کد خبر: 3472666
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۹

پیوند مؤثر میان هنر و سلامت/ صحت روح و روان با بیان مفاهیم معنوی و انسانی در تئاتر

گروه هنر: برگزاری جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در رشته‌های مختلف موجب می‌شود تا با استفاده از ابزار هنر آثاری خلق شوند که در مواجهه با مخاطب به سلامت روح و روان آنها منجر شوند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نشست خبری بخش تئاتر هفتمین جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور پیش از ظهر امروز چهارشنبه 14 بهمن با حضور رحمت امینی، دبیر تخصصی تئاتر این جشنواره، احسان ملکی، دبیر کمیته داوران جشنواره و محمدحسین پورفاضلی، مدیر اجرایی این جشنواره در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد.

رحمت امینی؛ دبیر تخصصی تئاتر هفتمین جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در این نشست با عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن ایام‌الله دهه فجر گفت: امیدوارم این ایام سرآغاز سال نویی در ایجاد تحول و نگرشی تازه به حوزه فرهنگ و هنر باشد.

وی ادامه داد: دوستانی که با من و فعالیت حرفه‌ای و مدیریت من در حوزه تئاتر آشنا هستند به خوبی می‌دانند که علاوه بر پرداختن به تئاتر مرسوم که در جهت ارتقابخشی هنر تئاتر است بر پرداختن به حوزه‌ای تحت عنوان تئاتر کاربردی نیز تأکید دارم و معتقدم که از این قابلیت و ظرفیت موجود در تئاتر باید در جهت انتقال مفاهیم و اهداف دیگر مورد نظر نیز استفاده کرد.

وزارت بهداشت حامی تئاتر کاربردی است

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تصریح کرد: از جمله نهادهایی که همواره به حمایت از هنر تئاتر و وجهی از این هنر که تئاتر کاربردی است پرداخته، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و رویداد پیش رو یعنی هفتمین جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور مؤید این نکته است که این وزارتخانه درصدد است تا از ظرفیت حوزه‌های گوناگون هنری در راستای ترویج فرهنگ، بهداشت و سلامت و پیشگیری از بروز امراض و عواض ناهنجار اجتماعی استفاده کند.

امینی در ادامه گفت: هنر تئاتر به عنوان آینه اجتماع منعکس‌کننده شرایط حاکم بر مناسبات میان افراد گوناگون است و می‌تواند علاوه بر بازنمایی آن در دیدگاه مخاطب به نقد شرایط بپردازد  که به این واسطه گذر از موقعیت موجود به سمت شرایط مطلوب را ممکن می‌سازد؛ امیدوارم که سایر نهادها و سازمان‌ها نیز همچون وزارت بهداشت، تئاتر را در راستای رسیدن به اهداف سازمانی خود به کار بگیرند؛ چرا که در ممالک پیشرفته با وجود آنکه ممکن است شرایط مساعد اقتصادی حاکم نباشد، اما سرمایه‌گذاری مطلوبی در حوزه تئاتر صورت می‌گیرد.

این کارشناس و مدرس تئاتر افزود: برای ایجاد فضایی پرنشاط میان نسل جوان و به ویژه دانشجو نیاز است که تئاتر به محیط های دانشگاهی راه پیدا کند و میان قشر دانشجو حتی دانشجویان دانشگاه‌های غیرهنری که به واسطه شرح درس‌های تدریس شده در آنها فضایی غیرمنعطف دارند تسری یابد که البته یکی از فواید چنین حالتی خدمت به تئاتر و جامعه تئاتری می‌شود، چرا که اغلب دانشگاه‌ها دارای محیط و سالن‌های مناسب اجرا هستند و به این واسطه می‌توان بحران سرانه فضاهای نمایشی را تا حدود زیادی مرتفع ساخت.

استفاده از همه ظرفیت‌ هنرهای نمایشی در ترویج فرهنگ سلامت

دبیر تخصصی تئاتر هفتمین جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تأکید کرد: البته ما در این دوره از این جشنواره به حوزه هنرهای نمایشی دیدی کلان داشته‌ایم و حوزه‌های گوناگونی همچون فیلمنامه‌نویسی، فیلم کوتاه، داستانی، نماهنگ و پویانمایی را نیز ملاک‌نظر قرار داده‌ایم؛ در مجموع از همه ظرفیت‌های موجود در حوزه هنرهای نمایشی در راستای ترویج فرهنگ سلامت در جامعه استفاده شده است.

