کد خبر: 3471779
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۶
وزیر ارشاد در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر اعلام کرد:

رونق سینمای ایران در پسابرجام

گروه هنر: علی جنتی در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر عنوان کرد: اینکه می‌گویند سینمای ایران به ورشکستگی رسیده را قبول ندارم، چون تعداد تولیدات و فروش فیلم‌ها خلاف این ادعا را ثابت می‌کند و به اینکه هنر هفتم کشورمان پس از پسابرجام رونق می‌یابد معتقد هستم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آئین افتتاحیه سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با حضور مقامات و هنرمندان شب گذشته، 11 بهمن‌ماه در تالار وحدت برگزار شد. در ابتدای این مراسم پس از تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید دبیر جشنواره ضمن خوش‌آمدگویی گزارشی کوتاه از کارهای خود ارائه داد و سپس حجت‌الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی در سخنانی تصریح کرد: هنرمندان و اهالی سینمای پرافتخار ایران، آغاز سال نوی سینما بر شما مبارک باد؛ سالی سرشار از غرور و پیروزی، سال پیروزی حکمت و عقلانیت ایرانی. سال پیروزی تمدن بر بربریت. سالی که کلیدواژه‌اش برجام است و برجام یعنی پیروزی سخن بر شمشیر، یعنی «ن و القلم و ما یسطرون» و ما اینک در پسابرجام هستیم. جهان آغوشش را به روی سخن گشوده است. جهان همه گوش است و ما یک دنیا سخن شنیدنی. و چه خوب که در جهان کنونی شنیدنی‌ها را می‌توان دید. و این است هنر سینما. و چه خوش اقبال هستند مردمانی که کلیدداران گنج‌های گرانبهای سخن هستند و دستی توانا در هنر تصویر دارند.

وی افزود: ما در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر از سخنان دیدنی فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی رونمایی می‌کنیم و  از قدرت اندیشه جوانان این سرزمین رمزگشایی می‌کنیم. سی و چهارمین دفتر مثنوی بلند سینمای ایران را می‌گشاییم. ما در سینمای ایران، صبوری، همراهی و همدلی را مشق کرده‌ایم و امروز می‌بینیم میوه‌های این صبوری را. آشتی مردم با سینما، آشتی سینما با مردم. احترام به سینمای اندیشه و پاسداری از رونق گیشه. روزآمدی، نو شدن، جهانی شدن، حفظ ریشه‌ها و پیوند با اندیشه‌ها حرکتی است که در سینما آغاز شده و پرشتاب به پیش می‌رود. «نوگرایی»، روزآمدی و دست برداشتن از عادت‌های کهنه و منسوخ را باید از مدیریت سینما آغاز کرد. سینمای دیجیتال با فکر و اندیشه و رفتار و مدیریت نگاتیو ناممکن است. می‌توانیم نوستالژی آپارات را در کلکسیون نوستالژی‌های خود همچنان داشته باشیم. اما باید بدانیم که تندباد دیجیتال در سینمای ایران وزیدن گرفته. سینمای ایران پوست انداخته. چاره‌ای جز «نوگرایی» و روزآمدی نیست.

ایوبی ادامه داد: رویش جوانه‌های امید در سینما آغاز شده است. پرده‌های سینما روز به روز پر رونق‌تر و نوتر و سفره سینما کم‌کم گسترده‌تر می‌شود. سینما به سبد کالای مردم باز می‌گردد. با پایان تردید بخش خصوصی، سرمایه و هوش ایرانی به سوی ما می‌آید. با هجوم جوانان خوش‌ذوق، سینمای ایران به آوردگاه طرح‌ها و اندیشه‌های نو تبدیل شده. به همه سینماگران عرصه‌های گوناگون از فیلم کوتاه تا داستانی و بلند، بشارت می‌دهم که موج تازه‌ای از صنعتی شدن در راه است. بر بستر بی‌انتهای وی .او .دی، هر اثر دیدنی دیده خواهد شد. اقتصاد سینما و همه مناسبات به سود تولیدگران دگرگون می‌شود. 

