کد خبر: 3468232
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۵
حجت‌الاسلام کلانتری:

انتقال بودجه پژوهش‌های قرآنی 90 به دفتر نهاد، طبق بخش‌نامه وزارت علوم صورت گرفته است

گروه دانشگاه: رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه تهران درباره چرایی ورود بودجه پژوهش‌های قرآنی سال 90 به نهاد، گفت: در بخش‌نامه وزارت علوم مصارف این بودجه در کارهای ترویجی، پژوهشی و تبلیغی تصریح شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، روز گذشته خبری روی خروجی خبرگزاری ایکنا قرار گرفت، با این مضمون که علی‌باقر طاهری‌نیا، مدیرکل برنامه‌ریزی و نظارت پژوهشی دانشگاه تهران با کنکاش در اسناد، خبر داد که بخشی از بودجه پژوهش‌های قرآنی سال 90 این دانشگاه که در حدود یک میلیارد و 183 میلیون تومان بوده، به نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران و معاونت فرهنگی این دانشگاه داده شده است.
از این‌رو وضعیت هزینه‌کرد بودجه پژوهش‌های قرآنی را از حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری، رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه تهران جویا شدیم. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید:

ایکنا: چرا بودجه پژوهش‌های قرآنی به نهاد و معاونت فرهنگی رفته است؟
بودجه‌هایی که به دانشگاه می‌آید با تصمیم یک شورا در دانشگاه توزیع می‌شود. در آن سال هم شورایی برای تقسیم بودجه و هم برای نظارت بر عمل به بودجه و همه اینها مشخص شد که رئیس دانشگاه در رأس آن شورا قرار داشت، مسئول نهاد هم عضو شورا بود، معاون فرهنگی و معاون طرح و برنامه دانشگاه و چند نفر عضو دیگر هم بودند.
آن زمان برای این موضوع دو جلسه برگزار شد، این بودجه به چندین بخش تقسیم شد، یک بخش به معاونت فرهنگی دانشگاه، یک بخش به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران و یک بخش به دانشکده‌هایی که رشته‌های علوم قرآن و حدیث داشتند تعلق گرفت، آن چیزی که در ذهنم هست یک بخشی هم به بسیج تعلق گرفت که آن‌ها هم کانون‌های قرآن داشتند.
این راجع به یک مبلغی از کل آن بودجه است، آن زمان همه بودجه به بحث گذاشته نشد، بلکه یک مبلغی از بودجه تقسیم شد، قرار شد وقتی این مبلغ اجرا شد و گزارش‌های مثبت آن کار آمد، برای بخش دیگرش تصمیم‌گیری شود که دیگر آن طور که در ذهنم هست برای بخش بعدی‌اش هم تصمیم‌گیری نشده، برای یک بخش کوچکی از آن بودجه تصمیم‌گیری شد.
ایکنا: برای چه مقداری از آن بودجه تصمیم‌گیری شد؟
نمی‌دانم! الان حضور ذهن ندارم، از آن زمان خیلی گذشته است، برای پژوهشگرانی که در دانشکده‌هایی که رشته‌های قرآنی داشتند و پایان‌نامه‌ای می‌خواستند بنویسند و پژوهش‌هایی را انجام دهند در آن زمان برنامه‌ریزی شد.
ایکنا: چه میزان از این بودجه به نهاد تعلق گرفت؟
الان چون چند سال از این موضوع گذشته، حضور ذهن ندارم و آن چیزی که در ذهنم است، قرار بر این شد که 30 درصد آن بودجه در اختیار نهاد قرار بگیرد، از آن 30 درصد، یک بخشی را آن زمان پرداخت کردند، بقیه‌اش هم هنوز پرداخت نشده است.
ایکنا: در این چهار سال برای دریافت مابقی پیگیری نکردید؟
