حجتالاسلام مبلغی:
هیچ راهی فراروی امت اسلامی به جز نهضت بازگشت به قرآن وجود ندارد
گروه حوزههای علمیه: رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در دیدار با علمای اهل سنت (اعضای حزب منهاج القرآن) پاکستان، گفت: علمای مذاهب اسلامی از شیعه و سنی گرد هم آیند و مجمعی عالی با هدف بهرهگیری از قرآن در جهت بنای مناسباتي سالم در فضای امت تشکیل دهند، هیچ راهی فراروی امت اسلامی به جز نهضت بازگشت به قرآن وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی، در این دیدار گفت: ریاست حزب منهاج القرآن بسیار روش خوبی در پیش گرفتهاند چون از یکسو توجه به واقعیتهای جامعه اسلامی امروز ازجمله خشونت و ترور کردهاند و از سوی دیگر متوجه قرآن بوده است که بهترین روش مقابله با آن واقعیّات است.
وی با بیان این که در قرآن کریم افکار بلند، بزرگ و کلانی نهفته است که می تواند برای جامعه اسلامی در صورت مواجه شدن با شبهات، درسآموز و راهگشا باشد، گفت: قرآن ارائه دهنده طریق اقوم است؛ اما متاسفانه ما به راه و منهاج قرآن بی توجه هستیم و صرفا به قرائت قرآن و استفادههای تکراری از آن بسنده کردهایم.
مبلغی تصریح کرد: اگر مسلمانان روش استفاده از قرآن را برای دریافت افکار و آموزههای قرآن درجهت حل مشکلات و گرفتاریها بیاموزند به پیشرفتهای بسیاری در جامعه نائل خواهند آمد و به همان طریق قوم که قرآن از آن سخن گفته هدایت می شوند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی اظهار کرد: عجیب است که مسلمانان هرچه بیشتر به سمت جلو میروند، به جای مراجعه منظم و دقیقتر به قرآن کریم برای حل مشکلات اجتماعی شان، بیشتر از قرآن فاصله میگیرند و از آن دور میشوند و کلام وحی را در مهجوریت قرار میدهند.
وی با اشاره به اینکه امروز علم تفسیر قرآن در وضعیت رکود به سر میبرد و در جهت ایجاد رابطه فکری میان جامعه و قرآن و حل مسائل کلان اجتماعی عمل نمیکند، گفت: چه خوب است علمای مذاهب اسلامی از شیعه و سنی گردهم آیند و مجمعی عالی با هدف بهره گیری از قرآن در جهت بنای مناسباتي سالم در فضای امت تشکیل دهند تا مذاهب اسلامی در آن با یکدیگر زندگی و در مسیر سلامت و حل مشکلات اساسی قدم بردارند.
مبلغی بیان داشت: هیچ راهی فراروی امت اسلامی بجز نهضت بازگشت به قرآن و دریافت و بهره مندی از مفاهیم و آموزه های قرآن برای حل مشکلات وجود ندارد.
ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: در پاره ای از مقاطع گذشته، مذاهب اسلامی هرکدام امکانات، ظرفیت ها و قابلیت های خود را در جهت هم افزایی و تکمیل یکدیگر در مناسبات اجتماعی به کار می گرفتند و تا حدودی مصداقی از «الاستباق الی الخیرات» را در برابر هم شکل می دادند.
وی افزود: در طول سالیان دراز مذاهب مختلف اسلامی از حنفی، شافعی، امامی،مالکی و حتی در مقاطعی مذهب حنبلی به سمت انعطاف، تحمل، ایجاد برادری به پیش رفتند و این مصداقی از همان استباق الی الخیرات بود که قرآن درباره آن سخن می گوید.
مبلغی با بیان این که جای تاسف است آن بخشی از تندروهای سلفی فضایی ایجاد کرده که به جای استباق الی الخیرات، مسابقه برای رفتن به سمت خشونت، نفی همدیگر، تعصب و افراط درحال شکل گرفتن است، گفت: قرآنی که حتی معتقد است ادیان مختلف استباق الی الخیرات داشته باشند، همان قرآن در بین مسلمانان حتی برای مذاهب هم مورد عمل قرار نگرفته است و متاسفانه شاهد این هستیم که مذاهب در وضعیت استباق به غیر خیرقرار گرفته اند.
وی ادامه داد: امروز عالم اسلام با خطر تندروها مواجه است به طوریکه جو تحریک مذاهب علیه یکدیگر را ایجاد کرده و همه را در یک وضعیت نگاه بدبینانه نسبت به هم قرار داده اند و اگر این ادامه پیدا کند معلوم نیست آینده امت اسلامی به کجا خواهد رفت و چه اتفاقاتی خواهد افتاد.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی همچنین اظهار کرد: تندورها و تکفیریها نمیفهمند که اگر جامعه اسلامی دچار تزلزل شد همه باهم متضرر میشوند و این گونه نیست که آنها پیروز شوند و دیگران سرشکسته گردند بلکه در وضعیت دست ساخت آنان، همه غرق خواهند شد.