کد خبر: 3468630
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۱

دومین جلسه شورای تحول برنامه‌ریزی آموزشی دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد

گروه دانشگاه: دومین جلسه شورای تحول برنامه‌ریزی آموزشی دانشگاه مذاهب اسلامی با موضوع «بررسی دانش‌های علوم سیاسی و علوم اجتماعی از حیث ارتباط با اهداف دانشگاه و نیازهای امت اسلامی» برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی دانشگاه مذاهب اسلامی، دومین جلسه شورای تحول برنامه‌ریزی آموزشی دانشگاه مذاهب اسلامی با موضوع «بررسی دانش‌های علوم سیاسی و علوم اجتماعی از حیث ارتباط با اهداف دانشگاه و نیازهای امت اسلامی» به میزبانی دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد.

در این جلسه که اعضای حقیقی و حقوقی این شورا، شامل: جمعی از اساتید و اندیشمندان رشته‌های جامعه‌شناسی، روابط بین‌الملل، علوم سیاسی، تاریخ و آینده‌پژوهی حضور داشتند، پس از ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته بر اساس نظرات پیشنهادی این شورا، از سوی معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی و بیان دستورجلسه، اعضا به هم‌اندیشی و ارائه نظرات پرداختند.

نتایج مباحث و نظرات مطرح شده در این نشست در شش محور: ضرورت نیازسنجی علمی که نیازمند مطالعه میدانی، نظری و فکری است، ضرورت پرداختن به ذهنیت‌ها و پیش‌فرض‌های لازم و ایجاد آن برای حرکت در جهت تأسیس رشته‌ها و میان رشته‌ها. برای مثال تا پاسخ ندهیم عامل ظهور تفرقه چه بوده است چطور می‌توان رفع اختلاف را از رشته‌ای از دانش انتظار داشت زیرا بر اساس پیش‌فرض‌ها نظریه تولید می‌شود و بر اساس نظریه باید به سراغ تأسیس رشته رفت. پس محور دوم تنقیح این پیش‌فرض‌ها است، انتخاب مسیر مناسب و اولویت آن. می‌توان چهار مسیر را در زمینه تلفیق علوم و ایجاد میان رشته‌ها نام برد: الف) بارورسازی و کارآمد سازی علوم اسلامی نسبت به نیازهای جامعه اسلامی. ب) بارورسازی و کارآمد سازی علوم انسانی و اجتماعی نسبت به موضوعات دینی، یعنی عرضه موضوعات دینی به علم. ج) تلفیق دو علم انسانی و اسلامی د) انتخاب یک عنوان عام و فراگیر که شامل شاخه‌های گوناگون شود، ایجاد کانتکس لازم برای رشدیابی علوم در فضای اجتماعی و تفاهمی جامعه اسلامی، ایجاد تمهیدات لازم برای تأسیس رشته و ضرورت فعالیت شورای تحول در تناسب با اهداف دانشگاه که نیازمند باز تبیین این اهداف، جمع‌بندی گردید.

اصول حاکم بر تأسیس رشته، دیپلماسی وحدت، تمدن نوین اسلامی، پیوند سیاست با مسائل جهان اسلام، اقبال عمومی به رشته‌ها، اندیشه سیاسی مسلمین، ارتباطات میان فرهنگی، دین و رسانه، مطالعات تطبیقی صلح، توسعه، امکان‌سنجی ایجاد کنسرسیوم دانشگاهی، توجه به معاصریت در مسائل جهان اسلام و تأسیس رشته، ترسیم فرهنگ حاکم بر جهان اسلام در دوره درخشان اسلامی و آمایش سرزمینی برای تأسیس رشته، برخی از دیگر مفاهیم و موضوعاتی بود که در این شورا مورد بررسی قرار گرفت.

captcha