نامه‌نگاری شده، پیرو آن بودجه اول، فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه از طریق نهاد خیلی رونق پیدا کرد، مرکز فعالیت‌های قرآنی مسجد دانشگاه تأسیس شد که حدود 10 کانون قرآن زیر مجموعه آن به وجود آمد، برنامه‌های گسترده‌ای بحمدلله شروع شد، برای اینکه آن کار استمرار پیدا کند، ما دائماً نامه‌نگاری کردیم، شما می‌توانید با عابدی، مدیر مسجد صحبت کنید، چون آن بودجه‌های قرآنی کلاً در اختیار مسجد و مرکز فعالیت‌های قرآنی قرار گرفته، آن چیزی که به نهاد آمده را کلاً به مرکز فعالیت‌های قرآنی مسجد داده‌ایم، آنجا تقسیم بر چند قسمت می‌شود.
ایکنا: مهم‌ترین کارهایی که با آن بودجه انجام شد چه بود؟
مرکز فعالیت‌های قرآنی حدود 10 کانون قرآن را در پردیس‌های مختلف دانشگاه تهران راه‌اندازی کرده، انواع و اقسام کلاس‌های آموزش قرآن، جلسات تفسیر قرآن، مسابقات قرآن و ترتیل و همچنین یک سلسله از مسابقات توسط همان مرکز برگزار شده و مجموعه‌ای از فعالیت‌های گسترده داشتند.
ایکنا: ممکن است اشاره‌ای به جزئیات هزینه‌کرد بودجه داشته باشید؟
این را باید از طریق معاونت فرهنگی دانشگاه که مسئول اصلی است پیگیری کنید.
ایکنا: در مورد همان مبلغی که به نهاد آمده چطور؟
حداکثر بودجه‌ای که از آن پول برای ما در نظر گرفتند 30 درصد بود، اکثریت آن پول جاهای دیگر خرج شده؛ لذا شما باید آمار دقیق را از معاونت فرهنگی دانشگاه بگیرید، چون کارهای اینطوری و بحث‌های مالی که می‌خواهید منتشر کنید باید دقیق باشد، به آمارهایی که من می‌گویم استناد نکنید، حتماً از جایی که آن زمان صورت جلسه نوشته‌اند پیگیری کنید، آقای جمشیدی‌ها آن زمان معاون بود، آقای رهبر هم رئیس بود. اگر از آن قسمت معاونت فرهنگی بپرسید آمار دقیق را می‌گیرید.
ایکنا: بودجه را معاونت فرهنگی تقسیم کرد؟
دبیر آن شورا، معاونت فرهنگی بود. بحث‌های مالی باید با دقت ثبت بشوند و به آن پرداخت، چون افراد دیگر هم به آن استناد می‌کنند خوب نیست اشتباه شود.
ایکنا: بودجه به چه بخش‌هایی اختصاص پیدا کرد؟
چندین بخش که می‌توانستند از این بودجه استفاده کنند مشخص شدند، به دلیل اینکه در بخش‌نامه وزارت علوم هم کارهای ترویجی و هم کارهای پژوهشی و تبلیغی را نوشته‌اند.
ایکنا: در بخش‌نامه وزارت علوم چنین چیزی هست؟
بله! تقسیم کرده و خود آن بخش‌نامه گفته که بودجه در چه حوزه‌هایی باید مصرف شود. چنین چیزی در دستورالعمل بودجه هست؛ لذا یک بخشی از بودجه برای دانشکده‌هایی که می‌‌خواهند کار علمی قرآنی انجام دهند، می‌رود. دانشگاه تهران هم دانشکده الهیات، دانشکده معارف و اندیشه اسلامی و هم دانشکده الهیات در پردیس قم را دارد؛ سه بخش هستند که مستقیماً کارهای قرآنی می‌کنند، از آن طرف در برخی از دانشکده‌هایی مثل روانشناسی هم بخشی از اساتید کارهای علمی‌شان را می‌برند در فضای قرآن و حدیث که از این بودجه می‌توانستند استفاده کنند، یک بخش عمده‌ای از بودجه قرآنی به این مسیر رفته است. بخشی که در حوزه کارهای نهاد آمده در کارهای ترویجی هزینه شده، مثل برگزاری کلاس‌های قرآن، حفظ قرآن، تجوید، ترتیل، مراسم قرآنی، مسابقات قرآنی و ...، اینها یک بخش کمی از آن بودجه است.
captcha