محمد شریفی مقدم، قائممقام سازمان نظام پرستاری کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به محکومیت اولیه پرستار حادثه بیمارستان خمینی شهر اصفهان اظهار کرد: به دلیل ورود قوه قضائیه به این پرونده، سازمان نظام پرستاری بر این اعتقاد است که هر حکمی از سوی دادگاه قطعیت یافت همه باید از آن تمکین کنند.
وی افزود: دادگستری به دلیل وجود دلائل، شواهد و مستنداتی قطعا از سایر سازمانها و گروهها صاحب نظرتر بوده و هر رأیی که از جانب آن صادر شود را نهادها و گروههای دیگر باید بپذیرند.
شریفی مقدم تصریح کرد: این رأی اولیه بوده و هنوز قطعیت نیافته است لذا قابلیت تغییر دارد، پزشک و پرستار متهم نیز 20 روز فرصت دارند تا به این رأی اعتراض کنند و امیدوار هستیم، با دفاعیه و مستنداتی که همکاران ما ارائه می دهند به هر صورت مجازات آنها مورد تخفیف واقع شده یا اینکه مجازاتی برای آن مترتب نشوند.
کلمه عفو به معنی بخشش به کار گرفته نشده است
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اذعان به پذیرش رأی قطعی دادگاه دلیل نگاشتن نامه به ریاست قوه قضاییه مبنی بر عفو پرستار خاطی در بیمارستان خمینی شهر چیست؟ عنوان کرد: در خصوص اقدامی که قوه قضائیه انجام میدهد سازمان نظام پرستاری هیچ نظری نمی تواند ارائه دهد به این دلیل که آنها صاحب نظر هستند.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور ادامه داد: در خصوص نامهای که رئیس کل سازمان نظام پرستاری به رئیس قوه قضائیه نگاشتهاند؛ اگر به محتوای آن نظر افکنیم یک کلمه «عفو» در آن است که این کلمه را برخی رسانهها به شکلی از مضمون نامه استخراج کردهاند تا این نامه به معنی درخواست عفو پرستار جلوه کند، اما منظور واقعی در از کلمه «عفو» در این نامه آن است که قوه قضائیه در مورد حکم صادر شده اولیه که حکم سنگینی بوده تجدید نظر کند و آن حکم را بشکند.
وی تأکید کرد: در محتوای نامه درخواست عفو نشده بلکه موضوع را تحلیل کرده است زیرا عفو زمانی معنی میدهد که یک حکم قطعی وجود داشته باشد.
شریفی مقدم در پاسخ به این پرسش که در صورت محرز بودن جرم چرا باید مجرم مورد عفو قرار گیرد اظهار کرد: اگر پزشک و یا پرستار این کار را کرده باشند نه کار انسانی انجام داده و نه کاری اخلاقی لذا عمل آنان قابل دفاع نیست، در این رابطه هنوز در این رابطه اطلاعات کاملی نزد ما وجود ندارد.
در حادثه اصفهان باید به دنبال علل مالی تدوین شده از سوی نظام سلامت بود
وی با بیان اینکه باید در این حادثه به دنبال علت مالی بود، عنوان کرد: برداشت ما این است که در حادثه اصفهان یک علت و یک معلول وجود دارد، ادعای پزشک و پرستار این است که بخیهای کشیده نشده و حکمی هم که صادر گشته به این دلیل است که چرا فرایند بخیه زدن ادامه پیدا نکرده است؟ علت این چرا مشخص بوده که آنهم بحث مالی است به این دلیل که به مادر کودک گفته شده باید مبلغی را به عنوان هزینه پرداخت کنند.
رئیس خانه پرستار اضافه کرد:این بحث مالی است که باید بدان پرداخته شود و مشخص کرد چرا سیستم نظام بهداشت و درمان کاری می کند تا فرد به دلیل عدم تمکن مالی مجبور باشد کودک خود را پیش از ادامه درمان از بیمارستان خارج کند یا پرسنل از ادامه درمان سرباز زنند.
وی با بیان اینکه همزمان با عملکرد این پرستار باید جانفشانی پرستار نیشابوری نیز مورد توجه قرار گیرد تأکید کرد: مردم و رسانهها باید جافشانی پرستارها را هم ببینند چنانکه دو هفته پیش یکی از پرستاران ما در نیشابور جانش را به خاطر نجات بیماری از دست داد در حالیکه اصلا در رسانهها چنین خبری مورد استقبال قرار نگرفت.
اخلاق با سخن گفتن درست نمیشود
شریفی مقدم یادآور شد: جامعه پرستاری ما یک جامعه ایثارگر است، در دفاع مقدس جزء گروههایی بودند که بیشترین رشادت ها و از جان گذشتگی ها را داشتند در بدترین شرایط کار کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: بحث اخلاق حرفهای فقط با سخن گفتن درست نمیشود بلکه در عمل کردن باید خود را نشان دهد، ما اعتقادمان بر این است زمانی که در نظام سلامت بی عدالتی و تبعیض در برخورد با پرستاران وجود دارد ممکن است زمینه بروز بی اخلاقی در میان برخی افراد به جود آید.