عبدالمجید طالبتاش، معاون پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، از آخرین اقدامات پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.
دیماه آخرین مهلت برگزاری جشنواره شیخ طبرسی
وی گفت: اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان دیماه مهلت دارند تا مجموعه آثار قرآنیشان از جمله کتاب، پایاننامه، مقاله و طرح پژوهشی از سالهای ۱۳۶۳ تا ۱۳۹۳ را به پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد ارسال نمایند تا پس از داوری، آثار برتر این جشنواره معرفی گردد. زمان برگزاری آیین اختتامیه جشنواره نیز به احتمال فراوان در بهمن و یا اسفند سال جاری اعلام میشود.
وی افزود: چون این نخستین دوره برگزاری جشنواره است، فراخوان ارسال آثار را از سالهای ۶۳ تا ۹۳ اعلام کردهایم تا بتوانیم تمام آثار قرآنی پژوهشگران و اساتید دانشگاه آزاد را در جشنواره مشارکت دهیم و در نظر داریم از دورههای بعد این جشنواره را دوسالانه برگزار کنیم.
طالبتاش با اشاره به اینکه پژوهشگران و اساتید میتوانند با مراجع به پایگاه اینترنتی معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی به نشانی: www.farhangi.iau.ir در جشنواره ثبت نام نمایند، گفت: فراخوان اولیه دانشگاه آزاد برای برگزاری جشنواره شیخ طبرسی در تابستان اعلام شد که تعدادی از اساتید از برگزاری جشنواره مطلع نشدند و به این منظور مهلت ارسال آثار را تا دیماه تمدید کردیم.
طراحی سبک زندگی معصومین متناسب با مقتضیات عصر حاضر
معاون پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی افزود: موضوع دیگری که در دستور کار پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد قرار گرفته است، سبک زندگی پیامبر و اهل بیت(ع)، متناسب با مقتضیات عصر حاضر است؛ تاکنون ۱۴ همایش در ۱۴ استان برگزار شده است و هر کدام از این استانها به سیره یکی از معصومین پرداخته است و همایشی استانی نیز با این موضوع برگزار کرده است. پژوهشکده در نظر دارد با استفاده از همایشهایی که در این زمینه برگزار شده است و با کمک گرفتن از پژوهشگران و کارشناسان حوزه علوم اجتماعی و روانشناسی، سوالات و شبهاتی کی در عصر حاضر مطرح است را جستجو و شناسایی کند و متناسب با نیازهای عصر حاضر با الهام از سیره معصومین به این سوالات پاسخ دهیم و الگویی از مسلمان عصر حاضر با نگاه به سیره معصومین ترسیم کنیم؛ معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی به سه پژوهشکده «قرآن و عترت»، «علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی» و «مطالعات میان فرهنگی» ماموریت داده است تا در قالب کار پژوهشی منسجم به طراحی سبک زندگی معصومین متناسب با عصر حاضر بپردازند و در این راه از ظرفیت اساتید و کارشناسان دینی بهره گیرد.
کرسیهای آزاد اندیشی دینی
وی گفت: موضوع دیگری که در پژوهشکده دنبال میکنیم «آزاد اندیشی دینی در سیره نبوی و علوی» است؛ در اردیبهشتماه همایش آزاد اندیشی دینی به همت معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود و بنا شده است سه پژوهشکده یاد شده هر کدام دو کرسی آزاد اندیشی به این منظور برگزار کنند که پژوهشکده قرآن و عترت دو کرسی در ماههای دی و بهمن با موضوعات «آزادی اندیشه و اعتقاد در سیره پیامبر و اهل بیت (ع)» و «اندیشه آزادگی در گستره ادبیات قرآنی» برگزار نماییم که دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب میزبان این کرسی هاست.