به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمد زروئی، دبیر اجرایی هشتمین دوره جشنواره داستان انقلاب اسلامی در نشست خبری اختتامیه این جشنواره با بیان اینکه در نظر داریم سال آینده این جشنواره را در سطح بینالمللی با حضور نویسندگان فارسیزبان دنیا برگزار کنیم، تصریح کرد: از سال آینده فراخوان جشنواره به صورت بینالمللی در سطح کشورهای فارسیزبان برگزار میشود.
وی با اعلام خبر انتشار سه مجموعه از برگزیدگان جشنواره داستان انقلاب گفت: امسال عناوینی از برگزیدههای دورههایی پنجم و ششم داستان انقلاب با عناوین «گوسفندی برای شاه»، «عطسه با طعم بارون» و «رویای یک ویلای فرعونی» منتشر خواهد شد. این دوره از جشنواره نیز با حضور دبیر و داوران هشتمین دوره جشنواره داستان انقلاب در سالن سلمان هراتی از ساعت 14 ـ 16 برگزار خواهد شد. علاوه بر این قرار است امسال برگزیدگان و نویسندگان حوزه داستان انقلاب نیز در حاشیه جشنواره ادای احترامی به جایگاه «امیرحسین فردی» پدر داستان انقلاب داشته باشند.
زروئی یادآور شد: جشنواره داستان انقلاب تنها به داستانهایی نمیپردازد که در برهه انقلاب اسلامی رخ داده باشد، بلکه داستانهایی که روح انقلاب در آنها جاری باشد در این جشنواره مورد حمایت قرار میگیرد. ما با این هدف قصد داریم که با همکاری مرکز ترجمه حوزه هنری تعدادی از این آثار را ترجمه کنیم.
به گفته دبیر اجرایی این دوره از جشنواره، جایزه هشتمین دوره جشنواره داستان انقلاب مبلغ 50 میلیون تومان به علاوه تعدادی کمک هزینه در نظر گرفته شده است که به برگزیدگان پرداخت خواهد شد. اختتامیه هشتمین دوره جشنواره نیز روز 5 بهمنماه ساعت 17:30 در تالار سوره برگزار خواهد شد.
زرویی همچنین با بیان اینکه 330 اثر از 217 داستاننویس به این دوره جشنواره ارسال شده است، گفت: 62 اثر در بخش داستان کوتاه نوجوان، 25 اثر در بخش رمان نوجوان، 204 اثر در بخش داستان کوتاه بزرگسال و 39 اثر در بخش رمان بزرگسال بوده است که از این میان 13 اثر در بخش داستان کوتاه نوجوان، 13 اثر در بخش رمان نوجوان، 21 اثر در بخش داستان کوتاه بزرگسال و 9 اثر در بخش رمان بزرگسال به مرحله نهایی راه یافته است.
همچنین مصطفی جمشیدی، دبیر علمی جشنواره در سخنانی گفت: داستان انقلاب، داستان پایداری و مقاومت است چرا که از خرداد سال 42 شخصیتهای مهمی در کشور با چالشهای بسیاری در رژیم طاغوت مواجه بودند، علاوه بر این سه سال پایانی منتهی به پیروزی انقلاب اوج این جریان به شمار میآمد. بعد از انقلاب نیز جنگ تحمیلی رخ داد که ملت مظلوم ما هشت سال با ارتشهای مختلف دنیا درگیر بود. داستان انقلاب در این مقطع و در این بستر شکل میگیرد و آن را روایت میکند.
دبیر هشتمین دوره جشنواره داستان انقلاب به ویژگی این دوره از انقلاب اشاره کرد و افزود: داستان انقلاب در این دوره از واژههای تکرار شونده فاصله گرفت و به آن خلاقیتی که انتظارش را داشتیم نزدیک شد که این بیشتر از سوی نویسندگان جوان صورت گرفت. در این دوره همچنین با رشد 50 درصدی آثاری مواجه بودیم که به مرحله نهایی رسیدند. در این دوره رشد آثاری که توسط جوانان در حوزه داستان نوجوان نوشته شده چشمگیر بوده که این داستانها نسل جوان را با انقلاب و وقایعی که بر ما رفته است آشنا میکند. این داستانها بیان میکنند که ما در دورانی زندگی میکردیم که خفقان و پوچی روحی انسان مشهود بود، ولی اکنون قدر عافیت را چنان که باید نمیدانیم.
به گفته جمشیدی یکی از مؤلفههای شاخص این دوره جشنواره داوری آن بود که داوران در این دوره تلاش کردند با سختگیری آثار را ارزیابی کنند. داوران این دوره به اصول پایبند بودند و پرهیز از کلیشهها و رعایت اسلوب هنری از موازین داوری در این دوره بوده است.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه چراغ ادبیات انقلاب خاموش نشدنی است، افزود: امیدوارم هرگز خللی در عزم پایمردان این حوزه ایجاد نشود. زیباییشناسی داستان انقلاب صرفاً رساندن پیام نیست، بلکه آغشتن و همراه کردن هنر خوب با نوشتن است که میتواند این پیام را مانا کند و برای جوانان که مخاطبان اصلی این ادبیات هستند جذابیت ایجاد کند. ادبیات انقلاب اسلامی به برپایی انسان فکر میکند و این درست در مقابل ادبیات پوچگرا قرار دارد. ادبیات انقلاب مقاومتی است از سوی نویسندگان متعهد کشور که به این جریان خاموش شده لگدهای آخر را بزنند و امیدوارم این ایستایی برای کشورهای جهان سوم نیز نمونه و الگویی باشد. از این نظر ترجمه این دسته از آثار یکی از موارد ضروری در حوزه داستان انقلاب است.
دبیر هشتمین دوره جشنواره داستان انقلاب یادآور شد: ما در پیچ تاریخی قرار گرفتهایم و ملتها از خواب عمیقشان بیدار شدهاند. ادبیات انقلاب میتواند آیینه تمامنمایی برای ملتهایی باشد که علیه وابستگی و استثمار در سالهای اخیر قیام کردهاند. امیدواریم که سال آینده این ظرفیت ایجاد شود که جشنواره داستان انقلاب در سطح بینالمللی برگزار شود.
این نشست پیش از ظهر امروز، سوم بهمن در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد.