کد خبر: 3462225
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۷
آیت‌الله اراکی در پاسخ به ایکنا:

حضور ۳۰۱ میهمان از ۷۰ کشور در کنفرانس وحدت/ برنامه‌ای ویژه برای تبیین نامه رهبری داریم

گروه سیاسی: دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا گفت: برای تبیین پیام‌های نامه دوم رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی در کنفرانس وحدت برنامه ویژه‌ای داریم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیش از ظهر امروز، سه‌شنبه، اول دی‌ماه، در نشستی خبری به تشریح اهم برنامه‌های بیست‌ونهمین کفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی پرداخت.
به گفته آیت‌الله اراکی این کنفرانس بین‌المللی طی روزهای ششم، هفتم و هشتم دی‌ماه با شعار «بحران‌های کنونی جهان اسلام» همزمان با ایام میلاد پیامبر اکرم(ص) و هفته وحدت برگزار می‌شود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا در رابطه به تعداد کشورهای حاضر در این کنفرانس اظهار کرد: میهمانانی که تاکنون برای حضور در کنفرانس بیست‌ونهم اعلام حضور کرده‌اند، 301 نفر از شخصیت‌های برجسته جهان اسلام هستند که از حدود 70 کشور دعوت شده‌اند.
وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار ایکنا در رابطه با برنامه این کنفرانس در رابطه با تببین پیام‌های نامه دوم رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی گفت: برنامه خاصی در این رابطه در طول کنفرانس خواهیم داشت.
اراکی افزود: قرار است در کنفرانس وحدت اسلامی نشستی ویژه گفت‌وگو درباره نامه‌های رهبر معظم انقلاب به جوانان غرب برگزار شود.
وی خاطرنشان کرد: خارج از کنفرانس نیز فعالیت‌های زیادی از سوی مجمع تقریب مذاهب اسلامی در رابطه با تبیین پیام  این نامه داشته‌ایم؛ ما دو شبکه مجازی به نام‌های «لاو محمد» و «لاو قرآن» راه‌اندازی کرده‌ایم که فعالان این شبکه از جوانان کشورهای مختلف هستند.

اراکی یادآور شد: این دو شبکه مجازی فعالیت‌های گسترده‌ای در راستای انتشار پیام رهبر معظم انقلاب انجام داده‌اند که اثرگذار بوده است.

