به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز، سهشنبه، 22 دیماه در جلسه علنی یکفوریت طرح مقابله با دولتها و نهادهای خارجی و بینالمللی حامی تروریسم را مورد بررسی قرار دادند.
کاظم جلالی، منتخب مردم سمنان در مجلس به عنوان طراح طرح مقابله با دولتها و نهادهای خارجی و بینالمللی حامی تروریسم در دفاع از این طرح گفت: برخی کشورهای حامی تروریسم مسئولیت کار خود را نمیپذیرند و فرافکنی میکنند.
وی افزود: چنانچه شاهد بودهایم، سازمان جاسوسی آمریکا در افغانستان از تروریستها حمایت کرد و امروز نیز کشورهای عراق و سوریه جولانگاه تروریستها شدهاند و داعش، جبهه النصره و احرارالشام دارای منابع مالی مشخص، سرزمین و تسلیحات هستند و لازم است مشخص شود این سرمایهها از چه ناحیهای میآید.
وی اظهار کرد: کشورهای حامی تروریسم اقدام به تشکیل ائتلاف ضدتروریسم میکنند که نه تنها فایدهای ندارد بلکه باعث تقویت آنها شده است لذا در این طرح وزارت امور خارجه و دولت مکلف میشود فهرستی از حامیان تروریست تشکیل دهد و مراودات تجاری و اقتصادی نیاز به کسب اجازه ویژه از دولت خواهد شد.
جلالی افزود: همچنین به واسطه این طرح، دولت اجازه سرمایهگذاری در این کشورها را نداشته و آنها نیز نباید در ایران سرمایهگذاری کنند؛ بر اساس این طرح روادید دیپلماتیک، حق کار، سرمایهگذاری و همکاریهای مطبوعاتی ممنوعیت داشته و صدور روادید منوط به اجازه ویژه دولت خواهد بود؛ از سوی دیگر فهرستی از تروریستها در دو کشور عراق و سوریه از سوی وزارتخانههای خارجه و اطلاعات تهیه میشود که آنها نیز برای حفظ امنیت ملی کشور باید برای سرکوب تروریستها مقابله کنند.
وی با بیان اینکه این طرح 8 ماده دارد، گفت: بر اساس یکی از بندهای این طرح، وزارت خارجه باید نقش سازمان جاسوسی آمریکا را در تجهیز تروریستها بررسی کرده و گزارش آن را ظرف 3 ماه به مجلس ارائه کند.
ابراهیم نکو، منتخب مردم رباط کریم در مخالفت با بررسی یکفوریت طرح مقابله با دولتها و نهادهای خارجی و بینالمللی حامی تروریسم گفت: صرف تهیه یک طرح نمیتوان با تروریستها مقابله کرد؛ ضمن اینکه این موضوع نیاز به آیندهنگری و امکانسنجی دارد.
وی افزود: از سوی دیگر طرحهای یکفوریتی دیگری نیز در دستور کار داریم که باید در صحن علنی بررسی شود.
وی این طرح را مغایر با اصل 75 قانون اساسی دانست و گفت: برای این طرح لازم است بودجه چند سال کشور به آن تخصیص یابد لذا چون درباره بودجه کلان کشور صحبت میکنیم، این طرح مغایر با اصل 75 قانون اساسی است.
میرقسمت موسوی اصل، منتخب مردم گرمی نیز در موافقت بررسی طرح یک فوریت این طرح گفت: این طرح دولت را مکلف میکند تا با کشورهایی که به نام اسلام فعالیتهای تروریستی انجام میدهند مقابله کند.
بنابراین گزارش، یکفوریت طرح مقابله با دولتها و نهادهای خارجی و بینالمللی حامی تروریسم با 136 رأی موافق، 22 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 216 نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید.