حجتالاسلام والمسلمین علیرضا صادقزاده، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، گفت: سیاستهای مدیریت دانشگاه و هیئت نظارت بر فعالیت تشکلهای دانشجویی دانشگاه در جهت برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاه است اما کرسیهای آزاد اندیشی باید با مشارکت دانشجومعلمان همراه باشد که در عمل دانشجویان این دانشگاه وارد این عرصه نشدهاند تا کرسیها شکل فعالتری به خود بگیرد و انتظار مسولان دانشگاه از دانشجویان در خصوص مشارکت در این عرصه بیش از وضع کنونی است.
وی افزود: در حال زمینهسازی پیرامون مشارکت بیشتر دانشجویان در برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی و تفکر انتقادی و مواجهه با موضوعات سیاسی و اجتماعی از سوی دانشجویان این دانشگاه که معلمان آیندهاند هستیم. آمار دقیقی از کرسیهای برگزار شده نداریم چون مقدمات برگزاری کرسیها در برخی واحدهای دانشگاه وجود نداشته است و باید هیئتهای نظارت بر فعالیت تشکلهای دانشجویی شکل میگرفت که اینگونه نبوده است، و قبل از آن نیز باید شوراهای فرهنگی و اجتماعی در سطح استانها شکل گیرد که مقدمات آن انجام شده است. برای مثال هفته گذشته در استان خراسان رضوی کرسی آزاد اندیشی با موضوع «رابطه با آمریکا» در یکی از پردیسهای دانشگاه برگزار شد که با استقبال بسیار خوب دانشجویان همراه بود.
وی افزود: تجربه ما نشان میدهد که برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاه به فضای با نشاط سیاسی و اجتماعی میانجامد، اما چون علاقهمندیم برگزاری کرسیهای به شکل قانونمند و سازمان یافته برگزار گردد، و مقام معظم رهبری نیز به نشاط سیاسی همراه با قانونمندی و رعایت ضوابط و مقررات تاکید دارند، و به منظور جلوگیری از سیاسی بازی در دانشگاه طبعا ملاحظاتی داریم که باید مد نظر قرار دهیم و کرسیها را در چارچوبهای قانونی تعیین شده برگزار نماییم.
سی و یکمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان در ادامه به برگزاری سی و یکمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان در دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و افزود: دانشگاه فرهنگیان تا پیش از تبدیل شدن به دانشگاه و در زمانی که مراکز تربیت معلم دایر بود ۲۴ دوره جشنواره قرآن و عترت در میان دانشجویان این مراکز را برگزار کرده است. از زمان تاسیس دانشگاه نیز بیست و چهارمین و بیست و پنجمین دوه مسابقات قرآن و عترت دانشگاه فرهنگیان را برگزار کردهایم که تعداد قابل توجهی از دانشجویان در این مسابقات شرکت کردهاند. در سال گذشته بالغ بر ۶ هزار دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان در جشنواره حاضر بودند که این تعداد به ۱۵ هزار شرکتکننده در مسابقات امسال افزایش پیدا کرد. دانشجویان در ۱۷ رشته شفاهی و کتبی و ۲۰ رشته هنری، ادبی، پژوهشی و فناوری در جشنواره قرآن و عترت دانشگاه فرهنگیان شرکت کردهاند و این جشنواره در سه سطح مقدماتی، استانی و کشوری در دو بخش خواهران و برداران برگزار شده است. و در سال گذشته از ۳۲۵۰ برگزیده در سطح استانها و ۱۰۲ برگزیده در مرحله کشوری نیز تقدیر به عمل آمده است.
سال گذشته دانشجویان برتر قرآنی دانشگاه فرهنگیان برای نخستین بار موفق به کسب ۱۱ رتبه در جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان شدند و امسال نیز ۱۳ رتبه ملی از سوی دانشجومعلمان دانشگاه کسب شده است که در مقایسه با سایر دانشگاههای کشور آمار قابل قبولی است.
وی در پایان افزود: سی و یکمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان پس از بیست و ششمین دوره جشنواره فرهنگی و هنری قرآن و عترت دانشگاه فرهنگیان به میزبانی این دانشگاه برگزار میشود و اولویت ما این است که سطح بالاتری از فضای قرآنی در سطح کشور را داشته باشیم.