به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، در نشست مطبوعاتی که با حضور معاونین پژوهشی و برنامهریزی این دانشگاه و نیز مسئولین بنیاد ملی نخبگان استانهای تهران و البرز برگزار شد، مهران روحنیا، معاون برنامهریزی و اقتصاد دانش بنیان واحد کرج با ارائه پارهای توضیحات در خصوص موقعیت کلی استان البرز گفت: این استان با دارا بودن مقام اول علمی و فناوری در زمینه کشاورزی و دامی در سطح کشور و نیز مقامهای مطرح در صنایع و معادن مهم و همچنین دارا بودن جاده ترانزیتی، در کشور جایگاه ویژهای دارد.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج باوجود کاهش جمعیت جوان بالای بیست سال در کشور در سالهای اخیر، موفق به جذب ۳۸ درصدی جمعیت دانشجویی در سطح استان البرز شده است و انتظار داریم با دستیابی به اهداف سند چشم انداز ۱۴۰۴ این رقم به ۵۰ درصد برسد.
وی تاکید کرد: این دانشگاه نگاه ویژهای به تحصیلات تکمیلی و برنامه ریزی در این زمینه دارد.
معاون برنامه ریزی واحد کرج برنامههای این دانشگاه را در توسعه فناوری، آموزش و پژوهش، اقتصاد دانش بنیان تشریح کرد و افزود: دو هدف اصلی ارتقاء جایگاه علمی دانشگاه در جوامع ملی و بین المللی و دستیابی به یک دانشگاه کارآفرین از مهمترین اولویتهای این واحد دانشگاهی است.
وی با اشاره به ارتباط خوب این واحد دانشگاهی با بنیاد ملی نخبگان عنوان کرد: میزبانی پنجمین جشنواره اختراعات دانشگاه آزاد اسلامی و همزمان هفتمین جشنواره رویش بنیاد نخبگان استان البرز و تهران با توجه به توانمندیهای موجود علمی، به این دانشگاه محول شده است.
دبیر اجرایی کنگره افزود: در کنار محورهای مختلف علمی کارگاههای آموزشی در زمینههای تجاری سازی اختراعات و بازاریابی و اقتصاد دانش بنیان ارائه خواهد شد.
روح نیا ادامه داد: افرادی که دارای نوآوریهای مورد پذیرش مجامع علمی کشور و اختراعات ثبت شده هستند در این جشنوارهها شرکت خواهند کرد که با نظر کمیتههای تخصصی و هیأتهای داوری علمی ارزیابی میشوند.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سالن اجتماعات ۸۰۰ نفری با سیستمهای پیشرفته و کم نظیر در سطح استان از نظر صوتی و تصویری میزبان مراسم اختتامیه و افتتاحیه خواهد بود و همچنین با استقرار غرفههای نمایشگاهی در مساحت ۵۰۰۰ متری در دو سالن ۲۵۰۰ متری به نمایش آثار و اختراعات پذیرفته شده در این جشنوارهها خواهد پرداخت.
ثبت نام از ۱۶ آذرماه تا ۱۶ دیماه روحنیا زمان برگزاری ۶ تا ۸ بهمن ماه امسال اعلام کرد و گفت: ثبت نام از ۱۶ آذرماه سال جاری تا ۱۶ دیماه سال جاری در وب سایت ثبت نام به نشانی www. kiau. dmn. ir صورت میگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ تفاهم نامه بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و سازمانهای اجرایی و صاحبان صنایع در استان البرز عقد گردیده است.
وی با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در واحد کرج در بخش تجاری سازی و تعامل با بنگاههای اقتصادی دانش بنیان گفت: در حال حاضر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج مرکز رشد واحدهای فناور با چهار هسته فناور به قصد تاسیس شرکتهای دانش بنیان فعال است.
وی همچنین اجرای طرح توموگرافی درختان سرپا و همکاری دانشگاه با شهرداری در شناسایی درختان آسیب پذیر در تندبادها، ارتباط با صنعت و صنایع استانی در قالب بیش از ۱۰۰ تفاهم نامه برای حمایت از پایان نامههای دانشجویی، برنامه ریزی برای تاسیس پردیس تولید محتوای دیجیتال، راه اندازی مرکز شکل گیری و شتابدهی فناوری اطلاعات را از دیگر اقدامات صورت گرفته در این واحد دانشگاهی عنوان کرد.
روحنیا با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سه طرح برنزی تا سقف ۵ میلیون تومان، نقرهای تا سطح ۱۰ میلیون تومان و طلایی بیش از ۱۰میلیون تومان اسپانسر میپذیرد که بسته به حضور در سطوح مختلف از امکانات مختلفی در این جشنواره برخوردار خواهند شد، گفت: علاقمندان میتوانند با مکاتبه با معاونت برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و یا مراجعه به وب سایت این دانشگاه به نشانی www. kiau. ac. ir آمادگی خود را اعلام نمایند.
