جبار آذین، منتقد و کارشناس سینما در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان مطلب فوق اظهار کرد: برخوردی که جشنواره فیلم اسکار با فیلم «محمد رسول الله(ص)» انجام داد، بدیهیترین رفتاری بود که میشد از آنها انتظار داشت، چون آنها طی دهههای گذشته سعی کردهاند به انحای مختلف به اسلام ضربه بزنند، آن گاه چگونه میتوان انتطار داشت که آنها پذیرای آثاری باشند که در آن زیبایی اسلام تصویر شده است، البته این گفته به آن معنا نیست که فیلم مجیدی تصویرگر چهرهای کامل از اسلام است، اما کارگردان (مجید مجیدی) تلاش کرده گوشهای از عظمت و رفعت حضرت رسول (ص) را به مخاطبان نشان دهد.
وی افزود: مطلب دیگر که باید به آن اشاره کرد این امر است که هدایتگران سینمای آمریکا و اسکار، صهیونیست و سیاستمداران کاخ سفید هستند. این نکته نیز تنها ادعا نیست که من بخواهم آن را مطرح کنم، بلکه تمام دنیا به صحت آن واقف هستند. برای این گفته مثالی روشن میزنم. زمانی که فیلم «آرگو» در اسکار به نمایش در آمد، اسم فیلم برگزیده از کاخ سفید و توسط همسر رئیس جمهور آمریکا اعلام شد. این اتفاق تا آن روز در اسکار سابقه نداشت، اما چون فیلمی با محوریت اسلامهراسی و ایرانستیزی مد نظر آنها بود این اتفاق روی داد.
این منتقد ادامه داد: میخواهم مطلبی را برایتان روشن کنم که شاید برخیها نسبت به آن بیتفاوت هستند. آن هم این که وقتی گفته میشود جشنوارههای خارجی تنها به فیلمهایی که همسو با اهداف و خواستههای آنهاست نگاه مناسب دارند تنها نظر شخصی بیان نشده است، چون بعد از پیروزی انقلاب شاهد بودیم، فیلمهایی که در آن به داشتههای دینی و انقلابی ما توجه شده و آن تولیدات در جشنوارههای خارجی حضور یافتهاند بیاعتنایی شده است، در صورتی که فیلمهایی که در آن نقاط ضعف اجتماع ما تصویر میشود همیشه با استقبال آنها مواجه میشود.
این کارشناس سینما در پاسخ به این سوال که این برخوردهای خصمانه اسکار را چگونه باید پاسخ داد؟ گفت: شاید اگر بخواهیم احساسی به موضوع نگاه کنیم باید بگویم که ما نیز فیلمهای خود را نباید به اسکار یا جشنوارههای مشابه بدهیم، اما من معتقدم که اتفاقاً ما همیشه باید در این رویدادهای سینمایی حضور داشته باشیم، اما این حضور باید با اقتدار باشد، یعنی کارهایی در این قبیل رویدادها حاضر شوند که در آن اقتدار سینما و کشورمان مورد نظر باشد.
وی درباره استقبالی که از این فیلم در اکرانهای جهانی به عمل آمد هم این گونه توضیح داد: درباره برخورد خوب مخاطبان با فیلم «محمد رسول الله» در داخل کشور احتیاجی به توضیح نیست، چون همه شاهد این استقبال بودهاند، اما درباره اکرانهای بینالمللی این فیلم باید گفت، فیلم در هر کشوری که به نمایش درآمد با برخورد بسیار خوب مخاطبان مواجه شد، البته کشورهایی چون عربستان و رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای غربی سعی بسیار کردند که از اکران گسترده این فیلم فاخر بکاهند، اما مطمئناً در رسیدن به خواستهشان موفق نخواهند شد.
آذین در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: راه دیگری که از آن میتوان به عنوان جوابی به جشنواره اسکار نام برد، پخش موفق این فیلم در شبکه ویدیویی است، چون بسیاری که فرصت نکردند فیلم را در سینما ببینند از طریق دی وی دی قادر هستند کار را تماشا کنند. این اتفاق باید در خارج از مرزها به شکلی جدی پیگیری شود، چون وسعت تماشاگر در این حوزه حتی بیشتر از سینماست و مغرضان در آن، همانند سینما نفوذی ندارند.
وی در پایان تصریح کرد: این فیلم قسمت اول سهگانهای بود که باید به صورت جدیتر از قسمت نخست، تولید قسمتهای بعدش مورد توجه قرار گیرد، چون همه عاشقان حضرت رسول (ص) بعد از تماشای قسمت نخست منتظر هستند تا دو قسمت بعد را ببینند. نکته دیگر اینکه انتخاب مجیدی به عنوان کارگردان این فیلم عظیم، یکی از بهترین تصمیمها بود، چون نگاه انسانی و لطیفی که در دیدگاه این فیلمساز است، کمک میکند تا چهره رحمانی اسلام بهتر دیده شود.