حسن ربیعیان، قاری بینالمللی قرآن در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره صندوق حمایت از فعالان قرآنی که طی سالهای گذشته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راهاندازی شده است، گفت: فکر اولیه راهاندازی این صندوق خوب بوده است چرا که وجود این صندوق در صورت آغاز فعالیت، میتواند پشتوانهای برای قاریان، حافظان و فعالان قرآنی باشد و این نگاه، نگاه ارزشمندی است.
وی با تأکید بر اینکه در حوزه قرآنی و حمایت از فعالان قرآنی نیز باید صندوقی فعال وجود داشته باشد، افزود: متأسفانه برخی از مسئولان ما کمتر به چنین موضوعاتی توجه دارند در حالی که مسئولان قرآنی باید فعالیتهای قرآنی و افرادی که در این حوزه فعالیت داشته و میتوانند در ایجاد فرهنگ قرآنی در جامعه موثر باشند را جدی بگیرند تا جامعه ما از این طریق به سمت نور و معنویت حرکت کند.
ربیعیان با بیان اینکه حمایت از قرآنیان در قالب صندوق حمایت از فعالان قرآنی قطعا نیازمند بودجه است، اظهار کرد: راهاندازی صندوق حمایت از فعالان قرآنی در وزارت ارشاد اقدام خوب و ارزشمندی است اما اینکه تاکنون بودجهای به این صندوق واریز نشده و فعالیت این صندوق به دلیل نبود بودجه هنوز شروع نشده است مشکلی است که باید حل شود؛ باید ببینیم گره کار کجاست؟
وی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: به نظر میرسد مهمترین مشکل جامعه قرآنی که دامنگیر صندوق حمایت از فعالان قرآنی هم شده است عدم انسجام و عدم ساماندهی بین اعضای جامعه قرآنی است و این انسجام و هماهنگی بین قرآنیان وجود ندارد و پس از سالها هنوز نتوانستهایم به یک ایدهآل برسیم؛ ایدهآلی که مدنظر رهبر معظم انقلاب است هنوز بعد از سالها در جامعه قرآنی ایجاد نشده است.
این قاری قرآن ادامه داد: جای تأسف دارد که صندوق حمایت از فعالان قرآنی راهاندازی شده اما به دلیل عدم اختصاص بودجه فعالیت خود را آغاز نکرده است؛ ما به عنوان اعضای جامعه قرآنی نمیدانیم بودجه هماکنون در چه مرحلهای است و چرا اختصاص پیدا نکرده است اما از مسئولانی که در این زمینه اطلاع داشته و میتوانند کاری انجام دهند تقاضا داریم اقدامی در این زمینه انجام دهند.
وی یادآور شد: اگر شخصی از جامعه قرآنی میداند که مشکل کجاست اطلاعرسانی کند تا دیگر اعضای جامعه قرآنی هم بدانند و پیگیریهای لازم در این زمینه را انجام دهند تا هر چه زودتر این اتفاق رخ دهد و با آغاز فعالیت صندوق حمایت از فعالان قرآنی تنفسی برای جامعه قرآنی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه کارهای کلان و بزرگ نیازمند بودجه است، گفت: باید بودجههای لازم برای راهاندازی صندوق حمایت از فعالان قرآنی که میتواند موجب آرامش و آیندهنگری جامعه قرآنی شود در نظر گرفته شود و بحث بیمه فعالان قرآنی نیز از طریق صندوق حمایت از فعالان قرآنی پیگیری شود.
ربیعیان یادآور شد: برای تمامی کسانی که برای این هدف زحمت میکشند آرزوی سلامتی و توفیق دارم و امیدواریم مسئولان مربوطه این کار را به صورت هدفمند دنبال کنند تا بتوانند مشکلات پیشرو را رفع کنند. اگر خدایی ناکرده در پیگیری این موضوع تنگ نظری شده است و پیگیریهای لازم صورت نگرفته است ما این را صلاح نمیدانیم و این تنگ نظری باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: اگر کسی میتواند برای راهاندازی صندوق حمایت از فعالان قرآنی کاری انجام دهد و انجام ندهد مدیون جامعه قرآنی است و باید پاسخگو باشد؛ امیدواریم که کم کاری نبوده باشد و این مشکل به زودی رفع شود.
ربیعیان در بخش دیگری از سخنان خود به مزایای راهاندازی صندوق حمایت از فعالان قرآنی اشاره کرد و گفت: اگر این صندوق راهاندازی شود، میتواند کمک زیادی در حوزههای مختلف قرآنی داشته باشد که به عنوان مثال یکی از این حوزهها میتواند حمایت از پژوهشگران قرآنی و تولیدات قرآنی باشد.
وی یادآور شد: اعضای جامعه قرآنی زمانی که ببینند، میتوانند کار کنند و دستشان برای کار باز است و امکانات لازم را نیز در اختیار دارند دیگر نگران ابزار اولیه نیستند و میتوانند فعالیتهای قرآنی خود را در تمامی حوزهها گسترش دهند.
این قاری بینالمللی قرآن در پایان گفت: همچنین صندوق حمایت از فعالان قرآنی میتواند در بحث ازدواج، مسکن و... جوانان قرآنی نیز حمایتکننده باشد؛ باید ببینیم این صندوق پس از راهاندازی چقدر پشتوانه دارد تا بتواند از قرآنیان حمایت کند و پشتوانهای برای آنها باشد.