کد خبر: 3470864
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۸
رضا آشتیانی:

سینمای ایران به مدد انقلاب، هویتی انسانی و اخلاقی یافت/ فراز و فرود اهداف جشنواره

گروه هنر: سینما قبل از انقلاب چیزی جز گیشه و بی‌اخلاقی نبود، اما این وضعیت به مدد انقلاب از بین رفت و سینما به موضوعات مورد نظر توجه ویژه کرد؛ به نحویکه فیلم‌های ایرانی در جهان به عنوان تولیدات اخلاق‌مدار می‌شناسند.

رضا آشتیانی، تهیه‌کننده و بازیگر سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که جشنواره فجر همیشه باید عطر انقلاب را داشته باشد، گفت: سینمای ایران بعد از انقلاب هویتی جدید یافت. در سینمای پس از انقلاب، هنر هفتم ابزاری بود که به واسطه آن، پیام ایران اسلامی به دنیا صادر شد. این اتفاق در ابتدای دهه 60 به شکلی جدی رخ داد، با این تفکر، جشنواره فیلم فجر به وجود آمد، البته در دوره‌های اول و دوم جشنواره با چند فیلم کار خود را آغاز کرد و امروز با گذشت سی‌و‌چهار دوره، تولیدات مختلفی با هم رقابت می‌کنند تا اجازه ورود به جشنواره را پیدا کنند. این امر نشان می دهد که اولا تا چه حد تعداد تولیدات داخلی بالا رفته و هنچنین سینماگران تا چه اندازه برای حضور در آن اظهار علاقه می‌کنند.

وی افزود: جشنواره فجر امروز به چنان جایگاهی در سینمای جهان دست یافته که به جرات می‌توان گفت بسیاری از کشورهای صاحب سینما با علاقه در این رویداد سینمایی شرکت می‌‌کنند. این مسئله این سوال را در ذهن به وجود می‌آورد که آیا ما توانسته‌ایم از این جشنواره به عنوان اهرمی در جهت اشاعه آموزه‌های دینی و انقلابی بهره بریم؟ جواب به این سوال، مطلق نیست، بلکه به صورت مقطعی می‌بایست درباره آن اظهار نظر کرد. این اتفاق در شرایطی است که همه می‌دانیم رسالت اصلی جشنواره فجر همانگونه که از اسمش پیداست، اشاعه آموزه‌های دینی و انقلابی است. 

بازیگر فیلم «خاک سرد» گفت: این‌که چرا حرکت ما در این رویداد، سینوسی است، جای بحث دارد، اما همین اندازه می‌توان گفت که برخی سلیقه‌های مدیریتی سبب شده که سیاست‌گذاری منسجمی در جشنواره وجود نداشته باشد، برای همین همه توجهات به موضوعات مورد نظر همیشه دستخوش سلیقه مدیران وقت شده است. با توجه به این توضیح با تعیین دبیر جشنواره به صورت 5 سال می‌توان امکانی را فراهم آورد تا سیاست‌گذاری‌ها به صورت متداوم پیگیری و اجرا شود. این روش تنها توصیه‌ای نیست که ما بخواهیم به آن متکی باشیم، بلکه در بسیاری از کشورهای صاحب سینما دبیر جشنواره سینمای دوره‌های متمادی را دبیری می‌کنند. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: توجه جشنواره فجر به موضوعات دینی و قرآنی مزیتی دیگری هم با خود به همراه دارد که باید به آن اشاره کرد. این رویداد هرگاه به سبک و گونه‌ای خاص توجه کرده در سال‌های بعد فیلم‌سازان به آن سبک از فیلم‌ها توجه بیشتری کرده‌اند. این اتفاق در خصوص فیلم های انقلابی و دینی نیز می‌تواند رخ دهد، البته این مهم را هم باید حتما الگو قرار داد که توجه به موضوعات مورد نظر نباید به صورت کلیشه در فیلم‌ها لحاظ شود، زیرا سفارش سازی در این حوزه آسیب‌های جدی برای سینمای دینی به همراه دارد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از روش‌هایی که به واسطه آن می‌توان موضوعات دینی و انقلابی را در سینمای ایران رواج داد این است که همکاری حوزه با هنر هفتم به شکل جدی‌تری پیگیری شود. این خواسته نیز خوشبختانه طی چند سال اخیر به شکل ویژه‌ای دنبال می‌شود. برای همین طی چند دوره قبل همیشه روحانیون در جشنواره فجر حضور پیدا کرده‌اند و نسبت به نقد و بررسی فیلم‌های سینمایی حساسیت  ویژه‌ای نشان داده‌اند.

captcha