کد خبر: 3471108
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۷

پیامک‌هایی که تیشه به ریشه خانواده می‌زند/ رصدهای فرهنگی ضعیف است

گروه جامعه: رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه امروزه محتوای برخی پیامک‌ها غیرفرهنگی و آسیب رسان به حوزه خانواده است گفت: نظارت بر بخش فرهنگی بسیار ضعیف است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید رضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه جنگ‌های روانی بیش از جنگ‌های نظامی می‌تواند انسان را در معرض خطر قرار دهد، گفت: ابزار متعددی همچون قلم، فیلم، صوت و ... می‌تواند در این راستا تأثیرگذار باشد.
وی با تأکید بر اینکه امروزه افراد جامعه به صورت ناخودآگاه و غیرانتخابی در معرض پیام‌های مختلفی با محوریت قوی کردن ارتباطات اجتماعی، زیبایی جسمی، خبر از آینده، نفوذ در دیگران و ... از راه‌های مختلفی همچون نت و تلفن همراه قرار می‌گیرند، گفت: بسیاری از این پیام‌ها به تخریب بنیان خانواده می‌انجامد.

حجت‌الاسلام اکرمی منبع بسیاری از اینگونه پیام‌ها را دست‌اندکاران تهاجم فرهنگی و برخی را سودجویانی منفعت طلب برشمرد که صرفا طالب کسب درآمد هستند و بیان کرد: نظارت بر بخش فرهنگی بسیار ضعیف است و با ناهنجاری‌های فرهنگی برخوردی صورت نمی‌گیرد.

منبرهای فراموش شده
وی با تأکید بر اینکه نماز جمعه، منبر و مطبوعات منبرهایی تأثیرگذار هستند که امروز از کارکرد واقعی خود فاصله زیادی گرفته‌اند، تصریح کرد: برخورد با قانون‌شکنان رانندگی بسیار جدی‌تر و پررنگ  از هنجارشکنان فرهنگی است، در صورتی که خطر مشکلات فرهنگی کمتر از تخلفات رانندگی نیست.

وی راهکار مقابله با چنین آسیب‌های فرهنگی را در گام نخست شناخت آن و سپس برخورد عملی سیستمی دانست و گفت: هنوز برخی به آسیب رسان بودن چنین پیام‌هایی پی نبرده‌اند، بنابراین ابتدا باید آسیب‌های پیش روی چنین شرایطی تبیین شود.

تبعاتی که بیکاری جوانان دارد
حجت‌الاسلام اکرمی بیکاری در میان جوانان را معضلی جدی برای روی آوردن به روش‌های کسب درآمد غیرصحیح دانست و اظهار کرد: بیکاری گاهی انسان را به بی‌عاری می‌رساند و تبعات ناشی از آن نه تنها به خود فرد، بلکه به جامعه‌ای که مخاطب فرد بیکار هستند نیز آسیب می‌رساند.

وی بر ضرورت برخود با کسانی که اقدام به ارسال پیام‌های غیرفرهنگی و غیر‌منطقی می‌کنند و افراد جامعه را به صورت ناخودآگاه با یک مجموعه هجویات درگیر می‌کنند تأکید و تصریح کرد: دستگاه‌های فرهنگی باید در این زمینه مطالبه‌گر باشند و به تبیین خطراتی که این دست از پیام‌ها بر روح و روان افراد و در مرحله بعدی بر زندگی خانوادگی آنها دارد بپردازند.
captcha