کد خبر: 3463141
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۱
یادداشت وارده/

تلاوت یک هنر حسی و در لحظه و صحنه است

گروه فعالیت‌های قرآنی: هرگز نمی‌توان با مسابقه و نتایج عددی بسیار نزدیک، نتیجه گرفت که کدام قاری ممتاز است کدام قاری عالی و کدام بین المللی!

سلام عزیزان قرآنی؛
تلاوت یک هنر حسی و فی البداهه و در لحظه و صحنه است و با حضور در جلسات اساتید و تلاش مستمر قاری و طی مراحل تعریف شده در این حوزه، به اوج و تکامل خود می‌رسد.
ضعف مسئولان قرآنی ما این است که برای تشکیل همایش ها و محفل‌ها و حلقات قرآنی تخصصی دچار ضعفند و بجای آن به شیوه اجرای مسابقه روی آورده‌اند.

در حالی که هرگز نمی‌توان با مسابقه و نتایج عددی بسیار نزدیک، نتیجه گرفت که کدام قاری ممتاز است کدام قاری عالی و کدام بین المللی!
برای شفاف شدن عرائضم عرض می‌کنم، قاریان عزیز در طی مراحل مختلف نتایج گوناگونی کسب می‌کنند یعنی قاری که در مرحله مقدماتی رتبه سی ام بوده در نیمه نهایی دهم و در فینال سوم می‌شود!
و همین قاری ممکن است در سال بعد أصلا به نیمه نهائی نرسد و یا بطور تصادفی و شرائط خاص صحنه ای و لحظه ای، رتبه اول را کسب کند.
در نتیجه اگر این مسابقات به جای یکبار در سال، پنج بار در سال و در شهرها و فضاهای متفاوت (شهر، آب و هوا، هتل، مسافت، روحیه و ...) برگزار شود مطمئن باشید که نتایج کاملا متفاوتی را خواهید داشت.
برای رفع این نقیصه بزرگ در مسابقه، بارها عرض کرده‌ام که باید این مدل مسابقه را با این همه هزینه و مشکلات کنار گذاشت و هر قاری را جداگانه ارزیابی نمود و همزمان به او آموزش داده و سطح قرائت ایشان را ارتقاء داد و زمانی که همه اساتید تشخیص دادند که تلاوت ایشان تثبیت شده و قابل ارائه در صدا و سیما و مجامع قرآنی است، او را قاری بین المللی معرفی کنند.

بودجه مسابقات را در خدمت ارتقاء زندگی اساتید ایشان و خود این عزیزان قرار دهند و باشگاه اساتید قاری پرور و قاریان بین المللی را تشکیل داده و انتخاب اعزام به خارج از کشور، استان‌ها و شهرستان‌ها و مسابقات نمایشی و شعاری را هم به عهده خود باشگاه قرار دهند.
با توجه به محل زندگی هر قاری مساجدی تعیین شوند تا قاریان عزیز بطور ثابت تلاوت‌های طولانی داشته و همه تلاوت‌ها هم ضبط تصویری شوند.
باز هم عرض می‌کنم تلاوت یک هنر حسی و لحظه ای و صحنه إیست و برای همین است که قاریان بزرگ مصری هم با وجود داشتن تثبیت یک تلاوت استاندارد، بعضی از تلاوتهای‌شان که در فضایی خاص با شرایطی خاص اجرا شده شاخص تر هستند و اگرچه پیر شده و از کیفیت تلاوتشان کاسته شده، هرگز مانند مسئولان قرآنی و جامعه قرآنی ما مورد بی مهری و بی احترامی مردم و مسئولان خود قرار نگرفته اند و لقبشان را هرگز از ایشان پس نگرفته‌اند!
برای صدق عرائضم شما عزیزان و بزرگان و داوران را دعوت می‌کنم به اینکه به تلاوت‌های مختلف یک استاد مصری نمره بدهید و ببینید نتایج همه تلاوت‌ها یکی خواهد شد؟
از خدا طلب می‌کنیم تا ما را به راه مستقیمش هدایت کند. ان شاالله
جهانبخش فرجی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۴ - ۲۰:۴۴
0
0
احسنت بر استاد فرجی عزیز و با درایت
مطالب شما واقعا واضح است و من فکر میکنم این کار باید از کانال دیگری طی شود مثل طرح ارزیابی قاریان که چند دوره ای از آن میگذرد.
اما با وجود اینکه این طرح نیاز جامعه قاریان بوده متاسفانه از خروجی این طرح و نفرات برگزیده همانند قاریان بین المللی استفاده نمی شود و عملا این موضوع موجب می شود طرح مذکور مفید واقع نشود و دوباره قاریان عزیز ما اهتمامشان به شرکت در مسابقات می شود تا شرکت در طرح ارزیابی.
captcha