به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، محمد شریفی، قائم مقام جدید سازمان نظام پرستاری در نخستین نشست خبری اعضای هیئت مدیره این سازمان در دوره جدید به تشریح وضعیت حال حاضر پرستاری کشور پرداخت.
وی در پاسخ به پرسش ایکنا مبنی بر وضعیت اخلاق پرستاری و زیر سؤال بردن کرامت انسانی بیماران از جانب تعدادی از پرستاران در بیمارستانهای مختلف عنوان کرد: در تمامی بیمارستانها همیشه حق با بیمار است اما باید دانست همین پرستار ایرانی که به خارج از کشور مهاجرت میکنند هیچوقت برخورد ناشایستی با بیمار نمیکند باید دنبال دلیل بود که چرا همین پرستار در ایران گاها با بیمار برخورد میکند و در خارج از کشور همیشه شأن حرفه خود را رعایت کرده و کرامت بیمار را حفظ میکند.
شریف زاده افزود: وقتی پرستاری در سیستمی بی عدالتی میبیند، یا فشار کاری بر روی او افزایش پیدا میکند چنانکه همزمان باید 30 بیمار را مدیریت کند مطمئنا فشارهای عصبی بر او افزایش پیدا کرده و شاهد عدم رعایت اخلاق پرستاری از جانب آنان خواهیم بود.
وی ادامه داد: عدم رعایت اخلاق پرستاری ناشی از مدیریت غلطی است که بر سیستم بهداشت و درمان کشور اعمال میشود، ما توپ را در زمین دولت نمیاندازیم اما اعتقاد داریم فضا برای ترویج اخلاق پرستاری در وزارت بهداشت فراهم نیست و نمی شود تنها با چند کنگره و موعظه کرده اخلاق پرستاری را بهبود بخشید.
وجود 30 هزار نیروی کمک بهیار آماده به کار
قائم مقام سازمان نظام پرستاری در این نشست با انتقاد از آیین نامه ابلاغی معاونت آموزشی وزارت بهداشت مبنی بر تربیت کمک بهیار برای انجام کارهای بر زمین مانده مردم در بیمارستانها عنوان کرد: این آیین نامه در صورتی یکشبه ابلاغ شد که هیچگونه نظرخواهی از پرستاران نشده بود.
وی بیان کرد: آنها مشکل را کمبود نیروی پرستار عنوان میکنند در صورتی که این مشکل از 20 سال پیش تا کنون وجود داشته است این کمبود در واقع به دلیل توسعه بیمارستانها ایجاد شده است، همکاران وزارت بهداشت اگر میخواهند برای انجام کارهای مردم نیروی کمک بهیار تربیت کنند شرایط را برای استخدام 30 هزار کمک بهیار آماده به کار فراهم کنند.
شریفی تأکید کرد: از یک سال پیش که با تبلیغات وسیعی بحث کمبود نیروی پرستاری مطرح شد و نهایتا وزارت بهداشت تصمیم گرفت با مطرح کردن تربیت نیروی کمک پرستاری در بیمارستانها این مسأله را رفع و رجوع کنند ما اعلام میکنیم که قاطبه جامعه پرستاری با طرح تربیت نیروی کمک پرستاری و بهیاری در بیمارستانها مخالف هستند.
وی تصریح کرد: موضع سازمان نظام پرستاری این است که بساط تربیت نیروی کمک پرستاری در بیمارستانها باید برچیده شود زیرا مخالف شأن و حقوق پرستاران و بهیاران است.
تربیت نیروی پرستار و بهیار در بیمارستانها تحقیر جامعه پرستاری است
قائم مقام سازمان نظام پرستاری به مسأله تربیت نیروی پرستاری و بهیاری در بیمارستانهای دولتی اشاره کرد و اظهار کرد: وزارت بهداشت این طرح را هم یکشبه ابلاغ کرده است تا به زعم خود بتوانند مشکل کمبود نیروی پرستار را حل کنند اما باید گفت این طرح نخست قدمت صد ساله آموزش پرستاری آکادمیک را زیر سؤال میبرد و دوم اینکه با توجه به عدم حضور هئیت علمی دانشکدههای پرستاری نظارتهای موثر از بین میرود
وی ادامه داد: با آغاز این کار تربیت نیروی پرستاری در فضایی خارج از دانشگاهها و محیطهای آکادمیک انجام میشوند که این مسأله تبعات خاصی را به همراه خواهد داشت.
شریفی تأکید کرد: تربیت نیروی پرستاری علاوه بر تهدید سلامت جامعه موجب تضعیف پرستاری، نقض حقوق و نهایتا تحقیر پرستاران خواهد بود.
وی یادآور شد: ما پیگیر این هستیم که از حقوق مردم دفاع کرده و تمام تلاش خود را برای این هدف میگذاریم در این راه هم با احدی تعارف نداریم.
شریفی اظهار کرد: سازمان نظام پرستاری با 140 هزار میتواند نظرات خود را بگذار و امیدواریم وزارت بهداشت این پیام را درک کند.
رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به طرح تحول سلامت اظهار کرد: بار اصلی این طرح بر دوش پرستاران بوده و در حالیست که برای تصویب و اجرای این طرح به هیچ عنوان از پرستاران نظرخواهی نکردند.
وی با بیان اینکه در کتاب ارزشگذاری خدمات تعرفه 7 هزار خدمت پزشکی ذکر کرده اند اظهار کرد: ما انتظار داشتیم بیش از 250 خدمت پرستاری را نیز در این کتاب بگنجانند در حالیکه حتی یک تعرفه یک خدمت پرستاری را هم ارزش گذاری نکردهاند که این امر نیز جفای بزرگی در حق جامعه پرستاری است.
وزارت بهداشت 60 هزار نیروی مازاد را تغییر وضعیت دهد تا پست برای پرستاران خالی شود
شریفی در ادامه راهکارهای سازمان نظام پرستاری را برای کمبود نیروی پرستاری به کارگیری 30 نیروی بهیار آماده به کار، تغیر وضعیت 60 هزار نیروی مازاد و خالی کردن پست برای پرستاران عنوان کرد و یادآور شد: تا زمانی که وزارت بهداشت این 60 هزار نیروی مازاد را تغییر وضعیت ندهد سازمان مدیریت و برنامه ریزی اجازه استخدام جذب نیرو به وزارت بهداشت نمیدهد.
وی همچنین به مسأله مهاجرت گسترده پرستاران به خارج از کشور اشاره و عنوان کرد: وقتی عدالت در رابطه با پرستاران رعایت شود مطمئنا پرستاران رنج غربت را بر خود متحمل نمیشوند