کد خبر: 3455664
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۸
مسیب‌زاده عنوان کرد:

اقامه نماز جماعت در ۵۵ هزار مدرسه/ حدود ۲۰ هزار روحانی داریم

گروه جامعه: مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: در تعداد ۵۵ هزار مدرسه از سطح کشور نماز جماعت برگزار می‌شود.

محمدرضا مسیب‌زاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به وضعیت کنونی اقامه نماز و ساماندهی امام جماعت مدارس سراسر کشور گفت: طرح سند جامع نماز شامل سه سند چهار برگی است، که در آن تمامی مسائل اجرایی و مورد نیاز برای برگزاری نماز جماعت پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به زحمات و تلاش‌های صورت گرفته در وزارت آموزش و پرورش برای تهیه و تدوین این سند، تصریح کرد: سند جامع نماز ماحصل یک عقبه علمی بسیار قوی است، که در نهایت در حدود چهار صفحه خلاصه و ارایه شده است. بعد از تهیه سند جامع نماز در رابطه با ساماندهی ائمه جماعت و برگزاری نماز، سامانه کلیدی رضوان را که یک سامانه مجزا و برنامه‌‌ریزی شده است طراحی کردیم که در حال حاضر از آن استفاده می‌کنیم.

دریافت اطلاعات سخت‌‌افزاری و نرم‌افزاری اقامه نماز مدارس

وی افزود: این سامانه به صورت آنلاین تعداد ائمه جماعت مدارس، مربیان، ائمه جماعت روحانی، ائمه جماعت فرهنگی، روحانیون فرهنگی و به طور کلی تمامی اطلاعات پیرامون اقامه نماز مدارس ائم از سخت‌‌افزاری و نرم‌افزاری را ارائه خواهد کرد که حدود 3 سال است از آن بهره‌برداری می‌کنیم.

مسیب‌زاده با بیان اینکه اطلاعات این سامانه آنلاین و به‌روز است، گفت: در تعداد 55 هزار مدرسه از سطح کشور نماز جماعات برگزار می‌شود؛ روحانی و یا فرهنگی غیر‌روحانی داریم که اقامه نماز جماعات انجام می‌دهد.

در 10 هزار مدرسه نماز جماعت برگزار نمی‌شود

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: از مجموع حدود 105 هزار مدرسه‌ای که در سطح کشور داریم حدود 10 هزار مدرسه زیر 10 نفر دانش‌آموز دارند و این حاکی از عدالت آموزشی این کشور است که حتی برای 2 یا 3 نفر هم مدرسه تشکیل داده‌است. با این تفاسیر ممکن است در این مدارس نماز جماعت و اهدافی که مد نظر ماست تشکیل نشود.

وی با تاکید بر اینکه در سطح کشور و در مدارس بزرگ و با جمعیت بالا که ظرفیت اقامه نماز را دارند برپایی نماز جماعت قطعی است گفت: ممکن است در برخی مداس به دلیل فقدان نمازخانه و فضای نا‌مناسب و محدود بودن فضا نماز جماعات نداشته باشیم.

20 هزار روحانی برای اقامه نماز داریم

مسیب‌زاده با اشاره به آماری در خصوص ائمه جماعت مدارس هم گفت: حدود 35 هزار نفر از تعداد 55 هزار نفری که اقامه نماز دارند فرهنگی غیر روحانی هستند که در مجموع حدود 20 هزار روحانی داریم از این تعداد حدود 16 هزار نفر آنها روحانی آزاد و 6 هزار نفر از آنها علاوه بر روحانی بودن فرهنگی هم هستند که به اقامه نماز مشغول هستند.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در ادامه از آغاز ثبت‌نام در مسابقات قرآن، عترت و نماز گفت و افزود: با توجه به تفاهم‌نامه‌ همکاری سازمان اوقاف و آموزش و پرورش پیرامون برگزاری مسابقات قرآن دانش‌آموزی بعد از 37 سال ‌برگزاری این مسابقات به آموزش و پرورش سپرده شد.

مسابقاتی تحت عنوان شکوفه‌ها نداریم

وی افزود: این تفاهم‌نامه در راستای توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای همدلی و همزبانی مسئولان به امضا رسیده است تا موازی‌کاری پرهیزیم. لذا با امضای این تفاهم‌نامه مسابقاتی تحت عنوان شکوفه‌ها نداریم و مسابقات با عنوان مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان و با همکاری سازمان اوقاف اجرا خواهد شد.

مسیب‌زاده در ادامه گفت: علی‌رغم بار اجرایی که این مسابقات برای آموزش و پرورش ایجاد کرد اما با کمال افتخار این مسئولیت را پذیرفتیم و امسال شاهد برگزاری مسابقات دانش‌آموزی کشور خواهیم بود. لذا اتفاقاتی که پیرامون برگزیدگان دانش‌آموزی اوقاف در سال‌های گذشته انجام می‌گرفت برای همین دانش‌آموزان در همین مسابقات انجام خواهد گرفت.

ثبت‌ نام مسابقات آغاز شده است

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش  با بیان اینکه مجموعا 9 عنوان مسابقه در قالب سه عنوان قرآن، عترت و نماز خواهیم داشت، افزود: در بخش قرآن عناوین قرائت، حفظ و تفسیر قرآن کریم، در زمینه عترت(ع) مداحی، صحیفه سجادیه و ‌ نهج‌البلاغه و در قسمت نماز هم مسابقات اذان، انشا و احکام نماز را خواهیم داشت که ثبت‌ نام برای شرکت در این مسابقات هم آغاز شده است.

برگزاری مسابقات از 23 تا 30 آذر

مسیب‌زاده با اشاره به گرامیداشت هفته قرآن، عترت و ‌در آموزش و پرورش، گفت:‌ مسابقات قرآن، حفظ و مفاهیم قرآن، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه، مداحی، اذان، احکام و انشای نماز با حضور دانش‌آموزان در مدارس سراسر کشور از 23 تا 30 آذر ماه برگزار می‌شود که مرحله اول مسابقات در سطح آموزش‌ها در همین هفته صورت می‌گیرد.

پاشنه آشیل مسابقات برگزاری در سطح آموزشگاه بود

وی عنوان کرد: امسال 32 تیم بازدید‌ از سراسر کشور از نحوه اجرای مسابقات در 32 استان بازدید خواهند کرد. محوریت فعالیت‌های این مسابقات، مدرسه است و شاید پاشنه آشیل و ضعفی که با آن روبه‌رو بودیم برگزاری مسابقات در سطح آموزشگاه بود، لذا این موضوع اولویت اول ماست چراکه بیشترین دانش‌آموزان و بیشترین شرکت‌کننده در این بخش داریم. امیدواریم که امسال با این بازدید‌ها شاهد رونق و پیشرفت در این امر بسیار ارزشمند باشیم.

captcha