وی به توضیح فوق افزود: می‌توان رویش جوانه‌های امید را دید و می‌توان حس کرد وزیدن این نسیم جانبخش را. وزش باد صبایی که ابرهای تیره ناامیدی را از آسمان پرستاره فرهنگ ایران بیرون می‌راند. در این هوای صاف و پاک درخشش ستاره‌ها را می‌شود بهتر دید و جشنواره سی و چهار، جشن ستاره‌ها با طعم نوگرایی است. آفرین می‌گویم به محمد حیدری که دیروز را دید، ولی نگاهش به امروز و فردا بود. جشنواره ملی فجر جشن سینمای ایران و جشن سینماگران است.

رئیس سازمان سینمایی در پایان گفت: در انتها از طرف جامعه سینمایی درود می‌فرستیم بر قدم‌های استوار، نگاه‌های تیزبین، بازوان قدرتمند و قامت‌های افراشته سرداران رشید، سربازان دلاور، پاسدارن حریم و حرم و رزمندگان مقاومت. و تقدیم می‌کنیم افتخارات سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر را به چشمان بر در مانده همسران و فرزندان شهیدان حرم. شهیدان مقاومت. پاسداران امنیت و آرامش ایران بزرگ.

پس از سخنان ایوبی، همسر شهید طاهری به روی سن آمد و هدایایی را به رسم یادبود دریافت کرد و همه مهمانان حاضر در تالار وحدت چند دقیقه‌ای به افتخار این بانو ایستادند و ادای احترام کردند. سیدزهرا حسینی گفت: ما زنده به آنیم که آرام نگیریم، موجیم که آسودگی ما قدم ماست. این کاری بود که شهید طاهری با عملکردشان ثابت کردند. برخلاف ظاهر آرامش، درونی سرشار از شور و هیجان داشت. طاقت این را نداشت که بداند در جایی مظلومی هست و او بتواند راحت سرش را بر بالین بگذارد و آرام زندگی کند. دوستانی که اینجا هستند این شهید بزرگوار را می‌شناسند. به دعوت این شهید در جشنواره‌های دانش‌آموزی حضور داشتند و وی به دنبال ایجاد وحدت بین جامعه بود. خوشا به سعادت او که خداوند قبل از ما از او تشکر کرد و حقش را به او داد. شهادت حق شهید سیاح طاهری بود. از همین جا به خانواده ایشان تبریک می‌گویم و واقعا فقط باید تبریک گفت. تسلیت برای ماست که ماندیم و چه کنم و چه کنم می‌کنیم. راهش را رفت. ان‌شالله ما هم بتوانیم راه او را ادامه بدهیم.

فاطمه معتمدآریا نیز در این بخش اظهار کرد: من در یک کشتی دوستی با او آشنا شدم، درست زمانی که در مورد صلح حرف می‌زدیم، در سالروز جنگ در شلمچه. کشتی دوستی بود که در آن بچه‌های ایرانی و عراقی به همت احمدزاده که همیشه پیام‌آور صلح است، در مسیری روی شملچه حرکت می‌کردند. آشنایی ما با صلح بوده است. هر کسی که درخواستی درباره صلح داشته باشد یا بخواهد اقدامی در این باره انجام دهد، باید بداند که همیشه می‌تواند روی من حساب کند.

بنی‌اعتماد، کارگردان سینمای ایران در تکمیل سخنان معتمد آریا بیان کرد: ادای احترام من به طاهری و همسر بزرگوراش. همیشه می‌گویند برای شناخت آدم‌ها با آنها همسفره و هم‌سفر شوید. من افتخار این را داشتم که در جشنواره بی سر و صدای دانش‌آموزی با این شهید هم‌سفر و هم‌سفره باشم. او کسی بود که از جوانی سلامتش را در جبهه جنگ گذراند و از زمانی که فرصت آشنایی با وی را داشتیم به طور دائم در برنامه‌های فرهنگی فعال بود که این موضوع بسیار قابل احترام است. احترام و باوری که به حوزه سینما و هنرمندان فارغ از تفاوت‌های دیدگاهی یا اعتقادی داشتند بسیار قابل احترام بود. آمدن و رفتن رسم روزگار است. بودن ما مثل پلک‌زدنی در طول زمان. ولی بعضی‌ها رفتن‌شان چیزی را از جهان کم می‌کند که هیچ چیز نمی‌تواند به سادگی جای آن پر نمی‌کند. شهید طاهری یکی از این افرادی بود، اما دریغ دارم از اینکه در این فرصت از همکاری که معلم درس ما بود، یدالله نجفی یاد نکنم.

