به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتاللهالعظمی عبدالله جوادی آملی، امروز 30 دی ماه در درس تفسیر در مسجد اعظم در ادامه تفسیر سوره مبارکه زخرف و ماجرای زندگی حضرت عیسی(ع) گفت: در این آیات به مسئله حکمت اشاره شده که تفصیل آن در سوره اسراء آمد که ابتدای آن توحید، انتهای آن هم توحید و در میانه بحث نیز مطالبی مانند احسان به والدین و ... مطرح شد بنابراین شاکله این حکمتی که عیسی آورد دعوت به صراط مستقیم و توحید است.
وی اظهار کرد: سخنانی که مشرکان هم درباره عیسی(ع) مطرح می کردند تنها راه برای استهزاء مسیح بود که می گفتند اله ما که فرشته است بهتر است یا اله مسیحیان البته مسیحیان نیز سوء استفاده کردند و عیسی را ابن الله و اله دانستند و مشرکان نیز طور دیگر سوء استفاده کردند و گفتند فرشتگانی که می پرستیم اله ما هستند و اصنام و اوثان واسطه هستند.
این مفسر قرآن با تاکید بر اینکه مشرکان سنجش ناروا میان فرشتهها و مسیح حق برقرار کردند، تصریح کرد: مسیحیان صلیب را نمیپرستند و به آن احترام میگذارند از روی جهلی که پیدا کردند به همین دلیل در «وَقَالُوا أَ آلِهَتُنَا خَيْرٌ أَمْ هُوَ مَا ضَرَبُوهُ لَكَ إِلَّا جَدَلًا بَلْ هُمْ قَوْمٌ خَصِمُونَ»(58 زخرف) به صلیب بر نمیگردد.
این مرجع تقلید ادامه داد: این مطالب که بیان می کردند دستاویز مشرکان از یهودیان و یا میسحیان افراطی آن دوره بود و حرف های رایج میان کلیمیها و مسیحیها را ذکر کردند و قرآن فرمود البته همه اینها بهانه است، زیرا اینها قومی خصمون هستند و بنای مجادله و مخاصمه را دارند و در این کار شادی هم می کنند.
استاد برجسته حوزه علمیه بیان کرد: خدا فرمود ما مدتها آنها را هدایت کردیم و راه توبه را باز گذاشتیم برای مسیحیان و یهودیان ولی انبیاء را به غیر حق کشتند و نتیجه تلخ این نافرمانی و کشتن انبیاء عداوت و بغضا تا روز قیامت در یهودیان و مسیحیان است و البته الان هم اگر برگردند راه بسته نیست و خدا توبهپذیر است. «ان تعودوا نعد» و این طور نیست که قهر خدا ادامه داشته باشد ولی خدا می داند اینها بر نمی گردند.
وی اظهار کرد: بنابراین سلسله اختلافی میان پیروان این دو کیش است و برخی اختلافات نیز میان مسیحیان و یهودیان است که معرفت شناسی حسی داشتند و این کف سواد است، اولین درجه سواد این است که انسان معتقد به«نری الله جهرة» باشد در حالی که معرفت شناسی اصلی، عقلی است و بالاتر از آن تجریدی و شهودی و... .
رسالت دین
وی با بیان اینکه قرآن آمده تا انسان را با سواد کند گفت: کسی که اسیر گوش و چشم است درگیر کمترین میزان سواد است همین بنی اسرائیل با موسی(ع) احتجاج می کردند که خدا را ما باید ببینیم تا بپرستیم به تعبیر کلیم حق این است که این معرفت شناسی نباتی است و کف سواد است؛ خروشچف هم در اوایل انقلاب می گفت معاذالله خدا چون دیدنی نیست پس وجود ندارد ولی دین آمده بگوید شما یک بصر و یک بصیرت دارید چشم درون را باز کنید تا خدا را ببینید.
وی با اشاره به تعبیر«فاختلف الاحزاب» در ادامه این آیات تصریح کرد: مسیح همه این اختلافات را درمان می کرد ولی آنها نپذیرفتند و سزای این نپذیرفتن عذاب الیم است و غده سرطانی که در دنیا به آن مبتلا هستند.
رخداد دفعی قیامت کبری
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه قیامت کبری دفعتا می آید و تاریخ و زمان هم بر نمی دارد گفت: زیرا تاریخ و زمان با وقوع قیامت برداشته می شود ؛ قیامت «یوم نطوی السماء» است و طومار آسمان و زمین جمع می شود. سؤال از زمان و مکان جمع می شود تا خدا زمان و زمین دیگری پهن کند به همین دلیل فرمود «بغتة» و سر اینکه در قیامت اینها(مشرکان و کفار) مبهوت می شوند همین است زیرا دست و پایشان را گم میکنند.
وی با اشاره به تاکید قرآن بر گرفتن دوستان خوب در دنیا افزود: کمک به یکدیگر در راه شر و بد، سم است به همین دلیل باطن دوستی برخی در دنیا در قیامت به صورت دشمنی بروز می کند، ز یرا این به نفع و او به نفع این در راه باطل تایید و امضایی می کند ولی در واقع هر دو علیه هم کار می کنند زیرا د ر قیامت باطن ظهور می کند و دشمنی آنان در آنجا ظاهرا می شود.
این مفسر قرآن بیان کرد: عزیز بیجا در دنیا ذلیل به جا در قیامت است اگر کسی در دنیا با تکبر خود را به مردم تحمیل کرد این عزت بیجاست و در قیامت ذلیلی با جهت خواهد بود زیرا عزت برای خدا و رسول و مومنین است.
دوستی حقیقی مومن در دنیا و آخرت
این مرجع تقلید تاکید کرد: البته افراد با تقوا که خلت آنها در دنیا درست و صحیح است و
طبق روایت مومن برادر مومن است در قیامت نیز این دوستی بروز و ظهور می یابد و در آنجا نیز دوستی واقعی و حقیقی رخ می دهد.