جشنوارههای اختراعات و رویش نخبگان در دو بخش داوری و تجاریسازی برگزار میشود جعفر جهانپناه رئیس بنیاد ملی نخبگان استان البرز نیز گفت: جشنواره رویش بنیاد نخبگان در ۸ پهنه در سراسرکشور برگزار میشود که پهنه ۱ مربوط به استان البرز وتهران است و یکی از بزرگترین پهنهها به لحاظ تعداد مخاطبین و شرکت کنندگان است.
وی ادامه داد امسال بنا به هماهنگیهای بعمل آمده دو جشنواره مخترعان دانشگاه آزاد اسلامی و رویش بنیاد ملی نخبگان استانهای البرز و تهران به طور همزمان صورت میگیرد که هدف آن ارائه خدمات با کیفیتی بهتر و بالاتر است که در کنار هم فکری، اشتراک و تبادل توانمندیها بتوان به عملکردی پربارتر و موثرتر از سالهای پیش دست یافت.
جهان پناه تصریح کرد: در بخش داوری این جشنواره، اختراعات ثبت شده، ارزیابی میشوند و در گام بعدی دستاوردهایی که قابلیت نوآوری و تجاری سازی دارند شناسایی و به مرحله دوم راه مییابند.
وی افزود: در بخش تجاری سازی شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فنآوری دستاوردهای خود را در غرفههایی به همین منظور ارائه میدهند تا علاوه بر شناسایی مخترعین بتوانیم صاحبان سرمایه را با این مخترعان ارتباط دهیم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان البرز اضافه کرد: سه کارگاه آموزشی تحت عناوین کارگاه بازاریابی و تجاری سازی محصولات فناوری، آینده پژوهش، فناوری و همچنین آشنایی با ثبت مالکیتهای فکری پیش بینی شده است که به صورت همزمان با جشنواره برگزار خواهند شد.
معاون بنیاد ملی نخبگان استان تهران هدف از برگزاری مشترک جشنواره اختراعات دانشگاه آزاد و رویش بنیاد ملی نخبگان را تشریح کرد:
حضور فعال و همزمان نخبگان کشور، استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی با کسب استانداردهای لازم برای حضور در صحنههای علمی و اقتصادی کشور
سعدی افراسیابی معاون بنیاد ملی نخبگان استان تهران نیز در زمینه روند ارائه طرحها واختراعات کشور به بنیاد نخبگان کشور توضیحاتی داد و گفت: برگزیدگان این جشنوارهها علاوه بر استفاده از تسهیلات و امکانات بنیاد به صورت جایزه نقدی و اعتبار پژوهشی به مراکز توانمند سازی و تجاری سازی اختصاص مییابد که این عزیزان با کسب آموزشهای ویژه تجاری سازی و کارآفرینی به صورت بنگاههای کوچک و مستقل کارآفرینی به کار مشغول خواهند شد.
وی هدف این جشنواره را حضور فعال و همزمان نخبگان کشور، استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی با کسب استانداردهای لازم برای حضور در صحنههای علمی و اقتصادی کشور عنوان کرد و افزود: ۲۰۰ طرح در بخش اختراعات رقابت میکنند که ۵۰ طرح از پذیرفته شدگان سطح ۳ جشنواره سال گذشته میباشند که طی یکسال گذشته روند توانمندسازی را در مراکز مربوطه طی کردهاند.
افراسیابی با ارائه توضیحات مبسوطی در زمینه طرحهایی که برای سطح ۳ برگزیده میشوند گفت: طبق آیین نامههای جدید بنیاد ملی نخبگان و تفاهم صورت گرفته با پارکهای علم و فناوری، دانش آموزان نیز با هماهنگی آموزش و پرورش اختراعات خود را که قابلیت ارائه دارند به این جشنواره معرفی مینمایند.
وی افزود: در بخش تجاری سازی همچنین شرکتهایی که در بخش مالکیت فکری هستند در دالان تجاری سازی و فناوری تحت عنوان دالان تسهیلات مستقر و به ارائه مستقیم خدمات به مخترعان و شرکت کنندگان میپردازند. وی با بیان اینکه شرکت کنندگان در کارگاههای آموزشی این جشنواره را استادان، مخترعان و شرکت کنندگان در جشنواره تشکیل میدهند، افزود: به منظور توانمندسازی موسسات پژوهشی آموزش و پرورش و دانشسراها نیز برای حضور در کارگاههای آموزشی این جشنواره دعوت شدهاند.