کد خبر: 3466761
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۲
محسن معینی:

«شیر در زنجیر» ادای دین به شخصیت والا و سلحشور احمد متوسلیان است

گروه هنر: در شخصیت و نقش تأثیرگذار حاج احمد متوسلیان در برهه‌های گوناگون انقلاب اسلامی نکات بی‌شماری وجود دارد که اغلب آنها قابلیت دراماتیک شدن را دارا هستند و گروه «شرنگ» با تولید و اجرای نمایش «شیر در زنجیر» درصدد هستند که گوشه‌ای از این خلوص و ایمان درونی حاج احمد را بازنمایی کنند.

محسن معینی، نویسنده و کارگردان نمایش «شیر در زنجیر» در گفت‌و‌گو باخبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: این نمایش روایتگر شخصیت حاج‌احمد متوسلیان است؛ مجاهدی که از سال 61 تاکنون خبری از او و همرزمانش در دست نیست و به عنوان یک جاویدالاثر خیلی‌ از افراد همچنان امید به بازگشتش دارند. به هر حال با توجه به ویژگی‌های شخصیتی حاج‌احمد متوسلیان و اینکه همچنان او را یگانه ‌فرمانده دوران دفاع مقدس می‌نامند، انگیزه‌ای شد که گروه تئاتر «شرنگ» به تولید نمایشی پیرامون او بپردازد.
وی ادامه داد: حاج احمد متوسلیان در دوران انقلاب اسلامی خدمات بزرگی به میهن اسلامی‌مان کرده است، چه در دوره دانشجویی، چه در حماسه فتح خرمشهر سهم بزرگی در توفیقات و ظفرمندی رزمندگان اسلام داشتو او را باید به حق نخستین فردی پس از انقلاب اسلامی معرفی کرد که امنیت ملی را برای ما به ارمغان آورد؛ در خارج از کشور نیز او ریشه‌های جنبش‌های اسلامی را موجب شده است و مبانی حزب‌الله لبنان که خط مقدم مبارزه با رژیم صهیونیستی است به برکت حضور و تدبیر این مرد بزرگ به وجود آمده.
معینی با نقد عملکرد مدیران و مسئولان فرهنگی و هنری در این برهه خطیر از انقلاب اسلامی تصریح کرد: مخاطبان و به ویژه نسل جوان نیاز به معرفی چهره‌های مؤثر در جریان انقلاب پرشکوه اسلامی دارند، چطور است که ما در مورد وقایعی در دنیا همچون جنگ خانمانسوز جهانی دوم و سایر وقایع خشونت‌بار دنیا با انبوه تولیدات فرهنگی و هنری مواجهه هستیم، اما در مورد سلحشوری و قهرمانیشخصیت‌های بزرگ که هر کدام از آنها اسوه و الگوی مقاومت و ایثار هستند اینچنین در غفلت و سردرگمی به سر می‌بریم؟
کارگردان نمایش «آواز پر جبرئیل» گفت: پیچیدگی‌های خاص شخصیت حاج‌احمد متوسلیان و همچنین دراماتیک بودن مقطعی از زندگی او در جبهه‌های حق علیه باطل از دیگر دلایلی بود که گروه را مجاب کرد که نمایشی در بازگویی ویژگی‌های شخصیتی این قهرمان ملی، تولید و به روی صحنه بیاورد.
وی با تأکید بر این نکته که نمایش با تکیه بر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تولید شده است و هیچ سازمان و نهادی از آن حمایت نکرده‌اند، گفت: تنها به لطف حوزه هنری توانستیم برای اجرای این نمایش تالار اندیشه را در اختیار بگیریمو این نمایش طبق معمول کارهای قبلی گروه به تهیه‌کنندگی نگین میرحسنی و با جهد و کوشش شخصی وی تولید و به روی صحنه رفت.
کارگردان نمایش عاشورایی «بر فرس تندرو» افزود: استفاده از دکور و طراحی صحنه غیرمتعارف که واقع‌گرا نیست و تأکید بر استفاده امکانات تکنیکی و فنی در صحنه اجرا در این نمایش از «شیر در زنجیر» اثری را به وجود آورده است که علیرغم انتقال مجموعه‌ای از پیام‌های دینی و ارزشی موجب آشنایی‌زدایی مخاطب و جذابیت آن شده است.
یادآور می‌شود، نمایش «شیر در زنجیر» به کارگردانی محسن معینی هر روز تا 2 بهمن ساعت 18:30 در تالار اندیشه حوزه هنری به روی صحنه می‌رود.

captcha