به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، و به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدای جلسه صد و نهم شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی، موضوع رشتههای «زبان و ادبیات ژاپنی» و «زبان و ادبیات کرهای» در دستور کار قرار گرفت و بعد از ارائه توضیحات کارگروه مربوطه سرفصلهای پیشنهادی به تصویب رسید.
اعضا در مورد برنامه پیشنهادی رشته زبان و ادبیات ژاپنی توجه توأمان به نقاط قوت و نقاط ضعف جامعه ژاپن و همچنین نقاط مشترک ملل شرقی را مورد تأکید قرار دادند.
حداد عادل هم در این زمینه طی سخنانی گفت: با توجه به پیشرفتهای فناورانه کشورهای شرق آسیا و از جمله ژاپن و کره آموزش زبان و ادبیات ژاپنی و کرهای یک الزام است.
وی افزود: از جانب دیگر صدور معارف انقلاب اسلامی و ایجاد زمینه برای آشنایی ملتهای شرق آسیا با انقلاب اسلامی، محتاج آموزش این زبانهاست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: سابقه آَشنایی ایرانیان با ژاپن به زمان قاجاریه باز میگردد و از این حیث سابقه تاریخی آَشنایی ملت ایران، با ژاپن از بسیاری از کشورها بیشتر است.
همچنین با رأی مثبت اعضا، سیدحسن زهرایی «استاد دانشگاه تهران» به عضویت کارگروه زبانهای خارجی شورای تحول انتخاب شد.
دستور دیگر جلسه شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی، بررسی سرفصلهای رشته حقوق در مقطع کارشناسی بود، که فضلالله موسوی رئیس کارگروه حقوق شورای تحول توضیحاتی در این زمینه ارائه کرد.
در این توضیحات با اشاره به سابقه رشته حقوق در فقه، لزوم به روزرسانی برخی از مباحث این رشته مورد توجه قرار گرفته است.
پس از سخنان موسوی اعضا به بیان نظراتی چون: نحوه نگارش و تنظیم قوانین در این رشته، سنجش ارتباط مباحث حقوقی جاری با فقه، در نظر گرفتن شاخههای نوین حقوق مانند حقوق انرژی و...، روزآمد کردن و کارآمدسازی شاخههای رشته حقوق، تبیین دقیق فلسفه علم حقوق و فلسفه شاخههای این علم به منظور ترسیم دقیق خط مشی تحول در این رشته پرداختند.
حداد عادل هم در این زمینه طی سخنانی گفت: رشته حقوق یکی از رشتههای مهم علوم انسانی است که با اداره جامعه و مدیریت نظام ارتباط مستحکم دارد.
وی افزود: شاخه حقوق خصوصی رشته حقوق در کشور ما که در قانون مدنی ریشه دارد، با توجه به سابقه فقهی این قانون تا حدود زیادی با مبانی شریعت تطابق دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: باید با تقویت این رشته و توجه به مباحث نوین در این رشته مهم به بسط عدالت در جامعه کمک شود.