در ادامه این مراسم علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم بیان کرد:  بسیار خشنودم که بارِ دیگر در این شبِ عزیز و به یاد ماندنی و تقارنِ خوش‌یمنِ آغازِ جشن‌های پیروزی انقلاب اسلامی با سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر در میان شما هستم تا شاهدِ مراسمِ گشایشِ یکی از معتبرترین جشن‌های هنری کشور ما باشیم.

عضو شورای عالی سینمای کشور به جایگاه جشنواره فیلم فجر اشاره کرد و گفت: این رویداد فرصتِ کم‌نظیری است برای ارتباط هنرمندان با یکدیگر و هنرمندان با مردم و مخاطبان است، رویدادی ویژه و بی‌نظیر برای سینمای ایران و صاحبانِ اصلی آن که سینماگران هستند.

جشنواره سی وچهارم دولت تدبیر و امید متولد و بالیده است

عضو کابینه دولت یازدهم تصریح کرد: جشنواره سی و چهارم را می‌توان جشنواره‌ای دانست که فیلم‌های آن در دولت تدبیر و امید متولد و بالیده است و تفاوتِ محسوسی با جشنواره‌های گذشته دارد. سینما در جهانِ امروز، نمادِ قدرت نرم و هوشمندی و نگاه ما به توسعه سینما نگاهی به آینده است؛ با چنین نگاهی سیاست‌های سینمایی این دوران طراحی شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به مهمترین رویدادهای دو سال گذشته نیز در عرصه سینما اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار بیش از 200 فیلم متقاضی حضور در جشنواره بودند و تاکنون چنین استقبالی در هیچ دوره‌ای وجود نداشته است.

سطح کلان و سیاست‌های سینمایی امیدوارتر رو به جلو

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: این یکی از آمالِ دیرینه ما در اقتصاد خلاق و صنایع فرهنگی بود که بخش خصوصی با تمامِ ظرفیت در حوزه‌های فرهنگی هنری سرمایه‌گذاری کند و اینک شاهد بارقه‌های این جریانِ سازنده هستیم. 

جنتی متذکر شد: این عبارت را که گاهی گفته می‌شود «سینمای ایران صنعتی ورشکسته است» به هیچ عنوان قبول ندارم. در یک صنعت هنریِ ورشکسته این همه علاقه‌مند و تولیدِ بدیع معنا ندارد.  

وی با اشاره به پویایی، نشاط، نو شدن سینما، گفت: خانه سینما فعال است، مشکلات مربوط به سالن­‌های نمایش تا حدود زیادی برطرف شده و گیشه­‌ها هم رونق گرفته­‌اند. آشتی مردم با سینما دیگر یک آرزو نیست، بلکه یک واقعیت است. امسال 650 میلیارد ریال فروشِ گیشه تا پایان دی‌ماه سال جاری امیدآفرین است.

عضو شورای عالی سینما همچنین با بیان اینکه در دو سال گذشته فعالیت‌های سازنده‌ای در حوزه سینما انجام پذیرفت و توفیق‌های ارزشمندی نیز حاصل شده، بیان کرد: تشکیل «گروه هنر و تجربه» و «گروه کودک و نوجوان»، تاسیس «مدرسه ملی سینمای ایران» که از سال 95 پذیرش دانشجو خواهد داشت، از جمله این اقدامات مهم است. همچنین نمایش اختصاصی فیلم برای اساتید جامعه‌شناسی و نمایش اختصاصی فیلم برای متخصصان دینی و اساتید حوزه در مرکز اسلامی قم، افزودن 100 پرده سینما به فضای سینمایی کشور، بهسازی بخش قابل توجهی از سالن‌های سینمایی، ورود قدرتمند بخش خصوصی به عرصه تولید و زیرساخت و برداشتن گام‌های بلند به سوی صنعتی کردن سینما از مهم‌ترین فعالیت‌های سازمان سینمایی در دو سال گذشته است.

آغاز به کار شبکه وی او دی(VOD)

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اعلام کرد: پس از یکسال و نیم تلاش به زودی آغاز به کار شبکه وی او دی (VOD) را جشن خواهیم گرفت. این شبکه بسیاری از نگرانی‌های جوانان خوش‌ذوقِ مستندساز و تولیدکنندگانِ فیلم‌های کوتاه و انیمشین برطرف خواهد کرد.

