کد خبر: 3472332
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۳

19 بهمن؛ رونمایی از «زندان موصل»/ مبارزه فرهنگی زیر شکنجه نیروهای بعثی

گروه جهاد و حماسه: مراسم رونمایی از «زندان موصل» به قلم جواد کاموربخشایش همزمان با 19 بهمن در فرهنگسرای اندیشه برگزار می‌شود.

جواد کامور بخشایش، نویسنده «زندان موصل» در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از برگزاری مراسم رونمایی این اثر در فرهنگسرای اندیشه خبر داد و عنوان کرد: در مراسم رونمایی این کتاب حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی، نایب‌ رئیس مجلس شورای اسلامی، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، مرتضی سرهنگی، رئیس دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری انقلاب اسلامی و محمدرضا سنگری، محقق و پژوهشگر ادبی حضور خواهند داشت.

کامور بخشایش افزود: این آئین رونمایی ساعت 15:30 روز دوشنبه، 19 بهمن در فرهنگسرای اندیشه برگزار می‌شود.

کامور بخشایش عنوان کرد: کتاب «زندان موصل» خاطرات علی‌اصغر رباط‌‌‌جزی، اسیر آزاد‌ه‌ای است که 10 سال در اردوگاه‌های مختلف یک، دو، سه و چهار موصل زندانی بوده.

کامور بخشایش با بیان اینکه «زندان موصل» حاوی خاطراتی از زندگی پرفراز و نشیب شخصیت اصلی کتاب از تولد تا آزادی است، توضیح داد: علی‌اصغر رباط‌‌جزی شخصیت ویژه‌ای دارد. وی قبل از انقلاب اسلامی با راهنمایی «محمود ضیاء بشر حق» از گروه منصورون وارد مبارزات سیاسی شد و به زندان افتاد. پس از آزادی از زندان ساواک دوباره فعالیت‌های سیاسی را ادامه داد و اوایل سال 57 در حین مبارزات سیاسی مجروح شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان فعال عقیدتی به فعالیت‌های مذهبی ادامه داد و با شروع جنگ تحمیلی در حالی که فقط سه ماه از ازدواجش گذشته بود، عازم میدان نبرد شد و در اولین اعزام در عملیات محرم به اسارت درآمد تا اینکه 26 مرداد 69 به میهن اسلامی بازگشت.

نویسنده کتاب «زندان موصل» افزود: رباط‌جزی در اسارت نیز شخصیتی فرهنگی و معلمی دلسوز برای سایر اسرا بود و زیر شکنجه و عذاب بعثی‌ها نیز به مبارزات فرهنگی خود ادامه می‌داد.

وی در بیان ویژگی‌های اصلی این کتاب عنوان کرد: حواشی این کتاب به نوعی دایرةالمعارف اسارت است و اطلاعات جامعی را از زندان، اردوگاه‌های موصل و شخصیت‌های دوران اسارت بیان می‌کند. به عبارت دیگر حواشی این اثر منبعی برای شناسایی تاریخ دوران اسارت محسوب می‌شود.

captcha