علی اکبر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه تا پیش از ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت مأموریت وزات بهداشت بر کنترل موالید بود، اظهار کرد: پس از سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم رشد جمعیت بررسیها و تصمیم گیری مهمی در کشور برای ارتقا و تعالی جمعیت اتخاذ شد و پس از تدوین سیاستهای جدید جمعیتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام و ابلاغ آن از سوی رهبر معظم انقلاب، سیاستهای جمعیتی وزارت بهداشت هم تغییر پیدا کرد.
وی افزود: چندین بند از سیاستهای کلی جمعیت وظایفی را بر عهده وزارت بهداشت گذاشته بود که برای تحقق آنها ما اجرای برنامههای مختلفی را در دستور کار قرار دادهایم، در این راستا ما به اطلاعرسانی، آموزش و خدمت رسانی برای ارتقای جمعیت و تحکیم بنیان خانواده اقدام کردیم.
سیاری عنوان کرد: خوشبختانه این سه اقدام در پیشگیری از آسیبهایی که بنیان خانوادههای ایرانی را تهدید میکند مؤثر واقع شدهاند.
وی با بیان اینکه مسأله فرزند آوری یکی از تهدیدات تحکیم خانواده است، اظهار کرد: با توجه به رشد میزان طلاق، یکی از برنامههای وزارت بهداشت مسأله تحکیم بنیان خانواده از طریق آموزش است پس از این کار بر روی فرزندآوری سالم تأکید میشود.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در برنامه فرزندآوری سالم بر روی کاهش زمان فرزند آوری از لحظه ازدواج تا تولد فرزند نخست که فاصله ای 3 ساله بوده کار میشود از سوی دیگر باید فاصله 5 ساله تولد فرزند دوم با فرزند نخست را کاهش دهیم این برنامهها از طریق آموزش ارائه میشوند.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت و ادارات تابعه آن در راستای سیاستهای کلی جمعیت برنامههایی مبتنی بر خدمت رسانی به مادران ارائه میکند تصریح کرد: یکی از مهمترین برنامههای این وزارت خانه توانمند سازی مادران در نگهداری از فرزندان است.
سیاری با اشاره به نقش مشاوره ازدواج در تحکیم بنیان خانواده خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت برنامهای تنظیم شده برای انجام و ترویج مشاورههای پیش از ازدواج، ضمن ازدواج و پس از ازدواج دارد و در این راستا تیمهایی برای پیشگیری از طلاق و دیگر آسیبهای اجتماعی متشکل از یک حقوقدان، روانشناس، متخصص زنان دارد که با توسعه آنها در کشور میتوان از بسیاری آسیبها پیشگیری کرد.