کد خبر: 3465979
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۳
حجت‌الاسلام صابری اظهار کرد:

آمادگی موزه ملی قرآن برای نگهداری نسخ خطی امامزاده‌ها/ مرمت 6 نسخه خطی درماه‌های اخیر

گروه ادب: رئیس موزه ملی قرآن گفت: با توجه به لزوم لحاظ شدن شرایط خاص تهویه و نگهداری خاص نسخ خطی قرآنی، از تولیت امامزاده‌ها و مساجد همچنین اشخاص حقیقی که نسخه‌های قدیمی خطی قرآن کریم را دراختیار دارند، درخواست داریم برای حفظ این میراث باارزش، نسخ خطی را در قالب فروش یا اهدا در اختیار موزه ملی قرآن قرار دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین فخرالدین صابری، رئیس موزه ملی قرآن کریم در گفت‌وگو باخبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)با بیان اینکه با توجه به لزوم لحاظ شدن شرایط خاص تهویه و نگهداری خاص نسخ خطی قرآنی، از تولیت امامزاده‌ها و مساجد همچنین اشخاص حقیقی که نسخه‌های قدیمی خطی قرآن کریم را دراختیار دارند، درخواست داریم برای حفظ این میراث باارزش قرآن‌های خطی را در قالب فروش یا اهدا در اختیار موزه ملی قرآن قرار دهند، تصریح کرد: امسال هیچ مورد خرید نسخه قرآنی نداشته‌ایم.

وی در ادامه اظهار کرد: البته قرآن‌هایی برای فروش یا اهدا به ما پیشنهاد شد که فاقد ارزش‌های خاص موزه‌ای از نظر زیبایی تذهیب، کتابت و عیارهای هنری لازم بودند و آنها را به موزه‌های دیگر چون آستان قدس رضوی و کتابخانه آیت‌الله مرعشی ارجاع دادیم.

حجت‌الاسلام صابری تاکید کرد: موزه ملی قرآن کریم که در آن بیش از 600 اثر مختلف اعم از نسخ خطی قرآن کریم و آثار هنری مختلف نگهداری می‌شود دارای فضای نمایشگاهی مناسب با تهویه مطبوع و مخزن مناسب است و مجموعه وسایل لازم برای نگهداری نسخ خطی را داراست.

رئیس موزه ملی قرآن کریم گفت: برای بهبود وضعیت کنونی با همکاری اداره کل موزه‌های سازمان میراث فرهنگی مقدمات ایجاد شرایط دفع رطوبت و بازسازی برخی وسایل نگهداری نسخ خطی فراهم شده است.

وی از مرمت شش نسخه قرآن خطی در ماه‌های اخیر در این موزه خبر داد و افزود: قدیمی‌ترین نسخه خطی قرآنی موزه ملی قرآن به دوره تیموری تعلق دارد.

حجت‌الاسلام صابری همچنین درباره تجمیع نسخ قرآن‌هایی که در مجموعه‌های مختلف نگهداری می‌شود، گفت: این اقدام امکان‌پذیر نیست و هر مجموعه به سادگی آثارش را در اختیار دیگر مراکز نمی‌گذارد.

captcha