، چنانچه عقد مربوطه، عقد سلف نباشد مورد تأیید است.
وی خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر در آن مطالباتی که به یک دِین منتهی شدند و این دِین از منشأیی غیر از عقد سَلَف ایجاد شده است، این سبد مطالبات میتواند به عنوان مبنای انتشار اوراق رهنی قرار بگیرد.
کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: همچنین کمیته فقهی سازمان بورس مصوب کرد که اگر اوراق رهنی با این قید منتشر شوند قابل خرید و فروش در بازار ثانویه هم هستند.
پیره به دستور کار دوم این جلسه اشاره کرد و گفت: موضوع دومی که در کمیته فقهی بحث شد گواهی خرید خودرو بود. این موضوع ابزاری را برای شرکتهای خودروساز فراهم میکند تا با استفاده از سازوکارهای عقود و از مجرای بازار سرمایه بتوانند تأمین مالی کنند و سرمایهگذاران هم بتوانند در قالبهایی از این موضوع منتفع شوند.
کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان اظهار کرد: این موضوع به عنوان دستور دوم در دستور کار کمیته فقهی سازمان بورس قرار گرفت اما به جمعبندی نرسید و انشاءالله قرار شد در جلسه بعد، بیشتر در این مورد صحبت شود.