جنتی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: درخواست‌های متعدد برای تولید فیلم‌های اجتماعی را نشان از دغدغه فرهنگی اجتماعی کارگردانان و سینماگران متعهد می‌دانم. هنرمند در برابر شکاف‌ها و ناهنجاری‌های آزاردهنده اجتماعی سکوت کند، دیدن برخی از صحنه‌ها بر پرده سینما ممکن است نازیبا و ناراحت کننده هم باشد و حتی اثراتِ نامطلوبی بر برخی طیف‌ها بگذارد، اما دست‌کم وجدانِ عمومی را نسبت به حقایقِ موجود و وقایعِ زیرپوستی روشن می‌کند.
عضو کابینه دولت یازدهم تصریح کرد: ناهنجاری‌های اجتماعی از نگاهِ تیزبین و ذهنِ خلاق هنرمندِ متعهد دور نمی‌ماند و به تصویر درمی‌آید. من نام آن را «دغدغه روشنگرانه سینماگرِ متعهد» می‌گذارم. به همین دلیل سازمان سینمایی و دبیرخانه جشنواره فیلم فجر، ساز و کارهای دقیقی برای تعادل در پذیرش، تولید و اکرانِ فیلم‌ها پیش‌بینی کرده‌اند.

جشنواره فیلم فجر؛ جشنِ مردمی سینمای ایران

عضو شورای عالی سینما اظهار کرد: جشنواره فیلم فجر، به عنوانِ جشنِ مردمی سینمای ایران از زد و بندهای سیاسی به دور است. در جشنواره این دوره شاهد افزایش چشمگیرِ تولید فیلم‌هایی با موضوع انقلاب اسلامی و ارزش‌های آن خواهیم بود. فیلم‌هایی که به موضوعات مهم در روند شکل‌گیری انقلاب اسلامی، رویدادهای حین و بعد از انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، شهدا و جانبازان و حتی مسائل منطقه‌ایِ ناشی از انقلاب اسلامی پرداخته‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جشنواره فیلم فجر بعد از سی و چهار دوره وارد دورانِ پختگی خود شده است و از مقررات و ضوابط محکم و دقیقی در بخش‌های فراخوان، هیئت‌های انتخاب، هیئت‌های داوری و نحوه برگزاری برخوردار است.
جنتی در انتهای سخنانش عنوان کرد: باید با تشکیل کمیته پسابرجام در حوزه سینما، اقدامات جزیره‌ای و پراکنده متوقف و برنامه ریزی متمرکز و اقدام موثر و در خورِ سینمای ایران انجام پذیرد. در ضمن از رییس سازمان سینمایی می خواهم با شرایطی که برای پسابرجام موقعیتی ایجاد شده برای عرضه فیلم ها، تحولات ساختاری بخش بین الملل سینما را سرعت بخشند.

پس از سخنان وزیر ارشاد از رضا کیانیان، مهدی فخیم‌زاده، رؤیا تیموریان و محمدمهدی دادگو تجلیل به عمل آمد. در انتهای این مراسم نیز نامزدها و برگزیدگان بخش مسابقه تبلیغات سینما (عکس، پوستر، آنونس) سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر با حضور هیئت داوران متشکل از غوغا بیات و مصطفی خرقه‌پوش، علی وزیریان، بهرام عظیمی و رضا حداد معرفی به شرح شدند.

برنده سیمرغ بلورین بهترین عکس:

ضمن تقدیر ویژه از «جلال حمیدی» برای فیلم «ارغوان»، سیمرغ بلورین تعلق می‌گیرد به «محمد بدرلو» برای فیلم «اعترافات ذهن خطرناک من»

برنده سیمرغ بلورین بهترین پوستر:

ضمن تقدیر ویژه از «طه ذاکر» برای فیلم «خواب تلخ»، سیمرغ بلورین تعلق می‌گیرد به «علی باقری» برای فیلم «من می‌خوام شاه بشم»

نامزدهای بهترین آنونس و تیزر:

با تشکر ویژه از «معین کریم‌الدینی» برای فیلم «آتلان»، سیمرغ بلورین تعلق می‌گیرد به «محسن امیر یوسفی» برای فیلم  خواب تلخ

captcha