کد خبر: 3466935
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۴
مرتضی چیت‌سازیان:

مدرک کارشناسی رشته‌های قرآنی برای جذب در بازار کار کافی نیست

گروه دانشگاه: عضو هیئت علمی پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث اخذ مدرک کارشناسی رشته‌های قرآنی را برای ورود به بازار کار مکفی ندانست و گفت: اگر کسی بتواند تا مقاطع تحصیلی بالاتر تحصیل کند، لازم نیست در مورد شغل هیچ نگرانی و دغدغه‌ای داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی چیت‌سازیان، عضو هیئت علمی پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، اظهار کرد: رشته‌های علوم قرآنی مثل رشته حقوق و روانشناسی و رشته‌های دیگر علوم انسانی نیست. رشته حقوق بازار بیشتری دارد و هم فارغ‌التحصیلان آن شغل‌های متعددی می‌توانند انتخاب کنند مثل شغل قضاوت، وکالت، دفترخانه اسناد رسمی، دفتر ازدواج و طلاق و ...، اما از دیدگاه من، رشته‌های علوم قرآنی شرافت بیشتری دارند و طبیعی است که اگر کسی بتواند تا مقاطع تحصیلی بالاتر بخواند لازم نیست در مورد شغل هیچ نگرانی و دغدغه‌ای داشته باشد.
وی افزود: کسانی که ارشد یا دکترای علوم قرآنی دارند هم به‌عنوان هیئت‌های علمی می‌توانند جذب دانشگاه شوند و هم در مؤسسات قرآنی می‌توانند مثمر باشند. بسیاری از وزارت‌خانه‌ها و نهادها کارشناس علوم قرآنی دارند؛ وزارت ارشاد، سازمان اوقاف و امور خیریه، حج و زیارت، آموزش و پرورش و ... .
چیت‌سازیان میزان جذب دانشجو در رشته‌های علوم قرآنی را مازاد بر نیاز بازار کار دانست و گفت: دانشجویانی که در رشته‌های قرآنی جذب می‌شوند مازاد بر نیاز بازار کار هستند؛ اما این به آن معنی نیست که مأیوس باشند. خودشان باید دنبال کنند و NGO تأسیس کنند، NGO ها می‌توانند دانشجویان را در پیشبرد کارهایشان موفق کند. دفاتر خصوصی و مؤسسات فرهنگی ـ قرآنی خصوصی تأسیس کنند، چنین کارهایی می‌تواند نقیصه بازار کار را در این زمینه جبران کند.
این استاد دانشگاه با اشاره به کمبودهایی که در این رشته احساس می‌شود، یکی از اساسی‌ترین آن‌ها را ضعف در پایه دانست و عنوان کرد: احساس می‌کنم در علوم قرآن و در زمینه ادبیات عرب، معانی، بیان و بدیع کمی باید پایه‌ها تقویت شود. تفسیر قرآن و علوم قرآن نیازمند مبانی و پایایی هست. دانشجویان عموماً در پایه‌های علوم قرآن ضعیف هستند، در رشته‌های دیگر هم که عموماً نگاه می‌کنیم همین‌طور است. وقتی می‌خواهیم آیات‌الاحکام یا تفسیر را برایشان بگوییم از قدرت کافی برخوردار نیستند و باید پایه‌های خود را قوی کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا سرفصل‌ها با آن چیزی که دانشجویان در کار با آن مواجه می‌شوند تناسب دارد؟ بیان کرد: غالباً سرفصل‌ها متناسب با آن چیزی است که در جامعه به آن‌ها نیاز داریم؛ اما شاید هم بعضی از سرفصل‌ها فعلاً بالفعل مورد نیاز نباشند اما بالقوه مورد نیاز باشند و در آینده می‌تواند برای دانشجویان مفید باشد.
چیت‌سازیان با بیان اینکه رشته‌ها و گرایش‌های قرآنی حال حاضر کافی است، گفت: به‌طور مثال دانشگاه قرآن و حدیث شهرری انواع گرایش‌هایی که لازم باشد را دارد، علوم قرآن، تفسیر و ... .
ناکافی بودن مدرک کارشناسی رشته‌های قرآنی برای جذب در بازار کار
این استاد دانشگاه، مدرک کارشناسی رشته‌های قرآنی را برای جذب در بازار کار کافی ندانست و گفت: اگر معلومات حوزوی نداشته باشند، در حوزه علمیه درس نخوانده باشد یا خودشان به صورت جانبی کار نکرده باشند کافی نیست.
وی سرفصل‌های حال حاضر را نوعاً کارساز و کاربردی دانست و اظهار کرد: برای توضیح در این مورد باید در مورد یکی یکی سرفصل‌ها صحبت شود و برای هر کدام به طور جداگانه اظهار نظر شود، را باید یکی یکی ببینم تا برای هر کدام اظهار نظر کنم، اما آن چیزی که از سرفصل‌ها در ذهنم است آن‌‌ها را نوعاً کارساز و کاربردی می‌بینم.
captcha