بنابر این گزارش دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: برای حضور در بیست‌ونهمین کنفرانس وحدت اسلامی حدود 500 شخصیت از کشورهای مختلف دعوت شده‌اند که تاکنون 301 نفر از آنها اعلام آمادگی کرده‌اند.
وی گفت: 39 نفر از این مهمانان از کشورهای اروپایی و آمریکا، 167 نفر از کشورهای آفریقایی و عربی و 92 نفر از کشورهای آسیایی و اقیانوسیه هستند که از میان آنها 60 میهمان ویژه شامل شخصیت‌های برجسته، وزرا، رؤسای پارلمان‌ها، رؤسای دانشگاه‌ها، مفتیان اعظم و علمای برجسته حضور دارند.
اراکی گفت: در این کنفرانس 12 کمیسیون شامل کمیسیون‌های احزاب مقاومت، علم و فناوری، دانشگاهیان، مساعی حمیده، بررسی شرایط کنونی جهان اسلام(1)، بررسی شرایط کنونی جهان اسلام(2)، بررسی علل بحران‌ها، راه‌های برون‌رفت، زن و خانواده، علمای مقاومت، بازرگانان و جوانان تشکیل خواهد شد که هر یک از آنها دستورکارها و مأموریت‌های مشخصی دارند.
وی با بیان اینکه برای مقابله با جریان‌های تکفیری و افراطی، فعالیت‌های مجمع تقریب تأثیرات خوبی در سراسر جهان داشته است، اظهار کرد: در کنار حرکت‌های گسترده‌ای که در راستای تفرقه‌افکنی و گسترش افراط صورت می‌گیرد، شاهد جریان وحدت‌گرایی هستیم که در سراسر جهان فعالیت‌هایی را طی دو سه سال گذشته انجام داده‌ است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: این مجمع تلاش می‌کند مجامع تقریبی محلی را در سال‌های آینده در 30 کشور ایجاد کند؛ همچنین اتحادیه‌هایی را تشکیل دادیم تا اقشار مختلف وارد فعالیت‌های تقریبی شوند.
وی افزود: از جمله اتحادیه‌هایی که تشکیل شده علمای مقاومت، بانوان، بازرگانان، دانشگاهیان، فرهنگیان و جوانان است؛ تشکیل اتحادیه احزاب پشتیبان مقاومت و اتحادیه سادات و منتسبین به بیت نبوی در حال پیگیری است که مقدمات آن فراهم شده است.
اراکی همچنین اظهار کرد: بنا داریم دانشگاه‌های تقریب را در سایر کشورها راه‌اندازی کنیم که این امر نیازمند حمایت‌های گسترده‌ای است.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری کنفرانس بین‌المللی وحدت در شرایط کنونی گفت: امسال در شرایطی قرار است این کنفرانس برگزار شود که تلاش گسترده‌ای از سوی دشمنان علیه وحدت اسلامی صورت می‌گیرد و به یک جنگ تمام‌عیار در حوزه فکری، اندیشه‌ای، سیاسی و رسانه‌ای تبدیل شده است و متأسفانه دود این آتش به چشم کسانی می‌رود که این آتش‌افروزی را به راه انداخته‌اند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با محکوم کردن جمایت اخیر در نیجریه و بازداشت آیت‌الله زکزاکی گفت: از مجامع حقوق بشری بین‌المللی درخواست می‌کنیم این جنایت را پیگیری کنند و در راستای آزادی آیت‌الله زکزاکی تلاش کنند.
اراکی در مورد ویژگی‌ها و وجه تمایز کنفرانس بیست‌ونهم با کنفرانس‌های سال گذشته اظهار کرد: برگزاری کنفرانس وحدت در چنین شرایطی، خود یک اتفاق مبارک است که می‌تواند یکی از ویژگی‌های کنفرانس وحدت باشد؛ چرا که برای تشکیل کنفرانس وحدت در شرایط امروز جهان اسلام زحمت زیادی کشیده شده است.
وی خاطرنشان کرد: امروز برخی رسانه‌ها به عنوان مرجع تکفیر در حال فعالیت هستند و اصرار دارند داعش را به عنوان دولت اسلامی معرفی کنند و درگیری‌های داخل عراق و سوریه را به عنوان جنگ میان شیعه و سنی نام ببرند.
اراکی تصریح کرد: اینکه درگیری‌ها را به عنوان جنگ شیعه و سنی معرفی می‌کنند، یک استراتژی است که باید رسانه‌ای شوند و مورد نقد قرار گیرند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه افزود: از سوی دیگر در این کنفرانس 130 شخصیت برجسته جدید حضور دارند که برای اولین بار دعوت ما را پذیرفته‌اند؛ این افراد عمدتاً شخصیت‌های برجسته و اثرگذاری هستند.
وی تلاش برای عملیاتی کردن پیشنهادات و نظرات مطرح شده در کنفرانس را از دیگر ویژگی‌های کنفرانس بیست‌ونهم عنوان کرد و افزود: در این کنفرانس از میهمانان و شرکت‌کنندگان انتظار می‌رود طرح‌ها و پیشنهاداتی برای عملیاتی کردن تقریب ارائه کنند.
اراکی در پایان یادآور شد: بیست‌ونهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت روز یک‌شنبه، 6 دی‌ماه با حضور رئیس‌جمهور در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز به کار خواهد کرد.

برای مشاهده گزارش تصویری نشست خبری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اینجا کلیک کنید!


captcha