وی در پاسخ به این پرسش ایکنا که تا چه اندازه از گونه‌های نمایش آئینی و مذهبی در تولید آثار شرکت‌کننده در این دوره از جشنواره استفاده شده است گفت: البته باید گفت که تئاتر به معنای آئینی آن از دیرباز مطرح بوده است و ما در این دوره از جشنواره سعی کردیم از هنر تئاتر به معنای عام آن در جهت رسیدن به اهداف سازمانی وزارت بهداشت یعنی توجه به سلامت جسمی و روانی در سایه پرداختن به مفاهیم معنوی و باورهای دینی جاری در آثار نمایشی استفاده کنیم.

امینی اظهار کرد: نمایش‌های آئینی موجب روحیه‌بخشی جامعه می‌شود که این امر از رهگذر انتقال مفاهیم و پیام‌های انسانی در روایت نمایشی اتفاق می‌افتد و همانطور که اشاره کردم باید از این ظرفیت در راستای تعالی جامعه و البته بهبود شرایط بهداشت و سلامت جامعه نهایت استفاده به عمل آید.

اعلام فراخوان جشنواره از 15 شهریور سال جاری

این گزارش حاکی است پیش از سخنان رحمت امینی، محمدحسین پورفاضلی؛ مدیر اجرایی هفتمین جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به پاره‌ای توضیحات در مورد مختصات اجرایی این دوره از جشنواره پرداخت و گفت: این جشنواره در حقیقت پیوند میان هنر و سلامت است و برای هفتمین دوره آن از 15 شهریور با انتشار فراخوان رسماً کارهای این رویداد فرهنگی را آغاز کردیم.

وی ادامه داد: شورای سیاستگذاری این دوره از جشنواره را کادری از مجرب‌ترین کارشناسان حوزه فرهنگ و هنر تشکیل می‌دهند و با رویکرد کاملاً تخصصی برای هر یک از بخش‌ها یک دبیر تخصصی تعیین شده است که در بخش هنرهای نمایشی، رحمت امینی، در بخش شعر؛ افشین یداللهی، در بخش هنرهای تجسمی، مرتضی گودرزی دیباج و در بخش مجازی، امیر  سیاح به عنوان دبیران تخصصی و در بخش موسیقی، سالار عقیلی  منصوب شده‌اند که البته محمدعلی بهمنی و داریوش ارجمند نیز به عنوان دبیران افتخاری این جشنواره را همراهی می‌کنند.

پورفاضلی  با اشاره به اینکه در تمامی بخش‌ها بیش از 14 هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، تصریح کرد: سالار عقیلی در بخش موسیقی  موج نو و خوبی را در اهتمام به نوع فاخر موسیقی و البته گونه موسیقی سنتی ایرانی ایجاد کرده است و البته باید بگویم که داوری این جشنواره در سطحی بسیار حرفه‌ای و در دو مرحله برگزار شد و تمام سعی خود را کردیم که جشنواره را در سطحی استاندارد منطبق با سایر جشنواره‌های فرهنگی و هنری برگزار شده در ایران برگزار کنیم.

مدیر اجرایی جشنواره گفت: یکی از اهداف این جشنواره همانطور که اشاره شد ایجاد انگیزه میان قشر دانشجو در میان واحدهای دانشگاهی و به ویژه دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی است؛ ما در تلاش هستیم تا از رهگذر برگزاری این جشنواره با کشف استعدادهای هنری و هدایت هدفمند آنها به تربیت هنرمندانی بپردازیم که در آینده  از جمله چهره‌های ماندگار عرصه‌های فرهنگی و هنری باشند؛ همچون محمد اصفهانی و افشین یداللهی که اگر چه از جامعه پزشکی هستند اما از هنرمندان طراز اول کشور هم محسوب می‌شوند.

وی در پایان بیان کرد: بخش تئاتر و موسیقی این جشنواره از شنبه، 17 بهمن به مدت سه روز به میزبانی حوزه هنری برگزار می‌شود و پس از پایان این بخش، بخش‌های هنرهای تجسمی، شعر و مجازی را نیز به میزبانی شیراز برگزار خواهیم کرد.

این گزارش حاکی است در ادامه احسان ملکی، دبیر کمیته داوران جشنواره توضیحاتی در زمینه روند داوری آثار بخش‌های مختلف این جشنواره به حضار ارائه کرد.

captcha