کد خبر: 3461113
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۲
اسرافیلی:

چاپ آثار سطح پایین به حوزه شعر آئینی لطمه می‌زند

گروه ادب: یکی از شاعران آیینی کشورمان گفت: اعطای مجوز نشر به آثار شعری سطح پایین که تنها ظاهر اشعار آیینی را دارند، ولی از نظر محتوا در شأن ائمه(ع) سروده نشده‌اند، آفت سروده‌های متعهد کشورمان شده است.

حسین اسرافیلی، محقق و شاعر آیینی کشورمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه اعطای مجوز نشر به آثار شعری سطح پایین که تنهاظاهر شعر آیینی را دارند، ولی از نظر محتوا شأن ائمه را لحاظ نمی‌کنند و در حد آنان نیستند، آفت شعر آیینی و متعهد کشورمان شده است، عنوان کرد: ادبیات فارسی ما ملهم از آیات قرآنی است و بزرگانی چون حافظ و سعدی با آوردن جملاتی چون «هرچه کردم همه از دولت قرآن کردم» بر الهام‌بخش بودن کلام‌الله مجید تاکید کرده‌اند.
اسرافیلی با تاکید بر اینکه اساس شعر آیینی بر مقوله‌های معارف اسلامی و مکتب عصمت و طهارت نهاده شده است، گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر توجه شاعران ما به آیات و احادیث کم شده و شاعران جوان کمتر اهل مطالعه متون اسلامی و نیز ادبیات کهن غنی ما هستند.
این شاعر آیینی کشورمان تاکید کرد: شاعر آیینی نمی‌تواند بدون مطالعه بسیار در آموزه‌های دینی و ملی به تولید محتوا بپردازد و اثری شایسته خلق کند. این در حالی است که می‌بینیم آثاری از شاعران جوان امروز به بازار می‌آید که حتی مشحون از غلط املایی است.
چاپ اشعار سطح پایین توهین به زبان و ادب فارسی است
اسرافیلی افزود: نمی‌توان از شاعری که آن قدر مطالعه ندارد که املای واژه‌هایش درست باشد، توقع داشته باشیم که در اشعارش مفاهیم ناب قرآنی و اسلامی را بیاورد. شاعر آیینی برای سرودن اشعار بکر و اصیل باید به منابع دست اول یعنی قرآن کریم و کتب حدیث مراجعه کند تا مفاهیم ناب را از میان این متون بیرون آورد و به تصویر بکشد.
وی تاکید کرد: حتی گاه دیده می‌شود شاعران مطالبی را در اثر خود می‌آورند که اخلاق و عرف اسلامی را به چالش می‌کشند و عفت جامعه را مورد هتک حرمت قرار می‌دهند که دلیل این امر نبود دانش شاعری و نیز علم معرفتی در آنهاست.
این شاعر آیینی کشورمان گفت: یادم می‌آید زمانی در دزفول سرباز بودم و شنیدم کتاب «در کوچه باغ‌های نیشابور» شامل مجموعه اشعار محمدرضا شفیعی کدکنی چاپ شده است. مرخصی گرفتم به تهران آمدم، کتاب را خریدم و برگشتم. ولی امروز شاعران جوان کمتر شوق مطالعه دارند.
اسرافیلی همچنین تاکید کرد: متاسفانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر کتابی را در صورتی که خط قرمزهایی از جمله پرهیز از اهانت به شعائر دینی و اقوام را رعایت کرده باشد، چاپ می‌کند و ممیزی سهل‌گیرانه‌ای دارد. غافل از اینکه چاپ اشعار سخیف و سطح پایین اهانت به زبان و ادبیات و هویت ماست و نباید به کسی که عناصر شعری را نمی‌شناسد اجازه داد در جرگه شاعران آیینی قرار گیرد و اشعار بی‌محتوایش را در جامعه نشر دهد.
ضرورت رعایت شأن و شخصیت اهل بیت(ع) در مدیحه‌های آیینی
این شاعر آیینی کشورمان همچنین گفت: شعر آیینی اثری است که از مفاهیم قرآنی و ایمانی و باورهای دینی الهام گرفته است. این شعر قالب‌های مختلف مدح و سوگ را نیز دربردارد.
اسرافیلی تاکید کرد: گاه دیده می‌شود، شاعران معاصر در ستایش بزرگانی چون امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) زبانی عامیانه دارند که در شأن این بزرگواران نیست.
وی گفت: مطالعه قرآن، احادیث و ادعیه ائمه(ع) می‌تواند در افزایش آگاهی و عمق بخشیدن به اشعار شاعران جوان موثر باشد و آسیب‌های شعر آیینی را رفع کند.
captcha